Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Orice genunchi se va pleca. Imperiul lui Constantin – 2

Bryan Litfin

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 61 puncte.
61,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 61 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

O continuare palpitantă a primului volum, Învingătorul, care se încheie oarecum dezamăgitor pentru cititor, mereu înclinat spre un happy end. Dar saga continuă. Luptătorul german începe ca un condamnat la galere, dar încheie caBrandulf Rex Vitus, botezat în credința creștină de care s-a lăsat în cele din urmă cucerit. El, învingătorul în multe lupte, este zdrobit prin multe încercări, dar și cucerit de dragostea și harul găsite între creștini.

Desigur, nici ființa pe care o iubește atât de mult încât își riscă viața pentru ea fără ca măcar să clipească, nu este străină de convertirea sa. Tenacitatea și curajul ei de a apăra credința creștină, devotamentul și rugăciunile ei, în pofida slăbiciunii ei momentane, lasă o amprentă puternică asupra neînfricatului luptător.

Anul este 316 d.Hr. Persecuția creștinilor este oficial abolită, dar atacurile împotriva bisericii continuă. Pe de o parte, luptele politice îl determină pe celălalt conducător, Licinius, să renunțe la Cristos și să inițieze o nouă persecuție, deși cu o viață scurtă în urma celor două bătălii cu Constantin în care suferă pierderi grele. Pe de altă parte, gnosticismul, susținut în principal de Alexandria, amenință elemente fundamentale ale credinței creștine, iar adepții lui, cu nume sugestive, cum ar Cobra, nu au scrupule în a face orice pentru a dărâma biserica din interior.

Însă două pietre de hotar se dovedesc decisive în istoria creștinismului. Cea mai importantă este stabilirea canonului biblic, iar a doua este decizia construirii unor biserici care să arate Romei că idolatria este pe cale să iasă din oraș. În aceste două demersuri, se obține sprijinul împăratului Constantin și a mamei sale, Elena. Dar saga continuă…

Despre autor

Bryan Litfin este autorul Trilogiei Chiveis, precum și al mai multor lucrări de non-ficțiune, inclusiv Early Christian Martyr Stories, After Acts și Getting to Know the Church Fathers. Fost profesor de teologie la Institutul Biblic Moody, Litfin și-a obținut doctoratul în studii religioase la Universitatea din Virginia și masteratul în teologie istorică la Seminarul Teologic din Dallas. Înprezent este editor de achiziții pentru Moody Publishers. El și soția sa au doi copii adulți și locuiesc în Wheaton, Illinois.
Aflați mai multe vizitând site-ul www.bryanlitfin.com

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 28139
Autor Bryan Litfin
Editura Noua Speranta
Nr. pagini 544
Dimensiuni 17 x 24 cm
Anul publicarii 2022
Seria Imperiul lui Constantin
Volum 2
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.