Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Rugăciunea: Trăiește uimirea apropierii de Dumnezeu

Timothy Keller

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 55 puncte.
55,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 55 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Rugăciunea este continuarea unei conversații pe care Dumnezeu a început-o prin cuvântul și prin harul Său, o conversație care devine, în cele din urmă, o întâlnire deplină cu El.

Creștinii știu de așa de multă vreme că rugăciunea este calea prin care Îl pot experimenta cu adevărat pe Dumnezeu. Dar știm cu adevărat cum să ne rugăm? Răspunsul sincer la această întrebare ne deschide unei lumi întregi de instrucțiunii și îndrumări care ne pot ajuta să facem din rugăciune acel moment unic, intim și puternic al relației noastre cu Dumnezeu.

Cu profunzimea și înțelepciunea care îl caracterizează, Keller ne poartă pe cărările Scripturii și ale istoriei bisericii și ne oferă îndrumările care ne conduc către o viață de rugăciune activă și adâncă. Autorul nu se sfiește să ne pună în față oglinda Cuvântului și a practicii milenare a bisericii, călăuzindu-ne înspre practica rugăciunii de zi cu zi, dar și spre rugăciunea făcută în durere, disperare, în fața pierderii sau a iubirii, a iertării sau a nevoilor de tot felul.

 Rugăciunea este singura cale a ajunge la o autentică cunoaștere de sine. Ea este, de asemenea, principala metodă prin care experimentăm o schimbare profundă:  reordonarea iubirilor noastre. Rugăciunea este instrumentul prin care Dumnezeu ne dăruiește atât de multe dintre lucrurile inimaginabile pe care le are pentru noi. Este modul în care Îl cunoaștem pe Dumnezeu, modul în care Îl recunoaștem în sfârșit pe Dumnezeu ca Dumnezeu. Rugăciunea este pur și simplu cheia pentru tot ceea ce trebuie să facem și să fim în viață.

Trebuie să învățăm să ne rugăm. Trebuie să o facem!

Imaginează-ți că ai fost diagnosticat cu o afecțiune letală, iar medicul ți-a spus că vei muri în câteva ore dacă nu îți administrezi un anumit medicament: o pastilă pe care trebuie să o iei în fiecare seară, înainte de culcare. Închipuie-ți că ți s-a spus că trebuie să ai grijă să nu ratezi nici măcar o pastilă, altfel vei muri. Ai uita să o iei? Te-ai putea scuza că în unele seri nu ai avut timp s-o iei? Nu. Pastila aceea ar fi atât de importantă pentru tine, încât nu ai uita de ea niciodată. Ei bine, dacă nu ne rugăm lui Dumnezeu, nu vom reuși să trecem cu bine prin toate încercările pe care le avem de înfruntat. Eu, cu siguranță, nu voi reuși.  Trebuie să ne rugăm. Nu putem uita de rugăciune. --- Timothy Keller

CUPRINS

INTRODUCERE
De ce încă o carte despre rugăciune?

Partea Întâi: Dorește rugăciunea

UNU Necesitatea rugăciunii

DOI Măreția rugăciunii

Partea a doua : Înțelege rugăciunea

TREI Ce este rugăciunea?

PATRU Vorbește cu Dumnezeu

CINCI Întâlnește-L pe Dumnezeu

Partea a treia: Învață rugăciunea

ȘASE Scrisori despre rugăciune

ȘAPTE Reguli pentru rugăciune

OPT Rugăciunea rugăciunilor

NOUĂ Pietrele de încercare ale rugăciunii

Partea a patra: Aprofundarea rugăciunii

ZECE Rugăciunea ca o conversație: Meditează la Cuvântul Său

UNSPREZECE Rugăciunea ca întâlnire: Caută fața Lui

Partea a cincea: Să ne rugăm

DOISPREZECE Venerație: Laudă slava Lui

TREISPREZECE Intimitate: Descoperă harul Său

PAISPREZECE Frământare: Cere ajutorul Său

CINCISPREZECE Practică: Rugăciunea zilnică

Apendice: Modele pentru rugăciunea zilnică
Mulțumiri
Bibliografie selectată și adnotată despre rugăciune
Note
 
TIMOTHY KELLER s-a născut și a crescut în Pennsylvania, iar studiile și le-a făcut la Seminarul teologic Gordon-Conwell din cadrul Universității Bucknell, precum și la Seminarul teologic Westminster. În 1989, împreună cu soția sa, Kathy, Timothy Keller a pus bazele Bisericii Prezbiteriene „Redeemer” din Manhattan, New York. Astăzi, Redeemer are aproape șase mii de membri ce participă regulat la serviciile bisericii, un mare număr de biserici-surori și desfășoară o lucrare de plantare de biserici în marile orașe ale lumii. Timothy Keller este autorul multor cărți foarte apreciate, printre care: Argument pentru Dumnezeu, Dumnezeul risipitor, Sensul căsniciei, Profetul risipitor etc.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 30352
Autor Timothy Keller
Editura Gramma
Nr. pagini 374
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2024
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786306513352

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.