Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Labirintul codependenței. Drumul spre relații interumane sănătoase

Dr. Robert Hemfelt, Dr. Frank Minirth si Dr. Paul Meier

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte.
49,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 49 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

IEŞI DIN LABIRINTUL CODEPENDENŢEI

Imi tot spun că dacă mă voi strădui mai mult, voi reuşi să îl schimb.

Mi-am cheltuit tot timpul şi energia numai pe ce am considerat că este bine şi mulţumeşte pe toată lumea. Şi totuşi, la sfârşitul zilei, vinovăţia mă copleşeşte. De ce?

Am jurat că nu mă voi căsători cu un bărbat ca tata. Dar iată-mă, măritată cu un bărbat căsătorit cu slujba sa, exact cum era el.

Dacă te regăseşti într-una dintre declaraţiile acestea, este posibil să fii codependent. „Conceptele de dependenţă şi codependenţă” spun autorii „nu se mai aplică actualmente exclusiv consumului de alcool, ele înglobând tot spectrul cunoscut al substanţelor chimice care dau dependenţă" precum şi „tulburările de nutriţie (ca, de pildă, anorexia, bulimia), dependenţa de sex, obsesia de a munci, nevoia de nestăpânit de a cheltui fără limite, o atitudine exagerat de rigidă ori moralistă, mania de a-ţi spăla mâinile de cincizeci de ori pe zi". Toate aceste dependenţe, şi altele asemenea lor, închid pe cel dependent, dar şi pe ceilalţi codependenţi din jur în cercul de fier al nefericirii: dependenţă, negare, resentiment şi mânie.

„Există două motive principale pentru a-ţi analiza viaţa şi a soluţiona problemele create de codependenţă, dacă acestea există. Primul se referă la calitatea propriei tale vieţi, la nevoia de a o face mai bună, mai uşor de controlat şi la evitarea greşelilor majore. Al doilea motiv îi priveşte direct pe copii, atât pe proprii tăi urmaşi, cât şi pe cei care trăiesc in jurul tău. Codependenţa are un impact care se perpetuează de-a lungul mai multor generaţii. Problemele care apar într-o generaţie o afectează pe următoarea şi o condamnă pe cea care vine după ea, dacă nu se rupe acest cerc vicios."

Oare nefericirea ta îşi are şi ea rădăcinile în codependenţă? Iar dacă lucrurile stau aşa, ce se poate face pentru a o elimina şi a alina suferinţa? Lasă-te îndrumat de către medicii din cadrul clinicilor Meier New Life Clinics şi The Minirth Clinic prin cele zece etape ale vindecării de codependenţă.

Labirintul codependenţei - primul pas spre eliberarea din codependenţă.


"Labirintul codependentei" discuta in esenta problema controlului asupra vietilor noastre -- sint deciziile si relatiile noastre intr-adevar libere sau sintem minati de forte mult mai puternice decit ratiunea si vointa noastra, forte pe care de cele mai multe ori le ignoram sau chiar le negam? Altfel spus, sintem sau nu "codependenti"? Codependenta este definita ca "dependenta de anumite persoane, comportamente sau obiecte; nereusita de a-ti controla sentimentele, compensata prin controlul exercitat asupra oamenilor, obiectelor sau evenimentelor exterioare. Pentru codependenti, controlul sau lipsa acestuia este elementul central al fiecarui aspect al vietii lor". Codependenta se poate manifesta si ca "dependenta fata de o alta persoana. In acest caz, persoana afectata este atit de captivata de celalalt, incit sentimentul identitatii personale -- al sinelui -- este grav diminuat, inabusit, aproape eliminat de personalitatea si problemele celuilalt".
Persoanele codependente par a se comporta, spun autorii, ca "un aspirator care a luat-o razna, absorbind nu numai alte persoane, ci si substance chimice (alcool sau droguri, in primul rind) ori alte lucruri (bani, mincare, sexualitate, munca), straduindu-se mereu sa-si umple golul afectiv". Pacientii tratati de autori au descris aceasta stare in felul urmator: "Trec prin viata fara nici un tel si ma simt de parca as fi gaura din mijlocul gogoasei. Ceva lipseste inlauntrul meu."
Cartea este structurata in cinci parti. Prima parte ne ajuta sa intelegem ce este codependenta, cum se manifesta ea si care sint consecintele ei distructive. In partea a doua sint analizate cauzele codependentei: nevoile afective neimplinite, copilaria pierduta si dorinta obsesiva de a repara trecutul. In partea a treia a cartii sint discutati factorii care ii inchid pe codependenti in cercul de fier al nefericirii: efectul bulgarelui de zapada, faza de negare si furia. Apoi, in partea a patra este analizat modul in care codependenta influenteaza relatiile si cum poate fi oprita "masinaria distrugatoare" care macina mintea codependentului. In fine, in partea a cincea cititorul este condus pas cu pas pe treptele, uneori dificile, alteori inaltatoare, care duc la vindecare.

