Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Relevanța complexității Cuvântului. Cum să predici din textele narative ale Vechiului Testament

Dale Ralph Davis

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
35,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

„Mă întreb oarecum nedumerit de ce mulți creștini par să considere Vechiul Testament ca ridicând anumite probleme. Cunosc răspunsurile tipice, dar găsesc că multe dintre aceleași «dificultăți» i se aplică și Noului Testament. Nu mă miră de ce unii păstori și învățători sunt descumpăniți de sarcina predicării din Vechiul Testament. Vreme de aproape două sute de ani, o mișcare plină de scepticism a criticii Vechiului Testament a ajuns să pună stăpânire pe universitățile și seminarele noastre teologice; aceasta a încercat să scoată din Vechiul Testament ideea de Dumnezeu, a sugerat că documentele Vechiului Testament sunt deosebit de complexe și complicate, și a reușit să transforme studiile asupra Vechiului Testament, făcându-le, în cea mai mare parte, plictisitoare, neînsuflețite și destul de opace. Desigur că unii studenți găsesc atractivă această critică aplicată Vechiului Testament de marii specialiști. Însă mulți pur și simplu ajung să desconsidere Vechiul Testament. Dacă e atât de complicat pe cât li s-a spus, înseamnă că e mult prea derutant și ezoteric ca să-și bată capul cu el. De aceea, se rezumă la a trece prin Psalmi cu ocazia ceremoniilor mortuare ivite.

Nu am pornit o cruciadă împotriva dușmanilor studiilor dedicate Vechiului Testament. Avem de învățat chiar și de la «dușmani.» Pe deasupra, în ultimii ani au fost mult mai multe semne promițătoare în domeniul studiilor din Vechiul Testament. Dar cred în continuare că mișcarea tradițională a criticii Vechiului Testament a dus la subminarea acestuia pentru biserică. E greu de admis că volumul de față, de mici dimensiuni, va putea inversa starea de lucruri, însă are menirea de a fi un exercițiu de lectură a Vechiului Testament, pentru bucurie și beneficii. Vorba mamei soacre, «Măcar e diferit!» Și poate cuiva îi va fi de folos.

În cea mai mare parte, ceea ce voi face în aceste pagini este să aduc în discuție exemple din narațiunile Vechiului Testament. Fiindcă veni vorba, ar fi util să avem la îndemână textul biblic ca să putem proceda asemenea celor din Bereea.”

-- Dale Ralph Davis

Cuprins

Prefață

Capitolul 1: Abordare
Capitolul 2: Ciudățenii
Capitolul 3: Teologie
Capitolul 4: Împachetare
Capitolul 5: Meschinării
Capitolul 6: Macroscop
Capitolul 7: Asimilare
Capitolul 8: Centru
Capitolul 9: Sinteză

Despre autor

Dale Ralph Davis este pastor al Bisericii Woodland Presbyterian din Hattiesburg, Mississippi. Anterior a ținut cursuri axate pe Vechiul Testament, la Reformed Theological Seminary, Jackson Mississippi. A scris comentarii asupra cărților Iosua, Judecători, 1 și 2 Samuel, 1 și 2 Împărați.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 28318
Autor Dale Ralph Davis
Editura Faclia
Nr. pagini 230
Dimensiuni 14 x 20,5 cm
Anul publicarii 2022
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-044-045-1

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.