Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Voia lui Dumnezeu in familie. Planul divin pentru casnicia ta

Nelu Muresan

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte.
25,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Asa cum prin rugaciunea "Tatal nostru" cer in fiecare zi venirea Imparatiei lui Dumnezeu, in rugaciunea mea zilnica trebuie sa-I cer lui Dumnezeu sa faca din partenerul meu un mostenitor al acestei Imparatii.
Cea mai mare rasplata din partea lui Dumnezeu pentru un sot care colaboreaza cu El in modelarea sotiei este o sotie dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu; cea mai mare rasplata din partea lui Dumnezeu pentru o sotie care colaboreaza cu El in modelarea sotului este un sot dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
Ar trebui sa vedem in scancetul cu care intra in lumea noastra copilul un strigat dupa ajutorul de care are nevoie din partea noastra ca si parinti in batalia spirituala in care a intrat deja! De aceea rugaciunea parintilor pentru copii nu trebuie sa fie nici "trusa de prim ajutor", nici "roata de rezerva" a familiei, ci un mod de viata.

-- Autorul

Cuprins

Capitolul 1: Nevoile fundamentale ale omului
Capitolul 2: Casatoria in Domnul
Capitolul 3: Dezlipirea - conditie sine qua non pentru alipire
Capitolul 4: Alipirea
Capitolul 5: Rolul sotului: capul sotiei
Capitolul 6: Rolul sotiei: ajutorul sotului
Capitolul 7: Responsabilitatea sotului: iubirea sotiei
Capitolul 8: Responsabilitatea sotiei: supunerea fata de sot
Capitolul 9: In casa Olarului
Capitolul 10: "Lasati copiii sa vind la Mine si nu-i opriti"
Capitolul 11: Copiii - proprietatea lui Dumnezeu
Capitolul 12: "Ca sagetile in mana unui razboinic"
Capitolul 13: "Invatape copil"
Capitolul 14: "Parintilor nu intaratati la manie pe copiii vostri"
Capitolul 15: "Cine cruta nuiaua uraste pe fiul sau"
Capitolul 16: Vulpile mici care strica viile in floare
Capitolul 17: "Vorbiti intre voi"
Capitolul 18: "Sa nu va lipsiti unui pe altul de datoria de sot"
Capitolul 19: larta-ma, am gresit!
Anexa: Test de evaluare a relatiilor de casnicie
Note bibliografice
Bibliografie

