Bine ai venit!         

 
 
 

Unde este Dumnezeu cand sufar?

Philip Yancey

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 34 puncte.
34,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 34 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Autorul examinează din punct de vedere medical durerea și rolul ei, imaginea de ansamblu a suferinței în lume, reacțiile noastre în fața suferinței și ce putem face pentru a-i ajuta pe cei care suferă.

Unde este Dumnezeu când suferim? De ce nu pare prezent în momentul când avem cel mai mult nevoie de El? De ce nu ne răspunde imediat? Ce încearcă El să ne spună prin suferință? De ce permite suferința în lume? De ce permite suferința în viețile copiilor Lui? Mai personal, de ce sufăr eu? Sunt întrebările care torturează mintea celui care suferă.
Cartea examinează mai întâi din punct de vedere medical durerea și rolul ei. Apoi se ocupă de imaginea de ansamblu a suferinței în lume, întrebându-se: Ce urmărește Dumnezeu? Este apariția suferinței marea greșeală a lui Dumnezeu? În cele din urmă, autorul se ocupă de reacțiile noastre în fața suferinței și de ceea ce putem face pentru a-i ajuta pe cei care suferă.

Iată ce spune autorul acestei cărți despre ea:

Un lucru îmi stârnește uimirea: cărțile despre suferință se împart într-un mod evident în două categorii. Cărțile mai vechi, scrise de D’Aquina, Bunyan, Donne, Luther, Calvin şi Augustin recunosc fără obiecții faptul că durerea și suferințele sunt agenții folositori ai lui Dumnezeu. Acești autori nu pun la îndoială justețea acțiunilor lui Dumnezeu, ci încearcă să îi facă pe oameni „să înțeleagă căile lui Dumnezeu“. Acești autori au scris cu multă încredere, de parcă simpla forța a argumentelor ar fi putut calma agitația emoțională produsă de suferință.

Prin comparație, cărțile moderne despre suferință sunt diferite pentru că autorii lor presupun că existenţa răului și a suferinței din lume nu poate fi împăcată cu tradiționala concepție despre bunătatea și dragostea lui Dumnezeu. Dumnezeu este astfel “retrogradat” din poziția de judecător în cea de acuzat. “Doamne, cum îți justifici acțiunile?” se întreabă supărați autorii moderni. Mulți dintre ei își adaptează concepția despre Dumnezeu, fie redefinindu-I dragostea, fie punând la îndoială capacitatea Sa de a controla răul.
Citind cărți din ambele categorii, îți poți da seama imediat de diferența de atitudine. Scriitorii moderni cred că dețin monopolul adevărului în privința suferinței, dar uită că Luther şi Calvin au trăit într-o lume fără penicilină și anestezice, în care speranța medie de viaţă era de treizeci de ani, iar Bunyan și Donne au scris cele mai bune cărți ale lor pe când se aflau în închisoare, respectiv în carantină în timpul unei epidemii. Culmea ironiei este că autorii moderni, care trăiesc într-un confort demn de un prinț, lucrează în birouri climatizate și au o mulțime de elixire în dulăpiorul cu medicamente, sunt supărați și deranjați de existenţa suferinței…
După ce am citit mai multe cărți despre suferință, mi-am pus întrebarea: „Are lumea nevoie de încă o carte despre suferință?“ Petrecând mult timp printre oamenii suferinzi, am ajuns la concluzia că răspunsul este da. Am înțeles faptul că multe cărți referitoare la suferință sunt lipsite de relevanță tocmai pentru oamenii care suferă. Pentru ei problema suferinței nu este teoretică, un joc teologic de sistematizare a silogismelor referitoare la suferință. Pentru ei este o problemă a relațiilor. Mulți oameni care suferă doresc să-L iubească pe Dumnezeu, dar nu pot din cauza lacrimilor. Sunt râniți și se simt trădați. Trist este faptul că biserică răspândește de multe ori confuzie în loc să ofere consolare.

Despre autor

Philip Yancey este editor colaborator la prestigioasa revistă Christianity Today. Este autorul a nouă lucrări premiate, printre ele numărându-se Unde este Dumnezeu când sufăr? și Darul durerii. Cărțile sale Isus pe care nu L-am cunoscut (publicată la Editura Kerigma, Oradea, www.kerigma.ro) și Tulburătoarele descoperiri ale harului (publicată în limba română la editura Aquaforte din Cluj-Napoca, www.aquaforte.com) au fost distinse cu titlul Cartea Anului.

Alte cărți de Philip Yancey traduse în limba română sunt Biblia pe care a citit-o Isus, În căutarea Dumnezeului nevăzut şi Biserica: frustrare și împlinire, publicate de Editura Noua Speranța Timișoara, Zvonurile altei lumi, publicată de Editura Aquaforte din Cluj, Dezamăgit de Dumnezeu, Cu sufletul rămas în viaţă, Măsura credinței și Rugăciunea.

De asemena s-au tradus în limba română și cărțile scrise de Philip Yancey în colaborare cu Dr. Paul Brand: Creați după chipul Său, Darul durerii și O făptură minunată.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20466
Autor Philip Yancey
Editura Noua Speranta
Nr. pagini 291
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (13)

Comentariu de verde
Evaluare
cu siguranta stilul lui philip yancey e inconfundabil. (Postat pe 18.05.2007)
Comentariu de velcota elena
Evaluare
nu am citit-o dar imi inchipui ca este foarte educativa deoarece in zilele noastre chiar si noi crestinii ajungem in situatia aceasta dw multe ori ptr.ca traim intr-o lume plina de pacat si mizerie si simti uneori ca nu mai poti (Postat pe 13.05.2007)
Comentariu de Aurel Constantin aurelc2001@yahoo.com
Evaluare
Auzisem de cartile lui Philip Yancey, dar acum l-am citit! A devenit unul din preferatii mei . Abia astept sa apara cartile in curs de pregatire scrise de dansul. (Postat pe 30.05.2006)

De la 11 la 13 din totalul de 13

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.