Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Nu am destula credinta ca sa fiu ateu

Norman L. Geisler & Frank Turek

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte.
45,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 45 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

"Clara, completa, convingatoare - aceasta carte formidabila ii va ajuta atat pe crestini cat si pe necrestini sa inteleaga baza rationala a crestinismului. Mi-as fi dorit ca ea sa fi existat si pe vremea cand eu insumi eram ateu - m-ar fi ajutat sa castig timp pretios in calatoria mea spirituala spre Dumnezeu!"

-- LEE STROBEL - autor al "Pledoariei pentru Cristos" si al "Pledoariei pentru credinta crestina"

"Oricat de multe dovezi s-ar aduce, ele nu pot converti un necredincios. Aceasta este doar lucrarea lui Dumnezeu. Dar demersul lui Norman Geisler si Frank Turek in aceasta carte ar trebui sa rascoleasca pe oricine pretinde ca este ateu ... poate suficient de mult pentru a-l convinge sa porneasca in cautarea lui Dumnezeu, care a existat tot timpul."

-- CAL THOMAS - foiletonist si moderator al emisiunii After Hours de pe canalul Fox News

"Geisler si Turek ridica o multime de intrebari spinoase si, ca intotdeauna, raspund la ele cu pricepere si profunzime. Cartea aceasta este o completare valoroasa la multele scrieri contemporane de apologetica crestina."

-- RAVI K. ZACHARIAS - presedinte al Misiunii Ravi Zacharias International

Norman Geisler a scris singur sau in colaborare aproximativ saizeici de carti, intre care mentionam "The Baker Encyclopedia of Christian Apologetics" si lucrarea in patru volume "Systematic Theology". A predat cursuri la nivel universitar si postuniversitar timp de aproape patruzeci de ani si a conferentiat in toate cele cincizeci de state ce compun SUA, precum si in alte douazeci si cinci de tari. Geisler detine un doctorat in Filozofie (Ph.D.) de la Universitatea Loyola si slujeste acum ca rector la Seminarul Evanghelic de Sud, in apropiere de Charlotte, Carolina de Nord.

Frank Turek detine doua diplome de masterat si acum isi desfasoara studiile doctorale in domeniul apologeticii la Seminarul Evanghelic de Sud, unde si activeaza ca prorector. Este un vorbitor apreciat, aparand in numeroase emisiuni TV sau radio, inclusiv la The O'Reilly Factor, Hannity and Colmes si Politically Incorrect. Prima lui carte, "Legislating Morality: Is It wise? Is It Possible?" (scrisa tot in colaborare cu dr. Geisler) a castigat Medalia de Aur a Asociatiei Editorilor Crestini Evanghelici pentru cea mai buna carte la categoria ei.

Cuprins

Cuvant inainte de David Limbaugh
Prefata: De cata credinta ai nevoie ca sa crezi ce spune aceasta carte?
Multumiri
Introducere: Capacul de pe cutia cu puzzle-ul vietii
1. Putem noi suporta adevarul?
2. De ce sa creada cineva ceva?
3. La inceput a existat un mare VAL
4. Planul divin
5. Aparitia vietii: lege naturala sau miracol divin?
6. Noi forme de viata: De la protoplasma la om prin regnul animal
7. Maica Tereza contra Hitler
8. Miracolele: semne ale lui Dumnezeu sau credulitate
9. Avem noi marturii timpurii cu privire la Isus?
10. Avem o marturie directa despre Isus?
11. Principalele motive pentru care stim ca scriitorii Noului Testament au spus adevarul
12. A inviat Isus cu adevarat dintre cei morti?
13. Cine este Isus: Dumnezeu sau doar un mare invatator moral?
14. Ce a invatat Isus despre Biblie?
15. Concluzie: Judecatorul, Robul Imparat si imaginea de pe capacul cutiei
Apendicele 1: Daca exista Dumnezeu, de ce exista atata rau in lume?
Apendicele 2: Nu este doar interpretarea ta?
Apendicele 3: De ce Seminarul "Isus pentru Isus" nu vorbeste pentru Isus
Note
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21521
Autor Norman L. Geisler & Frank Turek
Editura Nu
Nr. pagini 430
Dimensiuni 40,7 x 21 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (18)

