Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Un nor de martori

Alister McGrath

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte.
24,99 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Alister E. McGrath, profesor de teologie la Universitatea Oxford din Marea Britanie. In cadrul aceleiasi universitati, preda teologia istorica si sistematica la Wycliffe Hall; este, de asemenea, cercetator si profesor de teologie la Regent College. In ultimii ani a devenit o figura proeminenta a teologiei evanghelice. Este un invatat de frunte si un foarte bun comunicator, imbinind claritatea gindirii omului de stiinta (fiind doctor in biologia moleculara) cu convingerile profunde ale crestinului devotat si ale teologului. Autor prolific, a publicat numeroase lucrari; este totodata editor-colaborator la revista "Christianity Today?.

Subiectul: "Un nor de martori? — contributia a zece mari ginditori crestini la clarificarea credintei crestine.

Rezumatul: Autorul pleaca de la premisa ca "lectura marilor ginditori crestini din trecut este la fel de folositoare ca si studierea Scripturilor in grup?. Acestia ne pot ajuta sa intelegem lucruri care ni se pareau dificile, pot "aduce o noua lumina asupra unor pasaje cunoscute din Scripturi? [ne] pot largi orizonturile gindirii?. Cartea analizeaza intr-un mod placut, dar deosebit de clar, contributia a zece mari ginditori crestini, incepind cu Atanasie, care la Conciliul de la Niceea din 325 d.Hr. a aparat credinta in divinitatea lui Isus Hristos, si pina la C.S. Lewis, cel mai influent si mai citit ginditor crestin al secolului XX.
Fiecare capitol incepe cu detaliile biografice care creioneaza contextul dezbaterii din acea vreme, pentru ca apoi sa fie introdus subiectul in cauza. Este prezentata succint si elocvent pozitia respectivului autor, obiectiile care au fost aduse pozitiei sale si contraargumente clare si logice la aceste obiectii. McGrath prezinta apoi motivul pentru care respectiva dezbatere continua sa fie relevanta pentru noi astazi, incheind cu un ghid util de lecturi pentru aprofundarea gindirii autorului prezentat.
Cartea farmeca prin stilul simplu, placut, clar si deschide apetitul crestinului obisnuit pentru teologie, aratindu-i ca aceasta "poate fi o ocupatie placuta, poate fi relevanta pentru credinta noastra, constituindu-se intr-o unealta utila pentru intarirea credintei indivizilor si a comunitatilor?. Ni se spune ca "cine umbla cu inteleptii se face intelept? (Prov. 13:20); lucrarea de fata va invita tocmai la o asemenea umblare.

Grupuri tinta
• credinciosi care doresc sa inteleaga mai profund credinta crestina;
• oameni interesati de intelegerea aspectelor centrale ale gindirii crestine.

Caracteristici speciale
• stil placut, clar, concis;
• lectura accesibila unui public larg, prezentind surprinzator de clar idei si concepte dificile intr-un limbaj netehnic;
• contine, la sfirsitul fiecarui capitol, o lista cu lecturi recomandate pentru aprofundarea temelor prezentate;
• trezeste apetitul crestinului obisnuit pentru studierea teologiei, convingindu-l ca trebuie sa faca acest lucru, ca-l poate face si ca este o activitate nu doar utila, ci si placuta.

Editie economica
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20398
Autor Alister McGrath
Editura N/A
Nr. pagini 202
Dimensiuni 13,5 x 20 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.