Prezentare
Detalii
Această lucrare a fost concepută ca un material simplu, care să trateze una dintre cele mai controversate probleme teologice ale tuturor timpurilor, şi anume ziua de odihnă a lui Dumnezeu. Prin natura ei, tema aceasta atrage prieteni şi adversari, dezbateri şi confruntări.
În jurul acestui subiect se desfăşoară o luptă de multe secole, de când a intrat păcatul în lume. Care să fie cauza cauzelor acestui conflict? De ce un conflict centrat pe ziua de odihnă? Desigur, aceasta este doar o faţetă a unui război cosmic dintre bine şi rău, dintre Christos şi Satana, care se apropie de apogeu.
Este imperios important ca lumea, în general, şi bisericile creştine, în special, să cultive, să promoveze moştenirea sacră a libertăţii de conştiinţă. Aceasta este bunul cel mai mare si mai preţios al întregii omeniri. A fost plătit cu multe vieţi şi mult sânge de-a lungul secolelor şi chiar al mileniilor trecute.
Abandonarea acestui principiu ar trimite omenirea înapoi la ororile Evului mediu. Acest lucru, în ciuda civilizaţiei actuale a societăţii omeneşti, poate să se întâmple cu relativă uşurinţă, dacă oamenii de bine nu veghează. Pentru ca răul să reuşească este necesar ca cei buni să nu se implice, să fie pasivi.
Lucrarea se adresează oamenilor sinceri, liberi de prejudecăţi culturale şi religioase, care sunt dispuşi să iubească, să trăiască şi să apere adevărul, indiferent de consecinţe. Pe acest fel de oameni contează Dumnezeu în timpul critic pe care-l trăim.
CUPRINS
Partea I
ADEVĂRUL ÎN ISTORIA SACRĂ
1. O NEDUMERIRE 11
2. O OPŢIUNE - DUMINICA ZI DE ODIHNĂ 13
3. ALTĂ OPŢIUNE: SÂMBĂTA CA ZI DE ODIHNĂ 16
4. ZIUA DE ODIHNĂ ÎNAINTE DE ERA CREŞTINĂ 21
5. ZIUA DE ODIHNĂ A DOMNULUI CHRISTOS 37
6. ZIUA ÎNTÂIA A SĂPTĂMÂNII ÎN NOUL TESTAMENT 55
7. REVENDICAREA ZILEI ÎNTÂIA A SĂPTĂMÂNII 62
8. CELEBRAREA ÎNVIERII DOMNULUI CHRISTOS 101
Partea a Il-a
ADEVĂRUL ÎN ISTORIA LUMII
9 "SPĂRTURĂ" ÎN LEGEA LUI DUMNEZEU 106
Partea a IIl-a
ADEVĂRUL ÎN LUMINA PROFEŢIEI
10. STEAGURI PROIECTATE ÎN VIITOR 126
11. IDENTIFICARE Şl RECUNOAŞTERE 131
12. CONSECINŢE Şl ALEGERI 174