REDUCERE 10% -- REDUCERE 10% -- REDUCERE 10% -- REDUCERE 10% -- REDUCERE 10% pana pe 30 Apr. 2019 !!!   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Labirintul codependentei. Drumul spre relatii interumane sanatoase

Dr. Robert Hemfelt, Dr. Frank Minirth si Dr. Paul Meier

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.

Pret normal: 50,00 Lei

45,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

"Labirintul codependentei" discuta in esenta problema controlului asupra vietilor noastre -- sint deciziile si relatiile noastre intr-adevar libere sau sintem minati de forte mult mai puternice decit ratiunea si vointa noastra, forte pe care de cele mai multe ori le ignoram sau chiar le negam? Altfel spus, sintem sau nu "codependenti"? Codependenta este definita ca "dependenta de anumite persoane, comportamente sau obiecte; nereusita de a-ti controla sentimentele, compensata prin controlul exercitat asupra oamenilor, obiectelor sau evenimentelor exterioare. Pentru codependenti, controlul sau lipsa acestuia este elementul central al fiecarui aspect al vietii lor". Codependenta se poate manifesta si ca "dependenta fata de o alta persoana. In acest caz, persoana afectata este atit de captivata de celalalt, incit sentimentul identitatii personale -- al sinelui -- este grav diminuat, inabusit, aproape eliminat de personalitatea si problemele celuilalt".
Persoanele codependente par a se comporta, spun autorii, ca "un aspirator care a luat-o razna, absorbind nu numai alte persoane, ci si substance chimice (alcool sau droguri, in primul rind) ori alte lucruri (bani, mincare, sexualitate, munca), straduindu-se mereu sa-si umple golul afectiv". Pacientii tratati de autori au descris aceasta stare in felul urmator: "Trec prin viata fara nici un tel si ma simt de parca as fi gaura din mijlocul gogoasei. Ceva lipseste inlauntrul meu."
Cartea este structurata in cinci parti. Prima parte ne ajuta sa intelegem ce este codependenta, cum se manifesta ea si care sint consecintele ei distructive. In partea a doua sint analizate cauzele codependentei: nevoile afective neimplinite, copilaria pierduta si dorinta obsesiva de a repara trecutul. In partea a treia a cartii sint discutati factorii care ii inchid pe codependenti in cercul de fier al nefericirii: efectul bulgarelui de zapada, faza de negare si furia. Apoi, in partea a patra este analizat modul in care codependenta influenteaza relatiile si cum poate fi oprita "masinaria distrugatoare" care macina mintea codependentului. In fine, in partea a cincea cititorul este condus pas cu pas pe treptele, uneori dificile, alteori inaltatoare, care duc la vindecare.

CUPRINS

Multumiri

PARTEA INTII: Ce este codependenta?
1. Firul rosu al suferintei
2. Cum actioneaza codependenta

PARTEA A DOUA: Cauzele codependentei
3. Nevoile afective neimplinite
4. Copilaria pierduta
5. Reveniri obsedante

PARTEA A TREIA: Factorii care perpetueaza codependenta
6. Efectul bulgarelui de zapada
7. Negarea
8. Mania

PARTEA A PATRA: Codependenta in relatiile interpersonale
9. Relatii codependente sau normale?
10. Relatii codependente sau interdependente
11. Imbunatatirea relatiilor
12. Rolurile

PARTEA A CINCEA: Cele zece etape ale procesului de insanatosire
13. Examinarea relatiilor
14. Ruperea cercului dependentei
15. Despartirea de casa
16. Jelirea pierderilor
17. O noua imagine de sine
18. Noi experiente si intoarcerea acasa
19. Mentinerea echilibrului

ANEXA A
O perspectiva personala
ANEXA B
Terapia de grup si alte surse de asistenta

Note
Despre autori
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20095
Autor Dr. Robert Hemfelt, Dr. Frank Minirth si Dr. Paul Meier
Editura N/A
Nr. pagini 308
Dimensiuni 23,5 x 17 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Comentarii (22)

evaluareComentariu de Ligia
Evaluare
O carte potrivita atat pentru cei care sunt implicati in ajutorarea semenilor, dar si pentru cei care au propria experienta si au nevoie de vindecare. La subiect, trateaza lucrurile de la radacina lor, ofera solutii si speranta. Daca o citesti, sigur se schimba ceva in tine. (Postat pe 11.11.2017)
Comentariu de Maria D
Evaluare
Mie m-i sa parut cam grea.multe lucruri simple spuse intr-un mod prea complicat...dar merita citita (Postat pe 17.12.2010)
Comentariu de cosmin
Evaluare
cel putin eu, am fost f ravasit cand am citit-o, a fost sa pe nerasuflate. efectiv incepi sa te sperii de ceea ce gasesti in adancuri, dar e bine, presiunea trebuie sa plece ca sa iasa izvoarele vietii. am plans ca un copil mic. Multumesc Doamne pentru eliberare! (Postat pe 23.01.2010)
Comentariu de GSCARLAT440@yahoo.com
Evaluare
excelenta carte.MAICUTA siluan vlad o are (Postat pe 30.10.2009)
Comentariu de ana
Evaluare
Pentru Emil..depinde cu ce atitudine o citesti, si cu ce asteptari.Poti descoperii lucruri minunate si eliberatoare.Mult Har si binecuvantare. (Postat pe 16.03.2009)
Comentariu de Maria - Alexandra
Evaluare
Nu stiu cum e aceasta carte...sper sa-mi fie de folos...Cand am cumparat-o, am crezut k am luat-o degeaba, k nu am ce invata din ea, dar ma bucur k am facut aceasta alegere...Ma apuc sa o citesc.. (Postat pe 25.02.2009)
Comentariu de Emil
Evaluare
Spune ceva de DUMNEZEU in aceasta carte ?????????????Sau e aiureala de..............psihologie.....omeneasca !?? (Postat pe 18.02.2009)
Comentariu de cosmin
Evaluare
mi-am citit in aceasta carte istoria vietii mele (cu explicatii, de ce fac anumite chestii. cred ca in afara de BIBLIE este una dintre foarte putinele carti care m-au ajutat CU ADEVARAT ! O RECOMAND (Postat pe 02.02.2009)
Comentariu de ela
Evaluare
doresc si eu aceasta carte. De ce oare caartile care sunt ata de bune nu se gasesc ? Macar sa mi-o imprumute cineva sa o trag la xerox. Multumesc. (Postat pe 03.01.2009)
Comentariu de Mariana Singh
Evaluare
Sunt foarte interesata sa citesc aceasta carte si sa o dau si altora. Cu siguranta, este un material foarte util. Dumnezeu sa va ajute sa o re- editati! (Postat pe 19.10.2008)

De la 1 la 10 din totalul de 22

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.