Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Quo Vadis (CC)

Henryk Sienkiewicz

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 55 puncte.
55,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 55 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Romanul "Quo vadis", scris in ultimii ani ai secolului XIX, a fost tradus in peste 40 de limbi si s-a vandut in milioane de exemplare. Povestea de dragoste dintre Ligia si Vinicius se desfasoara pe fundalul istoric al domniei sangeroase a lui Nero. Puterii romane, reprezentate de un imparat ce avea drept de viata si de moarte asupra tuturor supusilor sai, i se opune puterea credintei crestine, impartasita cu precadere de plebe. Insa cele doua forte potrivnice nu sunt din aceeasi lume si nu se manifesta in acelasi chip. In vreme ce puterea militara si politica a Romei se afirma prin violenta, desfrau si opulenta, puterea spirituala se vadeste in smerenie, in bunatate si, mai presus de orice, in dragoste curata.

Titlul romanului e inspirat dintr-o legenda medievala in care se relateaza ca, pe vremea persecutiilor starnite de Nero impotriva crestinilor din Roma, apostolul Petru fuge din cetate ca sa-si scape viata. Pe drum insa, Il intalneste pe Isus si Il intreaba: "Quo vadis, Domine?" (Unde mergi, Doamne?). Isus ii raspunde: "La Roma, ca sa fiu rastignit din nou". Rusinat de propria lasitate, Petru se intoarce in cetate, unde va muri ca martir, rastignit cu capul in jos.

Henryk Sienkiewicz s-a nascut in anul1846, in Wola Okrzejska, Polonia. A studiat medicina, drept si filologie. S-a remarcat ca romancier, nuvelist si jurnalist. La un moment dat, a incercat sa se stabileasca in California, unde, impreuna cu niste prieteni, infiintase o ferma. In ciuda entuziasmului initial, a abandonat repede acest proiect, dezamagit de ceea ce oferea America. Cu prilejul unei calatorii spre estul Europei, poposeste si in Bucuresti, in anul 1866. Popularitatea de care se bucura in special datorita romanului "Quo Vadis" il aduce pe Sienkiewicz in atentia Academiei Suedeze care avea sa ii acorde Premiul Nobel pentru Literatura in anul 1905. Alte romane care l-au facut celebru: "Cavalerii teutoni", "Prin foc si sabie", "Potopul".
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22789
Autor Henryk Sienkiewicz
Editura Nu
Nr. pagini 566
Dimensiuni 13,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (12)

Superba!Comentariu de Naomi
Evaluare
O carte care m-a tinut cu sufletul la gura! Superba!! (Postat pe 02.09.2023)
O carte care merita citita Comentariu de Razvan
Evaluare
Știu că e puțin spus dar o carte care te cuprinde și te pune pe gânduri , vei afla despre iertare , despre iubire și despre credință în Dumnezeu este una din preferatele mele ???? (Postat pe 15.11.2022)
Cartea mea preferatăComentariu de Diana
Evaluare
Este prima oară când spun acest lucru despre o carte... este preferata mea! Pana acum mi-au placut multe carti, dar nu am putut spune despre vreuna ca este cea mai frumoasa dintre toate pe care le-am citit vreodată. Ei bine, “Quo vadis” m-a făcut sa spun acest lucru. Ea intrece orice carte in acțiune și măiestrie! Este pur și simplu minunată și nu cred că mai există un asemenea roman. Am plâns mult și m-am cercetat... Domnul să ne ajute să avem o credință solidă in vremurile ce vor veni, precum creștinii de odinioară care, din pricina mărturisirii credinței, erau aruncați la fiare sau arși de vii. Recomand această carte oricărui om! Este o capodoperă a literaturii! (Postat pe 04.10.2021)
Super carte Comentariu de Aneta
Evaluare
O perioadă dura ,o carte cu impact puternic pentru creștini . Am observat o cruzime indescrivibile a oamenilor doritori de a vedea sânge, suferință. si nu pot spune decât că este opera diavolului si dorința lui de răzbunare. (Postat pe 22.09.2021)
InteresantaComentariu de Tania
Evaluare
Cartea prezinta o povestea plina de suspans.
Este inspirata din fapte reale, din nefericire, cum este incendiul din Roma, persecutiile lui Nero. Consider ca personajele ce intruchipeaza dragostea lui Christos pentru biserica fac din aceasta carte o adevarata lectura de capatai pentru orice om. (Postat pe 19.05.2021)
MinunataComentariu de Claudia
Evaluare
Face parte din acele carti care ar trebui sa existe in fiecare casa, fiind cu adevarat un clasic. Am citit-o prima data in timpul gimnaziului, apoi la liceu si la facultate, si de fiecare data m-a incantat, si am continuat sa caut carti despre perioada primilor crestini, dar nu se pot compara cu Quo Vadis. (Postat pe 05.05.2020)
O carte care a rezistat de-a lungul anilorComentariu de Emilia
Evaluare
Una din clasicele carti ce si-a pastrat locul printre cele mai citite carti de-a lungul anilor.
O carte deosebita, o carte de impact, o carte ce te poarta pana aproape de originile crestinismului, spre acea perioada neagra a macelului credinciosilor de pe timpul Imperiului Roman, fundal pe care este proiectata o poveste de dragoste și regasirea lui Hristos de catre o inima romană.
(Postat pe 25.03.2020)
splendidaComentariu de ANDREEA
Evaluare
Am citit aceasta carte de mai multe ori....prima data cand eram adolescenta, si pot spune ca a ramas de departe una dintre cartile mele preferate. Sunt pasionata de cartile istorice, iar "Quo Vadis" este o carte impresionanta, care te va impresiona, te va tine cu sufletul la gura, te va face sa plangi, si sa treci prin diferite emotii. Odata cu acesta carte m-am indragostit de acest gen de literatura side atunci am citit numeroase carti despre aceasta perioada istorica. Merita citita. (Postat pe 26.11.2019)
Alta ligaComentariu de Ariana
Evaluare
Acel gen de carte pe care ti-e greu sa il incadrezi cu celelalte, m-a cercetat profund cu privire la credinta mea si cu privire la faptul ca fiecarui crestin i se cere intai sa se lepede de el, intr-o vreme in care daca recunosteai ca esti crestin, erai ars.
Merita citita de toti cei care sustin ca sunt crestini! (Postat pe 16.12.2018)
EvaluareComentariu de Bășcărău
Evaluare
O carte care te face sa traiesti momentele cu adevarat. O poveste de dragoste din care am putea invata ceva atat din punct de vedere moral, cat si spiritual. (Postat pe 18.09.2017)

De la 1 la 10 din totalul de 12

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.