Bine ai venit!

 
 
 

Pigmei si uriasi. File din istoria persecutarii baptistilor

Daniel Mitrofan

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte.
25,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 25 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

".... insemnati-vi-l, si sa n-aveti nici un fel de legaturi cu el, ca sa-i fie rusine."

Nu-i prea mare, dar e densa si grea. Este una dintre acele carti care se citeste cu lacrimi si care iti lasa un gust foarte amar. Va schimba, cu siguranta, perceptia asupra istoriei cultului nostru.

De unii stiam. Ne-am ferit de ei. Pe altii i-am banuit. Nu i-am invitat la intilnirile noastre, dar cu unii "conspiram". Ei ne erau modele si pastori sufletesti, duhovnici si consilieri de incredere. Parinti spirituali si chiar parinti de-ai casei. Erau cit pe ce sa fie "asasinati". Am vrut sa ajungem ca unii dintre ei. Le-am admirat curajul, vorba taioasa. Noi credeam ca erau chemati la Securitate sa fie batuti, ei mergeau acolo sa-si bea cafeaua.

Si-au batut joc atunci de noi si continua sa o faca. Dumnezeu le-a dat o vreme generoasa de pocainta, rastimp de 15 ani. Este sau nu este destul? Ar fi putut si ei sa faca ce-au facut altii si nimeni nu le-ar mai fi pomenit caderile. S-a facut tarziu.

Unii dintre ei au fost tatii nostri, altii inca sint. I-am plans pe cei pe care i-au ucis, am plans cu cei care s-au pocait, le plangem de mila celor care nu vor pocainta. Ce se va intampla cu ultimii?

Vor supravitui. Nimeni nu va arunca dupa ei cu piatra. Nimeni nu ii va duce la judecata, dar apostolul Pavel ne spune sa ii insemnam pe astfel de oameni. Asta face un asemenea text, ii insemneaza. Nu vom mai avea legaturi cu ei, daca nu se pocaiesc, ca sa le fie rusine si ca sa nu ne contamineze tinerii si copiii de ipocrizie.

Este bine ca sint intre noi si trebuie sa ramana intre noi, ca, asa cum spune apostolul Ioan, sa se arate cei care sint pe calea ingusta si dreapta, iar pentru cei care se pocaiesc, sa fie ajutati de biserica dragostei.

Deci, sa ramina intre noi, dar insemnati. Pigmei linga uriasi ai credintei, cei care s-au simtit pitici in fata goliatilor securitatii.

Sa ramina intre noi, ii vom iubi cu o dragoste care nadajduieste ca se vor schimba, crede ca s-or intoarce, dar, daca nu va fi asa , ii vom acoperi cu o dragoste care stie sa-i sufere.

Dumnezeu sa se indure de noi toti, acum la vremea adevarului!


Cuprins

Multumiri
Abrevieri
Prolegomene

Capitolul 1. Fundamente istorice
Capitolul 2. Expunerea persecutiei din perioada 1920-1944
Capitolul 3. Sistemul opresiv
Capitolul 4. Expunerea persecutiei din perioada 1944-1989
Capitolul 5. Colaborarea
Capitolul 6. Expunerea unor cazuri de colaborare a baptistilor cu sistemul opresiv
Capitolul 7. Perspective biblice asupra colaborarii cu cel rau

Concluzii
Bibliografie
Anexe
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22383
Autor Daniel Mitrofan
Editura Nu
Nr. pagini 211
Dimensiuni 17 x 24 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

Comentariu de Traian
Evaluare
Presupunerea existentei impostorilor si a oportunistilor e dovedita de istoria milenara a Adunarii sfintilor.Confirmarea si expunerea publica e dureroasa dar SI sanatoasa.Existenta prezenta si viitoare a unor astfel de oameni va fi si ea confirmata.Onorarea Lui Dumnezeu doar cu gura si in teorie(si ea precara)fara faptele aferente fac cat o ceapa degerata fratilor pastori.Calcati-va costumele scumpe la dunga, apoi calcati-va membrii in picioare. (Postat pe 10.10.2012)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.