Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Partenera creativa

Linda Dillow

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 33 puncte.
33,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 33 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Cartea Lindei Dillow, "Partenera creatoare", se adreseaza tuturor femeilor casatorite, indiferent de varsta.
Ar fi util totusi sa fie citita la inceputul casatoriei, ca sa fie evitate anumite probleme care ar putea aparea mai tarziu.
Autoarea prezinta, in mod convingator si pasionant, tipul femeii crestine, care, mergand pe calea lui Dumnezeu, rezolva in mod magistral problema fericirii conjugale. Accentul este pus pe modalitati practice si pe o viguroasa demonstratie a faptului ca, daca Domnul a incredintat sotiilor o viziune si niste obligatii, aici pe pamant, El le procura si mijloacele de a le indeplini.
Totul este sa mergem pe cale aratata de Scripturi, cu inteligenta, harnicie, consecventa si cu o vointa in intregime predata lui Dumnezeu.

CUPRINS

Din partea traducatoarei
Cuvint inainte
1. Dezastrul lunii de miere
2. Sotia ideala
3. Planul lui Dumnezeu
4. Planificarea prioritatilor
5. Robert Redford al meu
6. Cea mai mare admiratoare
7. Vicepresedintele executiv
8. Mosteniti binecuvintarea
9. lubitul si prietenul meu
10. Plina de surprize
11. Fii consecventa

GHID
PLAN ZILNIC DE CITIRE A BIBLIEI

DIN PARTEA TRADUCATOAREI

Cartea Lindei Dillow, "Creative Counterpart" ("Partenera creativa"), se adreseaza tuturor femeilor casatorite, indiferent de virsta. Citita la inceputul casatoriei, cartea da un sfat pentru depasirea si chiar evitarea unor probleme care ar putea sa apara mai tirziu.
Autoarea analizeaza rolul femeii in casnicie, tinind cont ca isi traieste viata in fata lui Dumnezeu. Primind de la Dumnezeu o misiune, sotii primesc de la El si puterea de a o indeplini. Singura conditie care se pune este sa mergem pe calea aratata de Scripturi, cu consecventa si vointa in intregime daruita lui Dumnezeu.
In ceea ce priveste tineretul necasatorit, parerea mea este ca e bine sa aprofundeze versetele de mai jos:

Eclesiastul 3:11: "Orice lucru El il face frumos la vremea lui."
Eclesiastul 3:1: "Toate isi au vremea lor, si fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul lui."
Eclesiastul 3:5b: "Imbratisarea isi are vremea ei, si departarea de imbratisari isi are vremea ei."
Cintarea cintarilor 2:7: "Va jur, fiice ale lerusalimului, pe caprioarele si cerboaicele de pe cimp: nu stirniti, nu treziti dragostea, pina nu vine ea!"

Sper ca parintii tinerilor de diferite virste le vor explica -- pe intelesul lor -- continutul acestor texte biblice, asa incit ceea ce Linda Dillow a publicat cu intentia de a contribui la fericirea caminelor crestine sa nu aiba decit consecinte pozitive.
Daca eu as avea acum o fata de casatorit, i-as pune cartea "Partenera creativa" printre cadourile de nunta.