Introducere

In anul 1994 cand am inceput sa slujesc lui Dumnezeu in Biserica Penticostala "BETEL" din Dej, am explicat bisericii ca singura sansa ca sa avem o biserica puternica, este sa avem familii puternice. Eram constient ca nu sunt un sot ideal si niciun tata ideal, de aceea am decis sa incepem cu biserica un studiu despre familie cu scopul sa descoperim voia lui Dumnezeu in familiile noastre. Acel studiu a fost o binecuvantare atat pentru familia noastra, cat si pentru multe familii din biserica, ceea ce m-a determinat sa impartasesc si altor colegi nevoia de a cauta voia lui Dumnezeu in familiile lor. Apoi, in anul 1995, impartasind aceasta experienta studentilor de la Institutul Teologic Penticostal Bucuresti, unde eram profesor, un grup de slujitori tineri din biserica "Exodus" din Timisoara m-au invitat impreuna cu sotia mea sa sustinem o conferinta cu tema "Voia lui Dumnezeu in familie". Conferinta a avut loc la un hotel din Buzias. Acolo am inteles si mai mult cat de putin cunosc sotii si sotiile despre voia lui Dumnezeu in familie. De atunci Dumnezeu ne-a pus pe inima aceasta lucrare si ne-a folosit in fiecare an la conferinte atat in biserici locale cat si la nivel national. Participarea la conferintele rationale a devenit atat de mare, incat bordul acestor conferinte a decis organizarea a doua conferinte anuale in zone diferite pentru a facilita participarea a cat mai multe familii din tara.
In toamna anului 2001, in timp ce pregateam conferintele de la Timisoara si Zalau, m-am decis sa adun intr-o carte materialul pe care Dumnezeu m-a ajutat sa-l prezint la aceste conferinte. Asa s-a nascut ideea acestei carti.
Inainte de a intra in materialul propriu-zis, dati-mi voie sa prezint argumentele care m-au motivat la conferintele cu familiile:
1) Am inteles ca acum in Mileniul III, cea mai mare criza cu care se confrunta familia nu este una economica, ci una spiritual-morala.
2) Familia este cadrul unde ne formam identitatea, unde suntem noi insine. In familie suntem fara masti. De aceea as putea spune: Lasa-ma sa vad cine esti in familie si-ti voi spune cine esti!
3) Familia este locul unde traim cel mai intens bucuriile si tragediile vietii.
4) Familia este locul in care petrecem cel mai mult timp din viata.
5) Familia este cadrul in care se dezvolta primele relatii interumane din viata la nivel spiritual si emotional; aici se invata primele indatoriri si se cultiva valorile esentiale care vor defini caracterul nostru.
6) Familia este cadrul creat de Dumnezeu cu scopul de a-Si descoperi slava in el. Scriptura ne spune ca relatia sot - sotie oglindeste atat unitatea din Dumnezeul Triunic cat si relatia dintre Cristos si Biserica. 7) Datorita acestor considerente, diavolul racneste ca un leu sa distruga orice familie.

Dupa cum subliniaza losif Ton:

Una dintre cauzele destramarii multor casnicii este lipsa de intelepciune, de pricepere si de cunoastere. In toate marile si micile ocupatii ale vietii, oamenii intra dupa ce fac scoala. Numai in casatorie, cea mai de seama ocupatie a vietii, oamenii intra aproape analfabefi, crezand ca aceasta se invata de la sine.

Pentru o intelegere mai clara a unor principii, am apelat la anumite schite explicative. De asemenea am inclus si o anexa care confine chestionarul pe care l-am folosit la conferinta nationala din 2-4 noiembrie 2000 de la Baile Felix.

-- Pastor Nelu Muresan, M. Div.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21904
Autor Nelu Muresan
Editura Nu
Nr. pagini 262
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (3)

Comentariu de andreea
Evaluare
sa nu cumparati cartea. nu credeti asemenea prostii. Capul nostru al tuturor este Cristos si El este singurul mijlocitor intre Dumnezeu si oameni. femeile nu sunt niste incapabile care au nevoie de un barbat sa le struneasca. si ele au relatie personala cu Cristos, nu au nevoie de un mediator. cautati adevarul din Biblie si inima lui Dumnezeu! (Postat pe 11.11.2009)
Comentariu de rodica
Evaluare
Nu am citit cartea, urmeaza sa o comand. Pot doar sa va spun ca participand la conferintele tinute la Zalau in toamna anului 2001 viata mea s-a schimbat.Hotararile pe care le-am luat ca urmare a cercetarii Duhului Sfant in viata mea, au fost de o importanta majora. A fost greu sa decid, greu sa renunt la unele aspecte. Dar a meritat. A renunta la "impliniri" pamantesti si ambitii omenesti inseamna de multe ori locul in care se poarta cea mai importanta batalie pentru individ.Ascultarea face mai mult decat jertfele.(ascultarea de Dumnezeu) Dumnezeu sa binecuvanteze aceasta lucrare si pe mai departe. cu deosebit respect,rodica bercian (Postat pe 28.10.2008)
Comentariu de kovacs gavril stelian
Evaluare
este un sait foarte bun ,dar ati putea sa bagati si pentru cei ce nu au bani ,muzica si altele ,de dowluadat.domnul sa va binecuvinteze. (Postat pe 27.10.2008)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.