Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Unde este Dumnezeu cand sufar?

Philip Yancey

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 34 puncte.
34,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 34 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Autorul examinează din punct de vedere medical durerea și rolul ei, imaginea de ansamblu a suferinței în lume, reacțiile noastre în fața suferinței și ce putem face pentru a-i ajuta pe cei care suferă.

Unde este Dumnezeu când suferim? De ce nu pare prezent în momentul când avem cel mai mult nevoie de El? De ce nu ne răspunde imediat? Ce încearcă El să ne spună prin suferință? De ce permite suferința în lume? De ce permite suferința în viețile copiilor Lui? Mai personal, de ce sufăr eu? Sunt întrebările care torturează mintea celui care suferă.
Cartea examinează mai întâi din punct de vedere medical durerea și rolul ei. Apoi se ocupă de imaginea de ansamblu a suferinței în lume, întrebându-se: Ce urmărește Dumnezeu? Este apariția suferinței marea greșeală a lui Dumnezeu? În cele din urmă, autorul se ocupă de reacțiile noastre în fața suferinței și de ceea ce putem face pentru a-i ajuta pe cei care suferă.

Iată ce spune autorul acestei cărți despre ea:

Un lucru îmi stârnește uimirea: cărțile despre suferință se împart într-un mod evident în două categorii. Cărțile mai vechi, scrise de D’Aquina, Bunyan, Donne, Luther, Calvin şi Augustin recunosc fără obiecții faptul că durerea și suferințele sunt agenții folositori ai lui Dumnezeu. Acești autori nu pun la îndoială justețea acțiunilor lui Dumnezeu, ci încearcă să îi facă pe oameni „să înțeleagă căile lui Dumnezeu“. Acești autori au scris cu multă încredere, de parcă simpla forța a argumentelor ar fi putut calma agitația emoțională produsă de suferință.

Prin comparație, cărțile moderne despre suferință sunt diferite pentru că autorii lor presupun că existenţa răului și a suferinței din lume nu poate fi împăcată cu tradiționala concepție despre bunătatea și dragostea lui Dumnezeu. Dumnezeu este astfel “retrogradat” din poziția de judecător în cea de acuzat. “Doamne, cum îți justifici acțiunile?” se întreabă supărați autorii moderni. Mulți dintre ei își adaptează concepția despre Dumnezeu, fie redefinindu-I dragostea, fie punând la îndoială capacitatea Sa de a controla răul.
Citind cărți din ambele categorii, îți poți da seama imediat de diferența de atitudine. Scriitorii moderni cred că dețin monopolul adevărului în privința suferinței, dar uită că Luther şi Calvin au trăit într-o lume fără penicilină și anestezice, în care speranța medie de viaţă era de treizeci de ani, iar Bunyan și Donne au scris cele mai bune cărți ale lor pe când se aflau în închisoare, respectiv în carantină în timpul unei epidemii. Culmea ironiei este că autorii moderni, care trăiesc într-un confort demn de un prinț, lucrează în birouri climatizate și au o mulțime de elixire în dulăpiorul cu medicamente, sunt supărați și deranjați de existenţa suferinței…
După ce am citit mai multe cărți despre suferință, mi-am pus întrebarea: „Are lumea nevoie de încă o carte despre suferință?“ Petrecând mult timp printre oamenii suferinzi, am ajuns la concluzia că răspunsul este da. Am înțeles faptul că multe cărți referitoare la suferință sunt lipsite de relevanță tocmai pentru oamenii care suferă. Pentru ei problema suferinței nu este teoretică, un joc teologic de sistematizare a silogismelor referitoare la suferință. Pentru ei este o problemă a relațiilor. Mulți oameni care suferă doresc să-L iubească pe Dumnezeu, dar nu pot din cauza lacrimilor. Sunt râniți și se simt trădați. Trist este faptul că biserică răspândește de multe ori confuzie în loc să ofere consolare.

Despre autor

Philip Yancey este editor colaborator la prestigioasa revistă Christianity Today. Este autorul a nouă lucrări premiate, printre ele numărându-se Unde este Dumnezeu când sufăr? și Darul durerii. Cărțile sale Isus pe care nu L-am cunoscut (publicată la Editura Kerigma, Oradea, www.kerigma.ro) și Tulburătoarele descoperiri ale harului (publicată în limba română la editura Aquaforte din Cluj-Napoca, www.aquaforte.com) au fost distinse cu titlul Cartea Anului.

Alte cărți de Philip Yancey traduse în limba română sunt Biblia pe care a citit-o Isus, În căutarea Dumnezeului nevăzut şi Biserica: frustrare și împlinire, publicate de Editura Noua Speranța Timișoara, Zvonurile altei lumi, publicată de Editura Aquaforte din Cluj, Dezamăgit de Dumnezeu, Cu sufletul rămas în viaţă, Măsura credinței și Rugăciunea.

De asemena s-au tradus în limba română și cărțile scrise de Philip Yancey în colaborare cu Dr. Paul Brand: Creați după chipul Său, Darul durerii și O făptură minunată.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20466
Autor Philip Yancey
Editura Noua Speranta
Nr. pagini 291
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (13)

Comentariu de JHONNY
Evaluare
sincer as vrea sa cred in existenta uni dumnezeu, dar nu ma lasa nedreptatea intalnita, dumnezeu daca peste tot este bun, iubitor si ajuta, de ce lasa raul in oameni si nu numai?,de ce nu ne vorbeste, etc.sincer o carte este doar niste pagini scrise de un om, nu exista ceva scris de dumnezeu, sunt atatea contradictorii in cat greu si cu frica sa crezi (Postat pe 04.05.2012)
Comentariu de Florica
Evaluare
sunt convinsa ca este o carte buna poate chiar foarte buna o voi cumpara cu siguranta deoarece apreciez stilul lui Ph.Y.cred ca isi merita pretul (Postat pe 27.05.2011)
Comentariu de bbl
Evaluare
as avea o intrebare..cand va fi disponibila aceasta carte? (Postat pe 22.08.2010)
Comentariu de andrei
Evaluare
Durerera este cu adevarat o binecuvntare. Ea asemne unui sistem de alarma care sesizeazaaparitia unui pericol. Acest advar il pot confrma mai mult si ma bine oaamenii bolnavi de lepra. care daatoorita lipsei durerii in corpul lor isi maninca degetele, isi rup carnea intentionind de fapt sa-si scoata un smpllu spine care le a intraat in deget. (Postat pe 29.04.2010)
Comentariu de yay_art09
Evaluare
dumnezeu nu greseste niciodata insa ne mustra parinteste pentru greselile (pacatele noastre).... (Postat pe 29.06.2009)
Comentariu de me :D
Evaluare
philip yancey ruuuuulzzzzz (Postat pe 26.06.2009)
Comentariu de Marya
Evaluare
suferinta este rezultatul greselilor noastre "Dumnezeu vrea sa fim precum aurul curat iar aurul se curata prin foc" deci noi ne apropiem mai mult de Dumnezeu prin suferinta. (Postat pe 24.11.2008)
Comentariu de hmmm
Evaluare
eu nu cred ca Dumnezeu ne "binecuvanteaza" cu suferinta. suferinta nu e "marca" lui Dumnezeu (Postat pe 18.08.2008)
Comentariu de alessia
Evaluare
cea mai inaltatoare si superba carte. (Postat pe 15.11.2007)
Comentariu de carmenella
Evaluare
e o carte superba!Am citit-o in limba engleza!Merita citita!o adevarata hrana spirituala (Postat pe 18.05.2007)

De la 1 la 10 din totalul de 13

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.