Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Studii asupra Predicii de pe Munte

D. Martyn Lloyd-Jones

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 110 puncte.
110,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 110 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Studii asupra Predicii de pe Munte este o lucrare consistentă ce reunește 60 de predici ale autorului, rostite pentru prima dată la mijlocul secolului trecut. Paginile cărții evocă dorința celui care le-a scris ca oamenii să vadă că adevăratul creștinism este o relație vitală cu Dumnezeul cel Veșnic, relație care trebuie să guverneze tot ceea ce suntem. În timp ce tendința noastră păcătoasă de a fi pragmatici ne va amenința cu pliciseala în fața adevărurilor doctrinare expuse „repetitiv”, mândria cauzată de intelectul și cunoașterea noastră arogantă va primi lovituri crunte și, sperăm, mortale. Nu poți citi cartea și să rămâi la concluzia că teologia și doctrina sunt niște accesorii opționale ce se potrivesc doar creștinilor cu prea mult timp liber și orientări academice. În același timp, numai o inimă prea împietrită îți va permite „luxul” unei lecturi în urma căreia vei rămâne satisfăcut și mulțumit de tine însuți și de cunoașterea pe care o ai.

Această carte strigă deslușit că neprihănirea lui Dumnezeu este mai presus de puterea cărnii și că sufletul regenerat tânjește flămând după ea. Vastitatea temelor abordate ne va determina să o ținem la îndemână, iar echilibrul prezentării ne va face să revenim des la capitolul pe care-l vom simți de ajutor într-un moment sau altul. Fiind în ton cu conținutul, formatul lucrării este menit să încurajeze utilizarea frecventă a cărții fără frica unei uzuri prea ușoare.

Niciodată nu a mai fost rostită o asemenea Predică! Ne vizează pe fiecare dintre noi într-un anume fel sau punct. Nu e nicio șansă de scăpare, ne cercetează până în cele mai ascunse locuri dinlăuntrul nostru și ne aduce la lumina lui Dumnezeu. Așa cum am mai văzut de multe ori înainte, nu există nimic mai prostesc și mai infatuat decât afirmația celor cărora le place să ne spună că singurul lucru care îi delectează în Noul Testament este Predica de pe Munte. Le displace teologia lui Pavel și toată vorbăria despre doctrină. Ei spun: „Dă-mi Predica de pe munte, dă‑mi ceva practic, ceva ce un om poate să facă de unul singur”. Ei bine, poftim! Nimic nu ne condamnă mai deplin ca Predica de pe Munte. Nu mai există nimic atât de imposibil, atât de înfiorător și atât de plin de doctrină! Ba mai mult, nu ezit să spun că, dacă n-aș cunoaște doctrina justificării doar prin credință, niciodată n-aș îndrăzni să citesc Predica de pe Munte, fiindcă este o predică înaintea căreia toți rămânem complet goi și total lipsiți de speranță. Departe de a fi ceva practic ce putem pune în aplicare, dintre toate învățăturile, aceasta este cu totul imposibilă dacă suntem lăsați de unii singuri. Această Predică măreață este plină de doctrină și conduce spre doctrină, este un fel de prolog al tuturor doctrinelor din Noul Testament.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 29850
Autor D. Martyn Lloyd-Jones
Editura Perla suferintei
Nr. pagini 704
Dimensiuni 14,7 x 21 cm
Anul publicarii 2023
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta rigida
Legare coasere
Limba Romana
ISBN 978-606-8895-83-3

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.