Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Ștergarul slujirii

Angela Tiprigan

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 42 puncte.
42,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 42 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Găsim sute de reţete, cursuri şi cărţi despre leadership, dar atât de puţine despre slujire, deşi în Biblie noţiunea de „lider” este menţionată de 9 ori, în timp ce aceea de „slujitor” poate fi regăsită în 900 de versete. E o realitate: confortul, comoditatea, interesele personale şi „harul ieftin” transformă tot mai mult rugăciunea şi slujirea într-un fel de cenuşărese ale creştinismului...

Dar ce interesant: după înălţarea la cer, Domnul Isus nu trimite îngerii să-şi suflece mânecile şi să se apuce de treabă, ci ne face nouă parte de marele privilegiu de a fi împreună lucrători cu El. „A iubi” şi „a sluji" sunt cele mai frumoase verbe din univers, acelea care ne aseamănă cel mai mult cu Mântuitorul nostru şi care ne motivează să ne începem fiecare zi întrebându-ne: „Doamne, pentru cine vrei să fiu astăzi o binecuvântare?”

„In cer ne vom odihni de ostenelile noastre, căci faptele noastre ne vor urma” (Apocalipsa 14:13). De care osteneli ne vom odihni, oare? Doar pentru puţin timp Isus mai umblă pe uliţele cetăţii. Doar pentru puţin II vom mai vedea în cei care suferă, în cei aflaţi în lipsuri... II vom lăsa, oare, să treacă pe lângă noi nebăgat în seamă...? Mântuirea se capătă prin har, dar dacă dorim cununa răsplătirii, nu există decât o singură cale prin care o putem câştiga: ŞTERGARUL SLUJIRII. N-ai vrea tu să ridici acest ştergar?

Poate că inima ta înţelege chemarea şi vrei să iei ştergarul, dar nu ştii de unde să începi.
Eu vreau să vin în întâmpinarea ta cu câteva sugestii practice. Doar un imbold; o schiţă pe care tu să o dezvolţi apoi, să o personalizezi şi să o transformi în opera de artă originală a vieţii tale. In smerenia care înnobilează şi înalţă, hai să ne întâlnim pe ogorul slujirii, cu bucuria care curge din privilegiului de a face ceva în Numele lui Isus.

Ţiprigan Angela, autoarea cărţii LADA CU ZESTRE, locuieşte în Timişoara şi împreună cu soţul, Nelu, are 8 copii şi 13 nepoţi.
Este implicată de peste 40 de ani în slujirea altor femei.


***

Ştim că în cer ne vom bucura de odihna binemeritată după toate eforturile şi sacrificiile pe care le vom fi depus. Dar dacă aici, pe pământ, nu ne ostenim, pentru ce ne vom mai odihni, oare, Acasă?
Nu neapărat faptele mari sunt aşteptate din partea noastră - poate că niciodată nu vom avea ocazia să le facem. Insă credincioşia ascunsă în spatele gesturilor mărunte, de fiecare zi, va fi onorată cu parfumul mirului adunat în potirul sfinţilor. Acest parfum este materia din care îngerii împletesc cununile de răsplătire.
Tu cât parfum ai adunat în aceste potire?


***

Conform DEX-ului, a sluji înseamnă a presta o muncă inferioară; a fi robul cuiva.
Contrar tendinţelor vremii, din perspectivă biblică, slujirea înnobilează; este un atribut divin. Este singura stare de umilinţă care înalţă, acea parte care întregeşte chemarea lui Hristos şi care încununează toate celelalte daruri. Slujirea este acţiunea care ne aseamănă cel mai mult cu Domnul Isus.
Nu există un sentiment al împlinirii mai profund decât cel care izvorăşte din actul investirii în cei din jur, slujind necondiţionat, pentru că dragostea adevărată presupune a-i sluji în Numele lui Isus pe cei care nu ne pot răsplăti.
Cele mai frumoase slujiri se află în taina ascunsă în Hristos şi se măsoară în lacrimi, în zâmbete, în sacrificii, în încurajări şi în nopţi nedormite, ştiind că DIN EL, PRIN EL Şl PENTRU EL SUNT TOATE LUCRURILE!


Cuprins

Introducere

Chemare la slujire personală
Slujirea în cadrul bisericii
Dinamica slujirii
Cu tâlc, din aria slujirii
De vorbă cu epistole vii
La încheiere

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26413
Autor Angela Tiprigan
Editura Nu
Nr. pagini 288
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2020
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila, cu flapsuri
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786069388112

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.