Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Noi marturii supuse dreptei judecati

Josh McDowell

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 55 puncte.
55,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 55 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Este oare Sfanta Scriptura credibila din punct de vedere istoric?
Exista oare vreun fundament pentru pretentia ridicata candva de un evreu din Nazaret de a fi considerat drept Dumnezeu intrupat?
Va rezista oare credinta crestina asaltului de scepticism amestecat cu indiferenta al noului mileniu?
Inainte de a cauta raspunsuri la aceste chestiuni delicate, suntem atentionati inca din prefata: “ATENTIE! Pericol de carte esentiala! Asimilarea continutului ei poate afecta grav modul de gвndire!" Dincolo de avertismentul editorului, intrebarea cheie la care se poate rezuma aceasta masiva compilatie este urmatoarea: Este crestinismul credibil? Exista oare vreun temei al credintei in Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu si ca parte a Sfintei Treimi?
Noile marturii se bazeaza pe cercetari recente si reprezinta o lucrare de anvergura, menita instituirii unei baze solide a credintei crestine. Cartea, un veritabil excurs apologetic, functioneaza aidoma unui avocat al apararii, ce paseste inaintea instantei aducand probe documentare, istorice, literare si filozofice in sprijinul crestinului contemporan, care doreste sa afle un verdict cu privire la incredintarea salasluita in inima lui.
Amintim doar cateva din punctele forte ale lucrarii:
- Date bazate pe cercetari de ultima ora in materie de documentaristica si arheologie, unelte utile pentru pasionatii de istorie si teologie.
- Capacitatea autorului de a apela la nume de referinta din diverse domenii, reusind sa transpuna intr-un limbaj accesibil chiar si cele mai abstracte teorii.
- Un capitol aparte rezervat problemei istoricitatii lui Hristos, pusa la indoiala de misteriosul grup de elita numit “Seminarul Isus".
- O sectiune aparte, care trateaza problema naturii adevarului, precum si raspunsuri adresate postmodernismului, scepticismului, agnosticismului sau misticismului.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20711
Autor Josh McDowell
Editura Nu
Nr. pagini 1122
Dimensiuni 15,5 x 21,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (3)

Consistentă!Comentariu de Lucian
Evaluare
Atenție: o carte foarte documentată ce încearcă să aducă contraargumente la principalele atacuri aduse la istoricitatea evenimentelor relatate în Scriptură. În mod principal se ocupă de ipoteza documentaristă (sursele din spatele cărților Vechiului Testament) și preistoria textuală a Evangheliilor. Aduce argumente din literatura de specialitate, istorie, arheologie și religie comparată. Nu trebuie ratată de niciun pasionat de studiul Scripturii. (Postat pe 29.07.2022)
Editia nouaComentariu de Lidia
Evaluare
Cei care am crescut in familii cu parinti credinciosi, cunoastem bine senzatia ca stim destule din/despre Bibile. Pana cand ne lovim de o intrebare (banala) de genul: Unde sunt manuscrisele Bibliei, daca tot sustineti veridicitatea istorica?
Aceasta carte raspunde la multe astfel de intrebari, mai ales in editia noua. Are o structura logica, text cursiv, explicatii pertinente, trimiteri valide si in ansamblu, munca de cercetare inncontestabila. As indrazni sa o numesc carte de stiinta din perspectiva crestina. multumim autorilor pentru munca de o viata!
(Postat pe 10.12.2017)
Comentariu de supaplecs
Evaluare
1122 de pagini ? incredibil ! poate sa ne arate cineva cuprinsul cartii ? va rog (Postat pe 12.02.2011)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.