Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Vorbaria nebunilor. Redobandirea artei persuasiunii crestine

Os Guinness

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
35,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Capodopera lui OS GUINNESS ne oferă o prezentare amănunțită a artei și forței persuasiunii creative. De cele mai multe ori, creștinii se bizuiesc pe proclamare, predicare, protest și pichetare. Suntem, însă, foarte slabi atunci când vine vorba de persuasiune – capacitatea de a sta de vorbă cu oameni care nu sunt dispuși să primească ceea ce spunem. Persuasiunea autentică înseamnă mai mult decât o abordare generalizată.

Urmând calea tradițională a lui Erasmus, Pascal, G. K. Chesterton, C. S. Lewis, Malcolm Muggeridge și Peter Berger, Guinness ne demonstrează că persuasiunea apologetică necesită atât rațiune, cât și imaginație. Persiuasiunea este subversivă, răsturnând presupunerile ascultătorului și surprinzându-l cu semnalele transcendentului și credibilitatea Evangheliei.

Această scriere este rodul a patruzeci de ani de cugetare, șlefuită în nenumăratele discuții și dezbateri din marile universități și centre intelectuale mondiale. Vă invităm să redescoperiți vigoarea persuasivă a mărturiei creștine, din partea unui mare apologet și gânditor al vremurilor noastre.

"Decenii la rând, cărţile lui Os Guinness s-au dovedit a fi nepreţuite pentru biserica creştină. De la el am învăţat mare parte din ceea ce ştiu astăzi despre comunicarea credinţei în epoca modernă. Nu veţi fi dezamăgiţi de această carte. Spre deosebire de alte lucrări de apologetică, aceasta discută dinamica persuasiunii şi conversaţiei - oferind in acelaşi timp o paletă largă şi detaliată de argumente utile şi accesibile în sprijinul adevărului creştinismului. O recomand cu căldură."

-- Timothy Keller

"O carte fundamentală pentru orice om interesat să poarte discuţii cu scepticul, sau cu cel care încă mai caută. Puţini gânditori ai lumii contemporane se ridică la nivelul lui Os, in analiza profundă a chestiunilor vitale ce ţin de apărarea credinţei creştine istorice."

-- Ravi Zacharias

Os Guinness (doctor în filosofie, Oxford), este autorul şi editorul a peste treizeci de cărţi, printre care "A Free People's Suicide", "The Global Public Square" şi "Renaissance". Vorbitor şi critic social cunoscut, este fondatorul Trinity Forum şi membru asociat al Brooking Institution, precum şi cercetător la Woodrow Wilson Center for International St ud ies. Locuieşte în apropiere de Washington, D.C.

CUPRINS

Introducere
Persuasiunea creativă
Tehnica
Apărarea nu se opreşte niciodată
Calea celui de-al treilea nebun
Anatomia necredinţei
Inversarea rolurilor
Declanşarea semnalelor
Dinamica arcului
Arta de a avea întotdeauna dreptate?
Atenţie la bumerang
Un Iuda care sărută
Trasarea călătoriei
Concluzie
Mulţumiri
Note
Index de nume
Index scriptural
Index tematic


„Într-o luptă a ideilor, spre deosebire de o luptă între naţiuni, scopul nu este eliminarea adversarilor, ci câştigarea lor. Ceea ce face ca provocarea să fie şi mai dificilă este că lucrul cu care îi câştigăm este adesea lucrul spre care îi câştigăm. Arta şi ştiinţa dialogului şi a dezbaterii trebuie să aducă împreună, în conlucrare, metoda şi mesajul. Nimeni nu face lucrul acesta mai bine decât colegul meu Os Guinness. De ani de zile beneficiez de gândirea sa incisivă şi de prezentările sale temeinic pregătite. El observă cu înţelepciune aici că: «Nevoia noastră urgentă este aceea de a reuni evanghelizarea şi apologetica şi de a ne asigura că cele mai bune argumente ale noastre sunt îndreptate înspre câştigarea oamenilor, nu doar spre câştigarea argumentelor.» În această lucrare de referinţă, sunt încântat să văd gândirea sa unică asupra acestor subiecte cruciale, coextensive unei vieţi de practicare a apologeticii. O carte care trebuie citită de oricine doreşte să abordeze scepticul sau căutătorul. Puţini gânditori de azi se ridică la nivelul lui Os, chiar şi atunci când explorează profunzimea chestiunilor vitale în apărarea credinţei creştine istorice."

-- Ravi Zacharias, autor şi vorbitor

"Nu există nicio îndoială că apologetica creştină are parte de o renaştere. Ciudat totuşi, prea puţin din aceasta se adresează artei persuasiunii. Cine ar fi mai potrivit să repare această lacună decât apologetul preeminent al vremurilor noastre, Os Guinness? Printre multele calităţi ale cărţii «Vorbăria nebunilor» este şi o prezentare robustă a credinţei creştine care nu este deloc predictibilă. Mulţi oameni sunt atât de siguri că ştiu ce vor să spună creştinii, încât nici nu mai ascultă. Guinness îi surprinde în acelaşi fel în care pildele lui Isus surprindeau auditoriul cu garda jos. Confruntaţi cu o serie de provocări moderne, cum ar fi tehnologia, globalizarea, politicile de vânzare, relativismul moral, suntem tentaţi să dezvoltăm o metodă unică, sigură, reacţionară, zece paşi pentru a ajunge la soluţie. Guinness face opusul. Precum G.K. Chesterton, Guinness ne aminteşte că adevărul este destul de improbabil, adică pare îndoielnic raţiunii neajutate. El propune o paletă largă de argumente, toate imaginative, dar toate arătând înspre adevărul surprinzător - iubirea imprevizibilă a lui Dumnezeu."

-- William Edgar, profesor de apologetică, Westminster Theological Seminary

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25128
Autor Os Guinness
Editura Newordpress
Nr. pagini 312
Dimensiuni 16 x 23 cm
Anul publicarii 2017
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-93944-7-2

Comentarii

Comentarii (2)

recomandComentariu de Antonia
Evaluare
Poate una dintre cele mai bune carti de apologetica. Desi pe alocuri greu de citit (autorul mi se pare foarte inteligent, bine pregatit, de o inalta cultura), merita tot efortul! Cred ca orice crestin are nevoie sa invete cum sa comunice mai bine cu oamenii despre Dumnezeu. (Postat pe 30.04.2021)
SuperComentariu de Andreea
Evaluare
Super carte pentru a ne invata cum sa ii “convingem” (daca as putea spune asa) pe cei care nu cred. Citate din carte: “Noi trebuie sa fim aceia... care ridica intrebari si formuleaza argumente care clatina veridicitatea si adecvarea a ceea ce cred, pana cand devin cautatori- inceputul adevaratei cautari”
“exista intotdeauna un amestec de adevar, chiar si in cele mai false si periculoase conceptii despre lume si viata. “ (Postat pe 09.08.2019)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.