Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 
Nou

Comentariu exegetic al Noului Testament. 1 Corinteni

Paul Gardner, Clinton E. Arnold

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 210 puncte.
210,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 210 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Concepută pentru pastori și învăţători biblici, seria de Comentarii Exegetice ale Noului Testament adună elemente ale comentariilor biblice clasice regăsite rareori împreună într-un singur volum. Scrise de cercetători biblici remarcabili, toate volumele abordează contextul literar şi structura pasajului din limba greacă, fiecare autor având propria traducere pe baza structurii literare. Este prezentată ideea principală a pasajului, structura lui exegetică, un comentariu verset-cu-verset şi aplicaţii teologice. Sunt consultaţi mulţi cercetători biblici, dar acest fapt nu domină comentariul, permiţând cititorului să se concentreze asupra mesajului autorului textului biblic. Deşi se adresează în principal celor care cunosc limba greacă a Noului Testament, aceste comentarii vor fi utile şi celor cărora le lipsesc aceste cunoștințe. Seria conține 20 de volume, iar editorul general este Clinton E. Arnold.

1 CORINTENI este una dintre epistolele timpurii ale apostolului Pavel, fiind scrisă în jurul anului 55 d.Hr., în Efes. Ea este unică în corpusul literaturii pauline prin diversitatea impresionantă a problematicii abordate. Scriitorul sacru vizează atât chestiuni despre care auzise că tulburau viața comunității creștine corintene (capitolele 1–6), cât și subiecte în privința cărora conducătorii bisericii îi solicitau răspunsuri (capitolele 7–15). Dintre toate, însă, Duhul Sfânt l-a călăuzit pe apostol să acorde o atenție sporită disensiunilor ce răvășeau biserica locală din Corint (capitolele 1–4). Ca un cunoscător rafinat al războiului nevăzut, dar și al celor mai tăinuite pliuri ale sufletului uman, apostolul Pavel sondează „etiologia” acestei metehne ecleziale, oferind prin insuflare divină și cele mai adecvate principii remediale. Paul Gardner surprinde cu rigoare și discernământ atât detaliile exegetice semnificative, cât și liniile teologice de forță ale epistolei 1 Corinteni, ajutându-l astfel pe cititor să dobândească tot mai mult din „gândul lui Hristos”.

Prof. univ. dr. habil. Ciprian-Flavius Terinte
Institutul Teologic Penticostal din București

Despre autor:

PAUL GARDNER (PhD, Universitatea Cambridge) după ce a fost ordinat, a predat timp de șapte ani la Oak Hill, un seminar anglican din Londra. Ulterior a coordonat parohia din Cheshire. După o perioadă în care a fost Arhidiacon de Exeter, în 2005 s-a mutat în Atlanta – SUA, pentru a deveni pastorul principal al Bisericii Prezbiteriene Christ Church. În prezent s-a retras în Marea Britanie, dar călătorește mult, predând în Africa și America de Sud. A publicat o serie de cărți și articole, inclusiv comentarii pe epistolele Efeseni, 1 și2 Petru, Iuda dar și pe Apocalipsa.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 30290
Autor Paul Gardner, Clinton E. Arnold
Editura Noua Speranta
Nr. pagini 830
Dimensiuni 17,5 x 24,5 cm
Anul publicarii 2024
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta rigida
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.