Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Paganii sfinti

Paraschiva Pop

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.
45,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Oamenii din toate vremurile şi de pe toate meridianele au intuit, au simţit, au descoperit în ei înşişi şi în Creaţie, existenţa unui Creator şi Stăpân, şi unii dintre ei L-au căutat cu ardoare, căci Dumnezeu a pus în inimile oamenilor chiar şi gândul veşniciei (cf. Ecl. 3:11). Oare să fie vorba de inimile tuturor oamenilor? Desigur, căci „deasupra capetelor noastre există mai mult cer decât este pământ sub picioarele noastre" Suntem o combinaţie de cer şi pământ - duh ascuns în plămadă de lut. Nu degeaba literatura patristică il numeşte pe om „inelul creaţiei"!  El este un amestec de sensibil şi inteligibil, dar esenţa noastră este duh, nu pământ. Aparţinem unei alte lumi şi ne căutăm originile, căci „spiritul uman nu se împlineşte decât în mediul divin" spuneau Părinţii Bisericii.

Aşa se face că de-a lungul vremurilor, au existat oameni care L-au căutat pe Cel Atotprezent cu ardoare, fără să aibă „harta" - Scriptura -, deci „pe orbecăite". Aceştia îl străvedeau în Revelaţia naturală, „ca în ghicitură" - cum spune Biblia artodoxă -, adică vag, ca printr-un văl. Şi totuşi, „Creaţia ne duce ca de mână la Dumnezeu" (Sf. loan Gură de Aur). Prin inteligenţa internă a materiei, Creaţia arată înspre El. Acei păgâni căutători se ţineau cu obstinenţă de „urmele degetelor Lui" cu care Se atinsese de Planeta noastră şi de sufletele Iar. Uneori aceştia se retrăgeau chiar şi din mijlocul oamenilor pentru o vreme, silindu-se „să-L găsească bâjbâind" („pe pipăite"), măcar că nu era departe de niciunul din ei (cf. Fapte 17:27). „El este mai aproape decât sufletul nostru, mai aproape decât gândurile noastre cele mai tainice" (Tozer). Sau aşa cum spunea un păgân din India, Sankara, căruia i S-a revelat Dumnezeul Unic: EI locuieşte ca o „călăuză interioară" în tot ce este mai intim în om, fiind „sufletul sufletului".
Da, căci Dumnezeu vine în întâmpinarea acestui dor din inima oricărui căutător sincer...

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 25699
Autor Paraschiva Pop
Editura Risoprint
Nr. pagini 228
Dimensiuni 17 x 24 cm
Anul publicarii 2017
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 9789735321024

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.