Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Strigatul sufletului - sau fereastra catre adancul inimii lui Dumnezeu

Dan B. Allender & Tremper Longman III

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte.
30,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Subiect:
O inivitatie in lumea emotionala a psalmilor cu registrul lor negativ si pozitiv de sentimente, ca fereastra spre inima lui Dumnezeu si chemare la trairea deplina a umanitatii noastre

Rezumat: "'Strigatul sufletului' este o carte care da de gandit. Ne invita sa ne acceptam emotiile, sa realizam ca nu suntem singurii care avem parte de ele si, in final, sa strabatem drumul pe care emotiile il vor preschimba intr-o intalnire cu Dumnezeu, menita sa ne transforme vietile. Mesajul ei nu este nici pe departe stapanirea sentimentelor, ci explorarea tainei vietii noastre emotionale, ca mijloc de a-L cunoaste mai profund pe Domnul." (din Prefata)

Emotiile sunt o componenta definitorie a fiintei umane. Putem fugi, ingroziti de ele, incercand sa le ingropam cat mai adanc in noi prin activitati, adictii sau reprimari, ori putem sa le exacerbam rolul si locul, devenind obsedati de ceea ce simtim si de intrebarea de ce simtim asa ceva. Ne putem petrece viata incercand sa traim anumite emotii, care ne fac placere, sau controland alte emotii, pe care le consideram negative sau ne ingrozesc.

"Strigatul sufletului" ne invita sa privim emotiile umane dintr-o perspectiva inedita: ca pe ceva care, desi este trait in plan orizontal, reflecta ceva despre planul vertical, despre relatia cu Dumnezeu. Mai mult, nu numai ca luptele noastre emotionale dificile arunca lumina asupra relatiei cu Dumnezeu, dar ele chiar sunt o fereastra prin care descoperim o particica din inima lui Dumnezeu. Cartea se bazeaza pe 4 premise de baza: ca emotiile nu sunt amorale, ci reflecta lupte interioare; ca efortul nostru nu trebuie sa se indrepte spre transformarea emotiilor negative in pozitive, ci spre problema mai profunda a relatiei cu Dumnezeu si semenii; ca in cartea biblica a Psalmilor gasim un ghid fascinant pentru universul launtric al inimii omului, care ne descopera in culori cat se poate de vii viata emotionala a lui Dumnezeu; si, cel mai important, ca toate emotiile, inclusiv cele intunecate, ne dezvaluie un crampei din caracterul lui Dumnezeu.

In acest scop, autorii -- un psiholog iscusit si un teolog de renume -- si-au dat mana pentru a parcurge cartea Psalmilor prin prisma relatiilor. Mania nejustificata sau justificata, anxietatea distructiva si teama constructiva, invidia si gelozia, dragostea, disperarea nascuta din abandon, speranta restaurata, dispretul degradant si dispretul sfant, dezgustul rusinii si paradoxul ei -- devin rand pe rand o fereastra deschisa nu doar spre inima noastra si a semenilor nostri, dar si spre inima lui Dumnezeu, o fereastra in care ceea ce vedem ne imbie la viata, speranta si asteptare cu incredere a unei lumi mai bune.

Dan B. Allender -- M. Div. la Westminister Theological Seminary; doctorat in psihologia consilierii la Universitatea de Stat din Michigan. A predat Consiliere Biblica la Grace Theological Seminary (1983-1989) si in programul de masterat pentru consiliere biblica al Universitatii Crestine din Colorado, Denver. In prezent, este presedintele Mars Hill Graduate School din Seattle, Washington si profesor de consiliere. Este frecvent invitat ca vorbitor la conferinte nationale si internationale pe tema recuperarii in urma abuzului sexual, sau despre dragoste si iertare. Dintre cartile publicate amintim: O inima ranita, Calea spre vindecare, Si copiii cresc parinti. Impreuna cu prof. Longman Tremper a mai scris: Aliati intimi, O dragoste indrazneata si Un tel indraznet.

Tremper Longman III -- Ohio Wesleyan University (B.A.), Westminster Theological Seminary (M.Div.), si Yale University (M.Phil.; Ph.D.). Este specialist in Vechiul Testament si a predat timp de 17 ani la Westminister Theological Seminary din Philadelphia. Dintre cartile academice, mentionam comentariile la Eclesiastul, Cintarea cantarilor, Daniel si Naum, Introducere in Vechiul Testament (cu Ray Dillard), si Interpretarea Psalmilor. De asemenea, a fost coordonatorul echipei de traducere a cartilor poetice pentru versiunea New Living Translation (Tyndale) a Bibliei. In prezent este profesor de VT la Westmont College si se ocupa de istoria Israelului, genurile literare in lumina literaturii Orientului Mijlociu si lucreaza la comentarii la Cartea Proverbelor si Ieremia.

Cuprins

Prefata
Multumiri Introducere
1. Emotiile: strigatul sufletului
2. Psalmii: glasul sufletului
3. Relatiile: contextul strigatului
4. Mania injusta: refuzul de a astepta dreptatea
5. Mania justa: un atac impotriva nedreptatii
6. Teama injusta: o anxietate distructiva
7. Teama constructiva: frica de Domnul
8. Dorinta intunecata: invidia si gelozia
9. Dorinta divina: dragostea geloasa a lui Dumnezeu
10. Abandon si disperare: pierderea sperantei
11. Disperarea rascumparatoare: restaurarea sperantei
12. Dispretul pacatos: atitudinea batjocoritoare a raului
13. Dispretul sfant: batjocorirea raului
14. Forta coroziva a rusinii umane
15. Puterea rascumparatoare a rusinii divine
16. Taina lui Dumnezeu
17. Bunatatea lui Dumnezeu
Note
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22724
Autor Dan B. Allender & Tremper Longman III
Editura Nu
Nr. pagini 246
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.