Prezentare
Detalii
Peste 9 milioane de exemplare vandute
Omul in cautarea sensului vietii este mai mult decât povestea biruinţei lui Viktor E. Frankl asupra morţii: este o remarcabilă combinaţie de ştiinţă şi umanism şi o introducere în cea mai semnificativă mişcare psihologică a zilelor noastre.
-- Gordon W. Allport, psiholog
Cartea conţine probabil cea mai importantă concepţie psihologică de la Freud şi Adler încoace. Credinţa necondiţionată într-un sens necondiţionat - acesta este mesajul lui Frankl pentru cititori.
-- The American Journal of Psychiatry
Viktor Frankl a trăit experienţa a trei ani de inimaginabilă teroare în lagărele naziste ale morţii, printre care cele de la Auschwitz şi Dachau. In timpul suferinţei îndurate şi parţial din cauza acesteia, şi-a pus la punct viziunea psihoterapeutică originală cunoscută sub numele de logoterapie. In centrul teoriei sale stă convingerea că forţa motivatoare fundamentală a omului este căutarea sensului vieţii. Cartea de faţă conţine istorisirea vieţii unui om care, dintr-un număr, a redevenit o persoană.
Viktor Emil Frankl, doctor in medicina si filozofie, a fost profesor de neurologie si psihiatrie la Universitatea din Viena pana in 1942. Experienta lagarelor naziste i-a intarit teoriile despre sensul vietii. A scris 32 de carti, traduse in 31 de limbi. Frankl a tinut cursuri la universitatile Harvard, Stanford, Dallas si Pittsburgh si a fost profesor de logoterapie la U.S. International University din San Diego, California.
Cuprins
Prefaţă de Gordon W. Allport 7
Prefaţă la ediţia din 1984 13
Partea întâi 17
Experienţe din lagărul de concentrare 17
Partea a doua 107
Logoterapia pe scurt 107
Postfaţă din 1984 149
Pledoarie pentru optimismul tragic 149
Cărţi de Viktor E. Frankl disponibile 171
Despre autor 175