Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Persoana căutată. De ce Isus este încă important într-o lume care nu mai acceptă Biblia

J. Warner Wallace

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 75 puncte.
75,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 75 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Putem descoperi adevărul despre Domnul Isus chiar și fără a ne baza pe Noul Testament?

Într-una din zile, chemat find să participe la închinarea unei bisericii, J. Warner Wallace, detectiv pe vremea aceea, ascultă discursul pasional al pastorului despre Isus Cristos și este surprins de încrederea cu care pastorul afirma că Isus este Persoana cea mai importantă care a existat vreodată.

„Chiar așa să fie?”, s-a întrebat Wallace. E drept, el era sceptic cu privire la Biblie, dar  investigase câteva cazuri în care corpul victimei nu fusese găsit, locul crimei nu fusese identificat și nu existau probe fizice de niciun fel. Oare viața și acțiunile acestui Isus, consemnate în istorie, pot fi investigate în aceeași manieră?

În Persoana căutată, Wallace ne prezintă călătoria lui de la ateism la creștinism, călătorie marcată de investigații și analize intense ale dovezilor. Creativă, convingătoare și bogată în imagini, Persoana căutată va întări credința credincioșilor și, în același timp, îi va pune pe gânduri pe sceptici și pe cei care privesc cu neîncredere Noul Testament.

În Persoana căutată, Wallace triază cu atenție dovezile istorice, fără să se bazeze pe Noul Testament. Vei înțelege, ca niciodată până acum, felul în care Domnul Isus, cea mai  însemnată Persoană din istorie, a transformat lumea.

● Urmărește modul în care un detectiv „cold-case” descoperă adevărul despre Domnul Isus utilizând aceeași abordare pe care o folosea pentru a rezolva cazurile pe care le investiga.
● Pe măsură ce analizezi de ce Domnul Isus este încă important în zilele noastre, vei rămâne uimit de felul în care El a schimbat lumea.
● Vei învăța cum să mânuiești o strategie inovatoare și unică de a investiga – „fir și urmări”– pe care o poți folosi și pentru analiza altor afirmații sau acțiuni din istorie.
● Explorează și învață cum să răspunzi obiecțiilor care se aduc de obicei creștinismului.

Am studiat figura istorică a lui Isus timp de zeci de ani, dar detectivul Wallace a venit cu direcții noi la care nu mă gândisem până atunci. Persoana căutată e perfectă pentru un sceptic care e dispus să ia în considerare dovezile în favoarea lui Isus sau pentru un credincios care vrea să se adâncească în credința lui.  -  Sean McDowell, profesor la Biola University, vorbitor și autor al cărții Chasing Love

Wallace are o abilitate ciudată de a găsi indicii acolo unde nu le vede nimeni. Acum se ocupă de cel mai greu caz al său: soluționarea unui mister profund personal, mister de care depinde până și credința lui. - ROBERT DEAN, producător al NBC News Dateline

O lucrare originală și revelatoare. Lasă-te purtat de Wallace într-o senzațională călătorie a cunoașterii. - LEE STROBEL, autorul best-seller-ului Pledoarie pentru Cristos

Stilul lui J. Wallace te atrage înspre conținutul povestirii; nu poți să nu i te alături în demersul lui de detectiv. De asemenea, Warner vine cu un unghi nou. Având o perspectivă largă, cartea aceasta oferă o călătorie fascinantă printre niște categorii de dovezi care nu prea au fost luate în considerare până acum. - Craig S. Keener, profesor de studii biblice la Asbury Theological Seminary, autorul cărții The Historical Jesus of the Gospels

CUPRINS

Mulțumiri
Prefață

1. Firul și urmările
Isus în afara Noului Testament

2. Isus, un om antic oarecare?
Firul cultural

3. Isus, Cel care se pretinde Salvatorul?
Firul spiritual

4. Isus, un Mesia fals?
Firul profetic

5. La împlinirea vremii
Apare Isus

6. Isus, ficțiune fără temei
Urmările din răspândire

7. Isus, un Dumnezeu posomorât?
Urmări în arte

8. Isus, Cel neștiutor de carte?
Urmări în educație

9. Isus, Cel care neagă știința?
Urmări în cercetare

10. Isus, singurul adevărat?
Urmări în închinare

Postfață: Cel mai improbabil dintre suspecți
Isus, Persoana căutată
Note

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 29898
Autor J. Warner Wallace
Editura Gramma
Nr. pagini 320
Dimensiuni 17 x 24 cm
Anul publicarii 2023
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9786306513222

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.