Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Răspunsuri biblice pentru părinții copiilor curioși. 101 întrebări și răspunsuri pe înțelesul copiilor

Ed Strauss

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 33 puncte.
Browse

Pret normal: 35,00 Lei

32,55 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 33 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Autorul Ed Strauss abordează 101 întrebări pe care copiii le-ar putea adresa părinților lor credincioși și oferă și răspunsuri, înrădăcinate în Scriptură, pentru fiecare dintre ele.

Cartea „Răspunsuri biblice pentru părinții copiilor curioși” este cu adevărat un ajutor binevenit pentru orice părinte care își dorește să stea la dispoziția copiilor săi și să le îndrume pașii pe calea cea bună.

Orice părinte știe că există o perioadă din viața copiilor în care ei se adresează părinților cu nelămuririle și curiozitățile lor, prin urmare e crucial să fii pregătit să ai răspunsuri satisfăcătoare și corecte. Altfel riști nu doar să-ți îndepărtezi copilul de tine, ca autoritate în viața lui, ci mai grav, să-l îndepărtezi de Biblie și în consecință de Dumnezeu.

Strucutra cărții o face cât mai ușor de folosit, astfel că dacă vrei să te documentezi despre un anumit subiect, poți să te ghidezi simplu din lista de întrebări din cuprins. Autorul nu are pretenția că răspunsurile pe care le oferă sunt exhaustive (nici măcar dimensiunile cărții nu permit acest lucru!), dar el le pune părinților la dispoziție un model de răspuns pe care aceștia sunt invitați să construiască, cercetând împreună cu copiii lor Biblia și adâncindu-se în profunzimile ei.

Iată câteva extrase din carte:

„E de ajuns să fiu un om bun pentru a merge în ceruri?”

Mulți creștini se îndoiesc de faptul că scopul Domnului Isus este mântuirea lor cu adevărat. Ei cred că El a venit doar pentru a învăța oamenii cum să trăiască. Așa că tot ce pot ei face este să își dea silința să împlinească Predica de pe Munte. Ei se vor a fi iubitori de oameni, trăind în modul în care Domnul ne-a învățat să trăim. Apoi, dacă sunt foarte buni și foarte ascultători, vor merge în ceruri. Dar dacă faptele lor lasă de dorit, atunci vor cădea la test și vor merge în iad.
Aceasta nu este adevărat!
____

„De ce l-a creat Dumnezeu pe diavolul?”

[...] amintește-ți că după ce Dumnezeu a creat totul, „Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse și iată că toate erau foarte bune” (Gen. 1:31). Înseamnă asta că și diavolul a fost „foarte bun” la început? Da, chiar a fost. Diavolul era un heruvim glorios numit Lucifer (Isaia 14:12).

____

„De ce uneori îngerii păzitori nu mă protejează?”

Principala cauză este căderea în păcat a primilor doi oameni, Adam și Eva, moment după care oamenii au început să experimenteze accidente și boli. Biblia spune că „omul se naște ca să sufere” (Iov 5:7). Totuși, îngerii tăi păzitori te protejează de nenumărate accidente și necazuri care trec pe lângă tine și de care nu vei ști niciodată că au existat. Ceea ce observi și ții minte însă sunt doar accidentele și necazurile care ți s-au întâmplat.
Atunci când te îmbolnăvești, te simți rău. Dar Dumnezeu folosește adesea boala pentru a face lucruri bune în viața ta.
Deseori însă oamenii își cauzează singuri multă suferință. Iar apoi se așteaptă ca Dumnezeu să le repare toate problemele lor – și să o facă repede. După care, Îl blamează dacă nu o face. Numai că trebuie să recunoști cu sinceritate că tu ai cauzat acea problemă și trebuie să Îi ceri Domnului să te ierte.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 27689
Autor Ed Strauss
Editura Casa Cartii
Nr. pagini 214
Dimensiuni 13,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2021
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-732-196-8

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.