Comentariu de Cata
Evaluare
Am ajuns la concluzia ca este o carte foarte buna, cu exceptia capitotului 3. Informatii pretioase gasiti pe www.answersingenesis.org (Postat pe 01.05.2010)
Comentariu de Cata
Evaluare
Si totusi si eu am nedumeriri cu privire la Big Bang si modul cum este abordata teoria in aceasta carte.. restul cartii este ff bun. (Postat pe 01.05.2010)
Comentariu de Cata
Evaluare
Este una din cele mai bune carti care le-am citit in viata mea .. si eu citesc foarte mult. (Postat pe 25.04.2010)
Comentariu de George
Evaluare
In plus, animalelor nu li s-a promis niciodata viata fara moarte naturala.Doar omul avea acces la acest privilegiu prin Pomul Vietii din Gradina Eden, lucru care a fost intrerupt de caderea in neascultare. (Postat pe 12.11.2009)
Comentariu de George
Evaluare
Nu cred ca Biblia trebuie luata ca manual de stiinta. Geneza a fost scrisa in limitele intelegerii si priceperii contemporanilor lui Moise. Pentru ei concepte de ordinul milioanelor de ani sau a relatiilor energie-timp-spatiu nu aveau cum sa fie relatate decat limitandu-se la concepte pe care ei le cunoastea deja, intr-o forma rudimentara. Ideea de milioane de ani era probabil prea greu de digerat intr-o perioada istorica in care nici macar nu existau ceasuri. In plus, academicienii in ebraica considera ca cuvantul tradus "yom" are mai multe semnificatii literare: zi, timp, moment sau era.Biblia ebraica are un vocabular foarte limitat - in jur de 3100 de cuvinte, comparat cu peste 80.000 in DEX-ul romanesc, de exemplu.Intr-o paralela, Galileo Galilei a fost ars pe rug pentru ca a indraznit sa afirme ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, si nu invers, dupa cum era relatat in Biblie. Neclintirea perspectivei de zi de 24 de ore asupra creatiei e unul dintre punctele pentru care multi necrestini nu pot lua invataturile Bibliei in serios. (Postat pe 12.11.2009)
Comentariu de excelent
Evaluare
pentru Daniel,Stimabile te rog spune/mi si mie capitolele sau pagina la care ai vazut ceea ce ai spus. Se poate ca eu sa fi trecut cu vederea. Ajuta/ma (Postat pe 02.04.2009)
Comentariu de Daniel
Evaluare
ATEENTIE!!!Desi cartea este buna in cea mai mare parte, totusi s-au strecurat si cateva erezii, care deviaza de la relatarea biblica despre creeatie! Autorii acestei carti imbratiseaza ideea Big-Bang, introducandu-L si pe Dumnezeu in ecuatie. Problema cu acest punct de vedere este ca admite ca intre Big-Bang si creearea omului a existat o perioada foarte mare de timp (milioane de ani). Intrebati ce baza biblica au ptr acest punct de vedere, autorii cartii au adus urmatoarea justificare:"nu toate din cele 6 zile de creeatie au fost zile normale de 24 ore. Unele au fost mai lungi (milioane de ani)."Asadar, va recomand sa sariti peste capitolul 2...si restul ideilor din carte, care sustin acest punct de vedere! NU ESTE BIBLIC! ZILELE DE CREEATIE DIN CARTEA GENEZA, SUNT ZILE DE 24 ORE, NU MILIOANE DE ANI!!!Daca accepti ideea de "milioane de ani", ca si crestin vei avea o mare problema si anume: - moartea a aparut in lume inaintea pacatului, nu ca si consecinta a pacatului.(ptr. mai multe informatii legate de acest subiect, viziteaza www.answersingenesis.org) (Postat pe 28.01.2009)
Comentariu de Gaby Cimuca
Evaluare
Excelenta. O recomand cu caldura. (Postat pe 15.01.2008)

De la 11 la 18 din totalul de 18

pe pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.