Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Predica de pe Munte (Seria Comentarii biblice expozitive)

John R. W. Stott

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 50 puncte.
50,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 50 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Autorul John R.W. Stott este cunoscut in tara noastra prin comentariile epistolelor Romani si Galateni (publicate in limba romana de Editura LOGOS) si prin cartea Sa intelegem Biblia.
John Stott a fost ordinat in Biserica Anglicana in 1945, dupa care a slujit in Biserica All Souls, Langham Place din Londra ca ajutor de paroh (1945-50), ca paroh (1950-75), iar din 1975 ca paroh emerit. A fost numit Capelan al Reginei (1959-1991) si Capelan Suplimentar in 1991. Incepind cu anul 1970 John Stott face numeroase calatorii in alte tari, in special din Lumea a Treia, in calitate de vorbitor la seminarii pentru pastori si la conferinte studentesti. John Stott este fondatorul si presedintele onorific al Institutului pentru Crestinism din Londra. Este autorul a peste patruzeci de carti, dintre care amintim Esentialul crestinismului, Sa intelegem Biblia, Crucea lui Cristos si Crestinul contemporan.

Subiectul
Contracultura crestina — chemarea la o permanenta alegere radicala.

Rezumatul
"Predica de pe Munte prezinta o fascinatie unica", scrie John Stott. "Ea pare sa intruchipeze chintesenta invataturii lui Isus. Bunatatea devine atragatoare, trairea noastra saracacioasa este scoasa la iveala, iar in inima se naste visul unei lumi mai bune." Cucerit el insusi de mesajul acestei predici, Stott isi propune si reuseste in acest comentariu sa aduca in secolul nostru mesajul la fel de relevant al Predicii, fara a ocoli subiectele controversate din ea ori a trata superficial dificultatile pe care le prezinta.
Astfel, el discuta pe rind implicatiile afirmatiilor lui Isus pentru caracterul, influenta in societate, neprihanirea, religia, rugaciunea, ambitia, relatiile si devotamentul crestinului. Nu sunt ocolite subiecte ca razbunarea, darnicia, postul, problema securitatii materiale si a economiilor, divortul si judecatile, profetii mincinosi.
Daca la inceput autorul discuta autenticitatea si relevanta Predicii, el nu putea sa incheie decit discutind in final autoritatea Predicatorului, asa cum reiese ea din Predica.
Impresionant prin profunzime, claritate, sensibilitate, preocupare egala pentru intelegerea textului si aducerea lui in lumea contemporana, imbinarea aplicatiilor pentru audienta initiala cu cele pentru audienta moderna, comentariul lui John Stott cucereste printr-o complexitate accesibila si o simplitate inaltatoare, prin respectul pentru cuvintul Scripturii si preocuparea pastorala pentru cel ce il citeste, prin exigenta exegetului si devotiunea inchinatorului, impunindu-se ca o lucrare de referinta la care, in egala masura, lucratorul crestin si credinciosul iubitor de Cuvant vor reveni mereu si mereu, cu placere si folos.

Grupuri tinta
• predicatori, pastori, invatatori de scoala duminicala, studenti la colegii si seminarii biblice
• laici doritori sa inteleaga mai bine mesajul epistolei — temele principale, elementele dificile din epistola, principalele interpretari propuse in cursul istoriei si aplicatii relevante pentru vremea noastra.

Caracteristici speciale
• exegeza competenta, imbinind analizarea interpretarilor altora cu optiunile proprii ale unui teolog deosebit de respectat
• argumentarea clara, placuta, neagresiva, combinind analiza lucida cu respectul pentru parerea altora
• sintetizarea celor mai recente tendinte in interpretarea conceptelor teologice pauline, fara a fi neglijate interpretarile istorice, incepind de la Parintii Bisericii, pina la Reformatori si Puritani
• stilul foarte placut, coerent, imbinind prezentarea generala cu analiza detaliata si rezumarea, iar exegeza cu aplicatia
• prezentarea unei munci titanice de cercetare intr-o forma accesibila unui public larg, concluziile specialistilor fiind astfel puse la indemina tuturor celor interesati.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20614
Autor John R. W. Stott
Editura Nu
Nr. pagini 256
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (6)

Comentariu de un tip cu pareri
Evaluare
In primul rand cartea este bine legata, avand niste coperti din carton tare, ceea ce inseamna ca este f rezistenta. In al doilea rand,cu cat autorul este mai cunoscut, cu atat drepturile de copyright sunt mai mari pentru editurile din Romania care traduc aceste carti pentru a le publica. Si da, fiecare editura trebuie sa faca si profit pentru ca altfel ar falimenta, si pana la urma nimeni nu merge la serviciu pe baza de voluntariat, chiar si in cazul crestinilor, din simplu motiv ca si famililer lor au nevoie de mancare. (Postat pe 13.01.2014)
Comentariu de Anonim
Evaluare
Editura este cea care le da scump pe langa pretul editurii mai pune si libraia si asa creste pretul.Sar putea ca edit.si libr.sa se multumeasca cu mai putini bani dar ne este asa.EI VOR DOAR SA CASTIGE BANIII (Postat pe 17.01.2011)
Comentariu de Un cititor
Evaluare
Am vrea sa motivati pretul acesta exagerat pe un link alaturat. (Postat pe 18.04.2008)
Comentariu de plc
Evaluare
asa e !cartile lui sunt intotdeuna f.f.scumpe .de ce? (Postat pe 26.03.2008)
Comentariu de abel
Evaluare
profitati de renumele autorului?pretul e f.exagerat (Postat pe 28.12.2007)
Comentariu de stefan
Evaluare
E un pret foarte mare. Cartea face cam 20-22 RON. (Postat pe 27.10.2007)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.