Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Martorii patimilor

Giovanni Papini

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte.
20,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 20 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Celebrul autor italian GIOVANNI PAPINI construieşte 7 povestiri axate pe faptele şi trăirile martorilor reali sau imaginari ai patimilor lui Isus, descriind felul în care aceştia au fost afectaţi de întâlnirea cu Fiul lui Dumnezeu. Într-o ordine cronologică aflăm prin ce şiretlicuri îl convinge diavolul pe Iuda Iscarioteanul să-l vândă pe Mântuitor pe 30 de arginţi (Ispitirea lui Iuda); apoi citim despre Barabba, criminalul care a fost cruţat de Pilat (Fiul Tatălui); în a treia povestire găsim episodul cu tăierea urechii lui Malhus de către apostolul Petru în momentul în care Isus este capturat în Grădina Ghetsimani (Urechea lui Malhus); în cea de-a patra legendă este prezentat Simon din Cirene, cel care a cărat crucea pe Golgota în locul Mântuitorului (Cirenianul), iar în Răzbunarea lui Caiafa suntem martori la momentul în care acesta, într-un acces de grandomanie, susţine cât de mândru este că el, un simplu om, a omorât un Dumnezeu. Nebunia lui Pilat relevă un om obsedat de descoperirea adevărului şi chinuit de vina de a fi măcelărit iudeii. În cea de-a şaptea şi ultima povestire sunt prezentate două personaje inventate de Papini: Papa Celestin VI şi rabinul Sabbatai ben Shalom (Legenda Marelui Rabin).

O carte memorabilă despre zbuciumul lăuntric al acestor personaje şi destinul tragic al fiecăruia dintre ele, scrisă într-o manieră ce vă va cuceri cu siguranţă.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26506
Autor Giovanni Papini
Editura Orizonturi
Nr. pagini 230
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii 2013
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 973-000000-011

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.