Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Pavel, apostolul gloriei lui Dumnezeu in Cristos. O teologie paulina

Thomas R. Schreiner

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 115 puncte.
115,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 115 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Oricine studiază cu seriozitate Noul Testament și teologia creștină trebuie să depună eforturi pentru a-l înțelege pe apostolul Pavel. Lucrarea lui Thomas Schreiner, Pavel, apostolul gloriei lui Dumnezeu în Cristos, prezintă și evaluează în mod temeinic și pătrunzător teologia lui Pavel, slujind astfel într-un mod adecvat nevoilor studenților de seminar și pastorilor activi.

Deși cunoaște în profunzime problematicile studiilor pauline contemporane, Schreiner ne oferă o prezentare a teologiei lui Pavel neîmpovărată de informații tehnice, dar care abordează în mod direct miezul subiectului: „Pasiunea vieții lui Pavel, temelia și cheia de boltă a viziunii sale, precum și motivul animator al misiunii sale a fost supremația lui Dumnezeu în și prin Domnul Isus Cristos.” Schreiner a țesut această temă în urzeala cărții de față, iar rezultatul este o teologie paulină care nu are doar un caracter informativ, ci și unul edificator în plan spiritual.

 „Având în vedere numeroasele lucrări pline de erudiție asupra literaturii pauline, a scrie o teologie a acestui apostol este cu adevărat un demers intimidant… Schreiner a reușit să facă lucrul acesta într-o manieră admirabilă, oferind o analiză extrem de competentă, care se remarcă în cel puțin trei feluri: se concentrează asupra lui Pavel ca misionar; identifică miezul teologiei pauline ca fiind «Dumnezeu în Cristos» și afirmă autenticitatea tuturor celor treisprezece cărți atribuite lui Pavel.”

-- Andreas Kostenberger, Southeastern Baptist Theological Seminary

 „Un profund studiu exegetic al teologiei lui Pavel. Chiar și cei care nu vor fi de acord cu unele dintre concluziile autorului vor beneficia de pe urma analizei sale profunde asupra textului epistolelor lui Pavel și de pe urma modului corect în care tratează pozițiile alternative.”

-- Frank Thielman, Beeson Divinity School

 „Abilitățile lui Tom Schreiner de exeget competent și scriitor iscusit se îmbină minunat în acest volum superb asupra teologiei pauline. Schreiner nu doar că prezintă subiectele majore ale teologiei pauline cu o claritate excepțională, ci totodată oferă perspective pline de lumină asupra chestiunilor dificile pe care le ridică astăzi studiile pauline, precum și numeroase aplicații la viața bisericii contemporane.”

-- Clinton E. Arnold, Talbot School of Theology

 

THOMAS R. SCHREINER este profesor de interpretare a Noului Testament la Southern Baptist Theological Seminary din Louisville, Kentucky. Printre cărțile pe care le-a mai scris se numără Legea și împlinirea ei, Interpretarea epistolelor pauline și Comentariu asupra Epistolei către Romani.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25959
Autor Thomas R. Schreiner
Editura Faclia
Nr. pagini 606
Dimensiuni 16,5 x 24 cm
Anul publicarii 2019
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-8247-87-8

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.