Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Reforma si intoarcerea la Evanghelie. Un model pentru Biserica de azi

Erwin W. Lutzer

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte.
30,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 30 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Punctul de pornire ol Reformei l-a reprezentat nevoia stringenta de schimbare din sanul Bisericii Catolice. Evenimentele dramatice care au urmat cuprind schimbarile oduse de stradaniile lui John Wyclif in Anglia, arderea pe rug a lui Jan Hus in Progo si afisarea de catre Martin Luther o celebrelor 95 de teze pe usa Bisericii Castelului din Wittenberg in 31 octombrie 1517.

Erwin Lutzer surprinde in lucrarea sa figurile proeminente, locurile in care s-au produs evenimentele si marile idei care au stat la baza Reformei si explica, de asemenea, influenta ei continua asupra Bisericii si civilizatiei occidentale.

"Daca ne dorim cu adevarat sa fim relevanti in zilele noastre, trebuie sa proclamam Evanghelia straveche. Evanghelia pe care au propovaduit- o Isus si apostolii in primul secol este cea pe care Martin Luther si reformatorii au proclamat-o in secolul al XVI-lea, precum si cea pe care trebuie sa o proclamam noi astazi. Cu intelepciunea si pasiunea unui pastor, dr. Lutzer exploreaza istoria remarcabila a Reformei, demonstrand, cu tarie, faptul ca istoria Reformei este de fapt si istoria noastra. Dr. Lutzer trage un semnal de alarma atat de necesar unei generatii care se indeparteaza repede de singura si unica Evanghelie. Sunt recunoscator lui Dumnezeu pentru faptul ca dr. Lutzer ne prezinta in mod placut si accesibil istoria Reformei si semnificatia acesteia: Evanghelia neschimbata a lui Isus Hristos."

-- Burk Parsons, pastor asociat al Saint Andrew’s Chapel; redactor al revistei Tabletalk

"Cei care nu invata din istorie sunt condamnati sa o repete. Reforma si intoarcerea la Evanghelie este o calatorie minunata prin istoria pre-Reformei si a Reformei, calatorie care va arunca o lumina asupra a ceea ce oamenii trebuie sa stie despre Evanghelie, despre harul lui Dumnezeu, despre Biserica si despre libertatea religioasa. Acestea constituie subiecte critice pentru zilele noastre, astazi cand exista atat de multe opinii asupra lor. Dupa cum ne arata si cartea de fata, istoria ne invata multe lectii. Studiul lui Erwin Lutzer ne demonstreaza, in cel mai informal si interesant mod, ce ar trebui sa invatam din aceasta perioada cruciala a istoriei noastre."

-- Darrell Bock, director cultural executiv al Centrului pentru Conducere Crestina si Implicare Culturala Howard G. Hendricks; profesor cercetator principal de studii nou-testamentare la Seminarul Teologic Dallas

"Se vor scrie multe carti despre aniversarea a 500 de ani de la Reforma. Putine insa, daca va fi vreuna, vor fi scrise cu atata sensibilitate spirituala, profunzime teologica si acuratete istorica precum Reforma si intoarcerea la Evanghelie de Erwin Lutzer. Captand spectacolul grandios si pericolul pozitiei indraznete a lui Martin Luther in Wittenberg, Lutzer a scris probabil cea mai importanta carte a lui, o carte ce priveste in urma la gloria Reformei initiale si spre viitor la speranta unei noi reforme."

-- Robert Jeffress, pastor principal al First Baptist Church Dallas, autor al cartii "Not All Roads Lead to Heaven" [Nu toate drumurile duc in cer]

Cuprins

Multumiri
Introducere
1. Putere, scandaluri si coruptie
2. Un luceafar de dimineața, o gasca si o lebada
3. Poarta din Wittenberg
4. Cine a fost Martin Luther?
5. Marea descoperire
6. Piesele de domino incep sa cada
7. Mistretul din via Domnului
8. Aceasta este pozitia mea
9. Suntem protestanti acum
10. Dispute, dezbinare si destin
11. Luther si Biblia
12. Luther, Katie, copiii si moartea
13. Zwingli
14. Anabaptistii
15. Calvin
16. Influenta trainica a calvinismului
17. S-a sfarsit Reforma?

Note
Credite pentru fotografii
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24900
Autor Erwin W. Lutzer
Editura Casa Cartii
Nr. pagini 226
Dimensiuni 13,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

Reforma inca nu s-a incheiatComentariu de Chiriac George
Evaluare
Pasionat fiind de Istoria Bisericii, aceasta carte este unica in biblioteca personala mai ales prin concluziile expuse la final.
Ceea ce o determina sa fie atragatoare de citit este modul sau de expunere: naratiune impletita cu doctrina pe intelesul fiecarui cititor. Sunt prezentate in mod realist, adesea putin subiectiv atat punctele tari ale reformei cat si punctele slabe; la urma urmei, fiecare val de trezire nu este altceva decat cooperarea lui Dumnezeu cu omul.
Concluziile au un caracter alert si suntem avertizati sa veghem asupra teologiei predicate in bisericile noastre, pentru ca "din mijlocul nostru se vor ridica lupi rapitori"; de aceea "reforma inca nu s-a incheiat". (Postat pe 08.01.2021)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.