Prezentare
Detalii
2 Timotei 1:5
LECTURA OBLIGATORIE PENTRU PARINTI
Influenta prezenta in camin este un factor decisiv in destinul copilului tau. O mama scria: "Daca mi-ar fi fost oferita "Sculptarea sufletului" in vremea cand fetifa mea era inca mica, cat de diferita ar fi putut fi viata ei..."
Aceasta carte este o fantana de inspiratie pentru cei preocupati de cresterea copiilor, pentru ca aminteste de potentialul pe care il are preocuparea de a avea grija de sufletele incredintate lor si de responsabilitatea de a le forma pentru vesnicie. Cartea e plina de citate care motiveaza, scrise in poezie sau proza, fiind recomandata de catre pastori si lucratori crestini ca material de citit si studiat in biserici.
"Un copil care se plimba intr-o zi pe langa o gradina a fost intrebat de ce crede el ca un anume copac crescuse stramb. 'Cre' ca cineva a calcat pe el can' era mic', a raspuns ganditor copilul."
CUPRINS
Prefata editiei in limba romana
Nota asupra ultimei editii in limba engleza
Cuvant inainte la prima editie in limba engleza
Sarcina: sculptarea sufletului
Darul incredintat
Viziunea
Pregatirea sculptoritei
Mama, sculptor de suflete
Tatal in rol de sculptor
Caminul, atelierul sculptorului
Sculptori - cu norma intreaga sau cu norma partiala?
Cand familia studiaza planurile Supremului Sculptor
Arta cioplitului (formarea caracterului copilului)
Alti sculptori
Aschii din dalta
PREFATA EDITIEI IN LIMBA ROMANA
Dupa mult apreciatele compilatii, traduse in romaneste, ale sotilor Harvey pe tema rugaciunii ("Triumfatori pe genunchi", 2 vol.), sau a suferintei si frustrarii ("Singuratate", "Suferinta", "Frustrare", "Planul regal"); pe tema smereniei ("Smerenia - insemnul regal") sau a partasiei cu Dumnezeu ("Ei L-au cunoscut pe Dumnezeul lor", 3 vol.), iata-ne acum "rasfatati" cu o noua si binecuvantata selectie de proza si poezie pe tema cresterii si educarii copilului. Cartea aceasta este o invitatie solemna la a deveni "sculptori de suflete", pornind de la uriasa responsabilitate parentala si tinzand catre obtinerea unei adevarate opere de arta care sa infrunte veacurile si sa-L slaveasca pe Marele Maestru, Divinul Sculptor Suprem.
Evident, problema educatiei spirituale nu este noua. Ea a aparut o data cu prima familie, iar roadele benefice ale muncii de "sculptor de suflete", cat si rezultatele unei educatii defectuoase pot fi urmarite deopotriva in istoria biblica si in istoria profana.
O noua lucrare in romaneste pe aceasta tema nu este nici pe departe superflua. Rod al unei selectii intelepte si caracterizata printr-o structura logica (Sarcina, Darul incredintat, Viziunea, Pregatirea sculptoritei, Mama - sculptor de suflete, Tatal in rol de sculptor, Caminul - atelierul artistului, Sculptori cu norma intreaga sau partiala? etc..) "buchetul" de fata este deopotriva interesant si instructiv. "Garnisita" cu risipa de versuri care fac farmecul cartii pentru iubitorii de poezie, "Cum sa sculptezi un suflet de copil" va pune la indemana tuturor o provizie de hrana binecuvantata si binefacatoare.
Apropo de poezie, procedand la prelucrarea versurilor spre a le imbraca intr-un frumos vesmant romanesc, acolo unde titlul poeziei si numele poetului au fost indicate le-am reprodus ca atare. Dar cu riscul de a trada ici-acolo versul original (traduttore - traditore), am optat pentru forma actuala cu dublul scop de a asigura claritatea mesajului poetic original si de a da un spor de frumusete limbajului artistic uzitand de specificul limbii de sosire supranumita, fara emfaza si pretiozitate, o "limba a poeziei".
Incredintand tiparului lucrarea de fata, cerem binecuvantarea Supremului Sculptor peste toti cei ce vor folosi "ciocanul" si "dalta" oferite de sotii Harvey prin grija fiicei lor, doamna Gertrude Tait.
lar a Dumnezeului nostru, "Singurul care face minuni", sa fie toata slava si marirea, cinstea si lauda, din vesnicie in vesnicie!
-- Constantin Moisa
Consilier editorial,
Bucuresti, 20 noiembrie 2006