Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr

C. S. Lewis

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte.
Browse
40,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Despre viaţa unui om angajat religios se vorbeşte de obicei din perspectivă înaltă, din perspectiva reperelor lui morale şi spirituale. C.S. Lewis, distins universitar englez, e un creştin înzestrat cu realism şi umor; el alege cealaltă perspectivă: cum se vede viaţa unui om din unghiul diavolului care îl are în grijă, care trebuie să îl achiziţioneze drept hrană pentru infern? Cartea joacă pe competenţa psihologică a diavolilor, pe priceperea de a folosi măruntele noastre slăbiciuni, de fiecare zi, suficiente pentru a ne face deseori surzi la glasul Celuilalt. Cu toate astea, la capătul cărţii şi al unei vieţi duse cu onestitate şi cu atenţie spirituală, eroul anonim îl întâlneşte, discret şi simplu, pe Celălalt.

„Mai mult decât oricare alt gânditor al secolului XX, Lewis și-a ajutat cititorii să găsească un răspuns la întrebările lor filozofice.“ — Los Angeles Times

Pe copertă: Hieronymus Bosch, Iadul și Potopul (detaliu)


CLIVE STAPLES LEWIS (1898–1963) – romancier, poet, profesor universitar, medievist, critic literar, eseist, teolog laic şi apologet creştin – a fost unul dintre marii intelectuali ai secolului XX. A predat, între 1925 şi 1954, literatura engleză la Universitatea din Oxford (Magdalen College), precum şi, din 1954 până în 1963, literatură medievală şi renascentistă la Universitatea din Cambridge. A fost un vorbitor de excepţie, fiind îndrăgit de studenţii săi, asupra cărora a exercitat o influenţă profundă şi durabilă. A scris peste treizeci de cărţi, adresate publicului larg. Operele sale, traduse în peste treizeci de limbi, vândute în milioane de exemplare – unele dintre ele (Chronicles of Narnia, bunăoară) popularizate pe scenă, la televiziune, radio sau cinema –, continuă să atragă, an de an, mii şi mii de noi cititori.

Opera: Surprised by Joy (Surprins de Bucurie. Povestea unei convertiri, Humanitas, 2008), Miracles, The Four Loves, The Problem of Pain (Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii, Humanitas, 1997), The Screwtape Letters (Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr, Humanitas, 2003), Mere Christianity (Creştinism, pur şi simplu, Humanitas, 2004), Of This and Other Worlds (Despre lumea aceasta şi despre alte lumi, Humanitas, 2011), Fern‑seed and Elephants and Other Essays on Christianity (Ferigi şi elefanţi şi alte eseuri despre creştinism, Humanitas, 2011), The Great Divorce (Marea despărţire, Humanitas, 2013), Reflections on the Psalms (Meditaţii la Psalmi, Humanitas, 2013), precum şi postuma Prayer: Letters to Malcolm (Rugăciune. Scrisori către Malcolm).Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 23160
Autor C. S. Lewis
Editura Humanitas
Nr. pagini 200
Dimensiuni 12 x 20 cm
Anul publicarii 2021
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Seria de autor C.S. Lewis
Editia a III-a
Coperta rigida
Legare coasere
Limba Romana
ISBN 978-973-50-7045-8

Comentarii

Comentarii (12)

RECOMANDAREComentariu de Sorina
Evaluare
O carte foarte faina care te ajuta sa privesti din alta perspectiva abordarea diavolului asupra fiintei omenesti si care te motiveaza la a nu cadea in capcana celui rau. (Postat pe 24.08.2022)
Minunată!Comentariu de Diana
Evaluare
Este o carte fascinantă, una dintre cele mai bune pe care le-am citit. Îl demască pe cel rău și îți arată strategia lui de atac. Îți vei da seama cât de mult ai fost ispitit de-a lungul timpului și vei lua măsuri de siguranta, înarmându-te cu rugăciune. Recomand! (Postat pe 19.09.2021)
EvaluareComentariu de Emma
Evaluare
Superba! Aceasta este una dintre cele mai bune carti ale lui C.S. Lewis. Scrisa într-un mod ironic, dar atat de real si la subiect, ne face sa coinstientizam inca o data ca cel rau exista si face mari eforturi pentru a ne surtrage pentru el. Imi place cum autorul subliniaza felul subtil de a actiona a celui rau la nivelul minții noastre cu multa insistenta plina de tactica si rabdare. Pot sa spun ca este o carte de-a dreptul revelatoare. (Postat pe 18.09.2021)
Foarte bunaComentariu de Un cititor
Evaluare
O ilustratie foarte buna a modului cum Diavolul se foloseste de ganduri pentru a domina si in final stapani mintea omului de zi cu zi, desi cartea a fost scrisa in preajma celui de-al doilea Razboi Mondial. Frapeaza prin actualitatea mesajului. (Postat pe 07.06.2021)
RecomandComentariu de Ligia
Evaluare
Recomand sa o citeasca fiecare crestin pentru ca ne aminteste de lupte zilnice pe care le avem de dus, dar putem castiga biruinta daca suntem atenti la soapte Duhului si nu ale celui rai (Postat pe 21.11.2020)
Extraordinara carteComentariu de Alexandru
Evaluare
Autorul cartii a avut o inspiratie extraordinara. Descrie intr-un mod usor de inteles pentru orice om tacticile prin care diavolul incearca sa ne indeparteze de Dumnezeu. TActici vechi pe care sigur o sa le regasesti si in viata ta - cel rau sigur a incercat sa te amageasca prin astfel de tactici. Merita citita si recomandata! (Postat pe 28.08.2020)
Carte aparteComentariu de Emilia
Evaluare
O carte aparte! Cu o usoara ironie, C.S. Lewis surprinde intr-un mod diferit felul cum cel rau ataca si actioneaza la nivelul mintii noastre cu tenacitate si rabdare. Carte este un fel de „in spatele cortinei” a actiunilor omului. (Postat pe 25.03.2020)
ExcelentaComentariu de Miriam
Evaluare
O carte care ne arata gandirea dusmanului,armele sale si dorinta lui de a ne indeparta de Dumnezeu.
Ne constientizeaza de razboiul pe care il ducem si trebuie castigat! (Postat pe 28.02.2020)
EvaluareComentariu de Ana
Evaluare
Geniala cartea!! Intelegi foarte bine ca esti intr-o lupta spirituala si cel rau stie exact unde sa atace. Citind cartea aceasta o sa observi chiar si cum el te minte poate chiar in momentul de fata, astfel ca tacticile lui sunt date pe fata si afli cum poti sa lupti impotriva lor. (Postat pe 28.08.2019)
.Comentariu de Mirela
Evaluare
O carte care ne aminteste ca suntem in razboi spiritual, nu intr-o plimbare in parc. Din punctul meu de vedere, chiar daca modul in care este tratata cartea poate parea bizar (autorul in sine a marturisit ca i-a fost foarte greu sa o scrie), aduce cu sine multa revelatie si incurajare. Citind-o, m-am surprins de multe ori gandind "Nu-mi vine sa cred ca am crezut de atatea ori minciunile lui Satan". Cartea deci provoaca la mai multa veghere si cunoastere a dragostei si voii lui Dumnezeu. (Postat pe 06.01.2018)

De la 1 la 10 din totalul de 12

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.