-- Maria Beth

CUVINT INAINTE

Au trecut deja citiva ani de la primele semne ale noii cruciade pentru drepturile femeii. Am fost scosi din rutina noastra (si acesta este un lucru bun!) printr-o avalansa de manifestari feministe, care isi ridicau stindardele marsaluind in doua directii diferite. Precum niste fantome reincarnate ale Revolutiei Franceze, trupele din avangarda fluturau steagul libertatii, egalitatii si fraternitatii. Din sensul opus, cruciatii au arborat un drapel alb, pe care era scris un singur cuvint: "Supunere!"
Controversa continua si sotiile crestine trebuie sa se alinieze de-o parte sau de alta. Sa intre in lupta sau sa se supuna? Pe ce sa se bazeze in alegerea unei solutii? Si, in definitiv, ce garantie exista ca nu li se vor narui toate planurile?
Multe dintre raspunsurile noastre sint profunde, dar, in acelasi timp, jalnic de naive. Noi intrebam: "Ce spune Biblia?" Cind auzim ce spune, ne plingem ca nu se potriveste. Vom incerca sa o potrivim ideilor noastre preconcepute. Fie folosim scrieri deosebit de savante, cu ajutorul carora rasucim textul Scripturilor incotro dorim, fie intrebuintam o simplificare stingace care estompeaza unele lucruri pina la reductio ad absurdum, asa incit ajungem sa propovaduim fragmente din "evanghelia femeilor".
Cartea "Partenera creativa" nu este un manual despre feminitate si nici nu-si propune sa fie un studiu exhaustiv despre casatoria crestina. Ea este un fragment ales, impodobit cu sfaturi practice, pentru femeile care doresc sa fie sotii in sensul aratat de Scripturi, in ciuda falsei evolutii culturale pretinse de unii.
Am avut deosebita placere s-o cunosc pe Linda Dillow nu numai ca sotie a unui student din seminarul nostru, ci si ca prietena si sora in credinta in Domnul nostru Isus Hristos. Am vazut-o atit acasa, cit si in timpul unor manifestari publice. Ea inspira incredere celui ce o priveste. Cu o liniste plina de forta, care aminteste exemplul femeilor din prima epistola a lui Petru, ea combina frumusetea interioara cu taria credintei sale. Stilul ei rafinat ne arata o inima pregatita sa-i slujeasca pe altii, severa, dar placuta.
Linda nu tine predici. Ea nu scrie nici tehnic, nici sarcastic. Cuvintele ei sint o aplicatie inteligenta si judicioasa a ceea ce le spune Biblia nevestelor. Ea zugraveste casatoria cu trasaturi de penel sigure, redindu-i femeii casatorite demnitatea si semnificatia originare.
Intr-un tirziu s-a nascut si cartea aceasta despre casatoria crestinilor alaturindu-se celorlalte scrieri apologetice. Dar poate aceasta intirziere va aduce atit scriitoarei, cit si cititorilor, avantajul comparatiei. In orice caz, cei care vor citi aceasta carte vor fi racoriti ca de un vint usor si se vor delecta cu o discutie placuta si folositoare despre casnicie.

-- Jeanne W. Hendricks
Dallas, Texas
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20138
Autor Linda Dillow
Editura Nu
Nr. pagini 125
Dimensiuni 20,5 x 14,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum N/A
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (13)

Utila și practicaComentariu de ANDREEA
Evaluare
Am primit aceasta carte de la sora mea, și pot spune ca a fost o binecuvântare pentru mine. Este o carte destinata femeilor care vor sa devina cu adevărat ceea ce Dumnezeu a plănuit când a creat femeia. Nu e o simpla carte teoretica, ci un adevărat ghid practic pentru viata de familie, te învață să îți stabilești prioritățile, sa te organizezi, sa te dezvolți ca femeie, soție și mama, împlinind planul lui Dumnezeu pentru tine. Merita citita. (Postat pe 26.11.2019)
O carte minunata!Comentariu de Simona
Evaluare
O carte extraordinar de utila oricarei sotii, foarte usor de citit , merita!!!! (Postat pe 18.02.2018)
Comentariu de PersidaM
Evaluare
Superba! Nu am intalnit pana acum atata acuratete in prezentarea realitatii, asa cum este ea. Iar sugestiile si sfaturile sunt de un real ajutor. (Postat pe 05.08.2010)
Comentariu de Persida
Evaluare
O carte extraordinara! Am inceput studiul cu grupul de femei chiar cu acesta carte! (Postat pe 24.09.2008)
Comentariu de vio
Evaluare
cum as putea sa fac rost de acesta carete?Poate cineva sa ma ajute (Postat pe 28.07.2008)
Comentariu de mihaela gheorghe
Evaluare
am citit si recitit cartea acestei autoare remarcabile si de fiecare data mi s-a parut noua, proaspata si revigoranta ;o adevarata comoara de intelepciune.Se poate folosi ca ghid de studiu la grupele de surori,fiind f bine structurata. (Postat pe 26.07.2008)
Comentariu de mihaela gheorghe
Evaluare
am citit si recitit cartea acestei autoare remarcabile si de fiecare data mi s-a parut noua, proaspata si revigoranta ;o adevarata comoara de intelepciune.Se poate folosi ca ghid de studiu la grupele de surori,fiind f bine structurata. (Postat pe 26.07.2008)
Comentariu de ioana
Evaluare
am citit carteasi nu ii gasesc nici o alta carte cu care sa o compare o comoara....f frumos redatt si explicat proverbe 31nici teologii nu pot scoate asa ceva;) (Postat pe 02.06.2008)
Comentariu de M.G.
Evaluare
va mai fii disponibila aceasta carte? cum de dureaza asa mult sa apara si totusi este cautata? (Postat pe 08.02.2008)
Comentariu de soare cornelia
Evaluare
de ce nu l gasim niciodata la vanzare il urmaresc de mult timp si e nedisponibil (Postat pe 29.10.2007)

De la 1 la 10 din totalul de 13

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.