CUPRINS

Multumiri

PARTEA INTII: Ce este codependenta?
1. Firul rosu al suferintei
2. Cum actioneaza codependenta

PARTEA A DOUA: Cauzele codependentei
3. Nevoile afective neimplinite
4. Copilaria pierduta
5. Reveniri obsedante

PARTEA A TREIA: Factorii care perpetueaza codependenta
6. Efectul bulgarelui de zapada
7. Negarea
8. Mania

PARTEA A PATRA: Codependenta in relatiile interpersonale
9. Relatii codependente sau normale?
10. Relatii codependente sau interdependente
11. Imbunatatirea relatiilor
12. Rolurile

PARTEA A CINCEA: Cele zece etape ale procesului de insanatosire
13. Examinarea relatiilor
14. Ruperea cercului dependentei
15. Despartirea de casa
16. Jelirea pierderilor
17. O noua imagine de sine
18. Noi experiente si intoarcerea acasa
19. Mentinerea echilibrului

ANEXA A
O perspectiva personala
ANEXA B
Terapia de grup si alte surse de asistenta

Note
Despre autori

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20095
Autor Dr. Robert Hemfelt, Dr. Frank Minirth si Dr. Paul Meier
Editura Gramma
Nr. pagini 326
Dimensiuni 23,5 x 17 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia a II-a
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (23)

RedescoperireComentariu de Tabita
Evaluare
La început recunosc că mi-a fost greu să o înțeleg, însă această carte m-a ajutat să mă înțeleg mai bine, și recomand cu mare dragoste să fie citită de oricine, atât de cei singuri, cei căsătoriți, dar si de cei care sunt părinți. (Postat pe 14.03.2021)
evaluareComentariu de Ligia
Evaluare
O carte potrivita atat pentru cei care sunt implicati in ajutorarea semenilor, dar si pentru cei care au propria experienta si au nevoie de vindecare. La subiect, trateaza lucrurile de la radacina lor, ofera solutii si speranta. Daca o citesti, sigur se schimba ceva in tine. (Postat pe 11.11.2017)
Comentariu de Maria D
Evaluare
Mie m-i sa parut cam grea.multe lucruri simple spuse intr-un mod prea complicat...dar merita citita (Postat pe 17.12.2010)
Comentariu de cosmin
Evaluare
cel putin eu, am fost f ravasit cand am citit-o, a fost sa pe nerasuflate. efectiv incepi sa te sperii de ceea ce gasesti in adancuri, dar e bine, presiunea trebuie sa plece ca sa iasa izvoarele vietii. am plans ca un copil mic. Multumesc Doamne pentru eliberare! (Postat pe 23.01.2010)
Comentariu de GSCARLAT440@yahoo.com
Evaluare
excelenta carte.MAICUTA siluan vlad o are (Postat pe 30.10.2009)
Comentariu de ana
Evaluare
Pentru Emil..depinde cu ce atitudine o citesti, si cu ce asteptari.Poti descoperii lucruri minunate si eliberatoare.Mult Har si binecuvantare. (Postat pe 16.03.2009)
Comentariu de Maria - Alexandra
Evaluare
Nu stiu cum e aceasta carte...sper sa-mi fie de folos...Cand am cumparat-o, am crezut k am luat-o degeaba, k nu am ce invata din ea, dar ma bucur k am facut aceasta alegere...Ma apuc sa o citesc.. (Postat pe 25.02.2009)
Comentariu de Emil
Evaluare
Spune ceva de DUMNEZEU in aceasta carte ?????????????Sau e aiureala de..............psihologie.....omeneasca !?? (Postat pe 18.02.2009)
Comentariu de cosmin
Evaluare
mi-am citit in aceasta carte istoria vietii mele (cu explicatii, de ce fac anumite chestii. cred ca in afara de BIBLIE este una dintre foarte putinele carti care m-au ajutat CU ADEVARAT ! O RECOMAND (Postat pe 02.02.2009)
Comentariu de ela
Evaluare
doresc si eu aceasta carte. De ce oare caartile care sunt ata de bune nu se gasesc ? Macar sa mi-o imprumute cineva sa o trag la xerox. Multumesc. (Postat pe 03.01.2009)

De la 1 la 10 din totalul de 23

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.