Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Sa intelegem Biblia

John R. W. Stott

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte.
15,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Decizia editorilor de a realiza o a doua editie a cartii Sa intelegem Biblia mi-a oferit ocazia de a o reciti si de a efectua unele adaugiri. De la prima editie au trecut mai mult de zece ani, deceniu in care situatia s-a shimbat considerabil. Revolta studentilor de pretutindeni de la sfarsitul anilor60 a fost inlocuita cu o apatie a majoritatii si cu anarhia unei minoritati, relativ redusa ca numar, dar foarte galagioasa si radicala. S-au schimbat si domeniile controverselor teologice, asa cum sunt ele simbolizate de Honest to God (1963), care neaga personalitatea lui Dumnezeu, si The Myth of God Incarnate (1977), care neaga divinitatea lui Isus. Crestinii anilor optzeci se confrunta cu noi probleme si provocari.
Am incercat sa ma asigur ca noua editie reflecta aceste schimbari. Am adaugat informatii noi referitoare la religie si stiinte, creatie, evolutie si potop. Am dezvoltat sectiunea care se ocupa de interpretarea capitolelor 2 si 3 din Genesa si de felul cum putem distinge sensul literal si cel figurat in Scriptura. Am scris din nou introducerea la capitolul "Autoritatea Bibliei". In cateva pasaje se fac auzite unele ecouri ale controversei asupra lipsei de eroare a Scripturii. Pozitia mea este aceea de a sustine si explica principiul stabilit in Conventia de la Lausanne (1974), si anume ca Scriptura este "fara greseala in tot ceea ce afirma". Am extins referinta la transpunerea culturala si am comentat si asa-zisa "noua hermeneutica", accentuind nevoia de a merge dincolo de elucidarea fiecarui text biblic, la aplicatia sa, dincolo de semnificatia originala, la mesajul sau contemporan. In plus, aproape toate citatele biblice sunt preluate acum dintr-o traducere noua.
Speranta si rugaciunea mea este ca, prin harul Sau, Dumnezeu sa ajute cititorul acestei editii sa iubeasca mai mult Biblia si s-o inteleaga mai bine.

John Stott
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20306
Autor John R. W. Stott
Editura Nu
Nr. pagini 203
Dimensiuni 13 x 21 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.