Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Viata

Iosif Anca

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 19 puncte.
19,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 19 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Prefata

Cu mii de ani in urma, cand clepsidra timpului a inceput sa picure stropi de bar si apoi de durere si de sange, dintr-un recipient tainic, se lucra la amenajarea unui loc temporar pentru cei ce aveau sa se numeasca oameni. Dupa doua plasmuiri succesive si complementare ale Creatorului, era constituita baza genetica si cadrul-suport al aparitiei miliardelor de urmasi.
Adam si Eva si-au vazut copiii pentru cateva generatii, dar avertizarea initiala isi facea efectul entropic, batranetea si moartea deveneau familiare omului, ce-si doreste atat de mult viata.
Astfel s-a "turnat" istoria scrisa sau nescrisa si, iata prezentul ce-o face atat de reala: nasterea (daca acceptam conceperea), copilaria, o fuga spre tineretea ce preda cu grabire stafeta maturitatii, o viata de familisti, aproape pentru toti si apoi in loc de odihna, care se amana, trudnica batranete si cunoscuta moarte.
Insa cu doua mii de ani in urma, printre pamanteni, aparea intr-un mod supranarural Singurul nascut din Tatal (o taina), Cel care traia cu Tatal inainte ca Adam sa fie creat. Care a fost scopul venirii Sale pe pamant? O noua geneza, caci El era Cel de-al doilea Adam. El a declarat cu ocazia unei morti ce parea prematura si nedorita: "Eu sunt Invierea si Viata" (loan 11:25). Astfel, peste o mare de lacrimi, venea spre ei corabia salvarii ce urma sa dea ocol pamantului. Va urma a doua venire, va aparea viata vesnica in plinatatea ei, cum si-a imaginat-o poetul: "Acolo sus in vesnicii / nu vor fi soti si nici sotii / si nici batrani si nici copii / dar vom canta de fericire / in ziua fara de apus / la inceput afost Isus / si in Isus era iubire / dar numai cu nascuti de sus / raman mireasa langa mire.
"Viata - de la concepere la viata vesnica", este un studiu biblic pentru toate categoriile de varsta care reliefeaza principii sfinte si aduce mai aproape personaje care au trait ca si noi, traversand pamantul cu orizontul lui limitat, de la rasarit la apus, si consumandu-si ziua din zori pana seara, dar spre destinatii vesnice diferite.
Parcurgem un traseu cu sens unic, nici un om matur nu se mai poate intoarce sa fie macar pentru o zi copil. Scopul celor scrise nu este nici macar sa-ti ia durerile batranetii, privind inca o data amintirile tineretii, ci sa-ti ofere ceea ce poate sa urmeze: VIATA VESNICA! Ea poate fi oferita de Cel ce traieste vesnic, in orice etapa a vietii. Azi poti sa uiti de clepsidra si sa devii mai longeviv ca primii patriarhi, daca ai aflat pomul vietii si te grabesti sa-i gusti rodul - acolo se ascunde secretul!

CUPRINS

Nasterea
Copilaria
Tineretea
Maturitatea
Celibatul
Batranetea
Moartea
Viata vesnica
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22047
Autor Iosif Anca
Editura N/A
Nr. pagini 185
Dimensiuni 14 x 21 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.