Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Universul in comuniune. Catre o sinteza neopatristica a teologiei si stiintei

Alexei Nesteruk

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte.
29,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 29 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Motivația prezentei lucrări este de a lua în considerare dialogul între teologie și știință în cadrul analizei fenomenologice pentru a înțelege amai departe sensul continuei întrupări a spiritului uman în lume prin credință, cunoaștere și tehnologie. Rămânând fidel tradiției și teologiei vii ale Părinților Bisericii și punând învățăturile lor într-o nouă lumină, întregul proiect capătă caracteristicile unei noi sinteze între convingerile teologice premoderne și metodologia filosofică postmodernă de însușire a ideilor științifice.

Scopul cărții nu este investigarea realităților, ci căutarea căilor de manifestare ale fințării-în-lume, prin studierea relației dintre teologie și știință. Aceste căi sunt posibilități existențiale ce semnifică nu potențe abstracte ale experienței, ci viața în concretețea ei istorică.

Atitudinea de a pune în legătură cunoștințele științifice contemporane cu teologia eclezială nu este rezultatul unei curiozități academice, ci al unei necesități existențiale de adaptare la condițiile aflate într-o rapidă schimbare datorită avansului științific și tehnologic. idealul responsabilității pentru întreaga creație naturală, susținut atât de către Părinți Bisericii creștine, trebuie repus în drepturi în cadrul progresului general al omenirii, care este, prin vocația sa, în centrul reației, între univers și Dumnezeu.

Alexei Nesteruk este lector la Universitatea Portsmouth din Marea Britanie și profesor invitat la Colegiul Biblic Teologic Sf. Andrei din Moscova. Are o activitate prodigioasă de cercetare în domeniile științei, teologiei și filosofiei științei. Este interesat în mod deosebit de dialogul dintre știință și religie, ca și de cel dintre tradiția răsăriteană și cea occidentală. A scris numeroase lucrări pe această temă, cele mai importante fiind cea de față și Light from the East: Theology, Science and the Eastern Orthodox Tradition.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25982
Autor Alexei Nesteruk
Editura Curtea Veche
Nr. pagini 430
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2009
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Stiinta si religie
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-973-669-833-0

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.