Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

La ce te asteptai? Cum sa faci fata realitatilor casniciei

Paul David Tripp

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte.
40,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 40 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Fiecare casnicie devine, intr-un fel sau altul, o lupta.

Fiecare casnicie se metamorfozeaza in ceva ce niciunul din cei doi n-a intentionat ca ea sa fie. La un moment dat aveti nevoie de ceva mai solid decat dragostea romantica. Aveti nevoie de ceva mai profund decat interesele comune si atractia reciproca. Aveti nevoie de o schimbare a asteptarilor, de angajamente radicale si, cel mai important, aveti nevoie de har.

"Eu si Noel am ascultat o mare parte din aceasta carte in masina, in timp ce conduceam! Cuvinte intelepte. Experienta autentica. Provocare de a pune in practica. O carte ce a transformat o calatorie lunga intr-un util seminar in doua persoane."

-- John Piper, rector al Scolii biblice "Bethlehem", Minneapolis, Minnesota

"Cand Paul Tripp da invatatura, predica sau scrie, o face prin prisma evangheliei. In cartea «La ce te asteptai?», Paul, cu acuratete si probitate profesionala, aduce sub lumina evangheliei haosul si frumusetea casniciei. Din punct de vedere personal cartea mi-a priit, iar in biserica noastra o folosim mereu."

-- Matt Chandler, pastor principal al Bisericii "The Village", Dallas, Texas

"Ceea ce da atata putere cartii «La ce te asteptai?» nu e faptul ca Paul Tripp ar fi un expert in consiliere matrimoniala, plin de sfaturi si trucuri pentru a va rezolva problemele, ci faptul ca invatatura sa este ancorata in evanghelie si in Cuvantul lui Dumnezeu. Aceasta carte sincera va va ajuta sa va vedeti pe voi si sa va vedeti sotia sau sotul intr-o noua lumina, deoarece va arata cine este Isus si cum sa faceti legatura intre harul Sau rascumparator si realitatile zilnice ale casniciei voastre. Le va fi de folos si celor necasatoriti si cuplurilor logodite."

-- Joshua Harris, pastor principal a Bisericii "Covenant Life", Gaithersburg, Maryland

"Paul Tripp intelege, cum putini o fac, puterea transformatoare a harului in casnicie. Cu multa sinceritate si claritate, Paul prezinta ideea eliberatoare conform careia, atunci cand singurele lucruri pe care le puteti oferi sotului sau sotiei sunt slabiciunile, temerile recunoscute, defectele si esecurile voastre constientizate si neputintele si incompetenta pe care vi le recunoasteti, intra in scena harul lui Dumnezeu. Iar cand intr-o relatie domneste harul, nu se mai tine evidenta greselilor, si astfel suntem eliberati de povara tentativelor de a-l schimba pe celalalt. Daca vreti sa cititi o carte despre casnicie, cititi-o pe aceasta."

-- Tullian Tchividjian, pastor principal al Bisericii prezbiteriene Coral Ridge, Fort Lauderdale, Florida; autorul cartii "Jesus + Nothing = Everything"

"Deopotriva profund teologica si relevanta in practica, aceasta este una din cele mai bune carti despre casnicie pe care le-am citit. Paul Tripp ingaduie cititorilor sa examineze casnicia prin prisma Bibliei spre a intelege cum poate Dumnezeu sa ne vindece prin har caminul. Ca pastor, ii voi implora pe enoriasii mei sa citeasca aceasta carte imediat ce va fi publicata."

-- Chris Brauns, autorul cartii "Unpacking Forgiveness"; pastor al Bisericii The Red Brick Church, Stillman Valley, Illinois

"De la Paul Tripp am ajuns sa ma astept la sfaturi mereu profunde, transparente, biblice, intelepte, practice si conforme evangheliei. In loc sa complice lucrurile cu strategii egocentrice menite sa satisfaca nevoile noastre tot mai multe, Paul, ca un experimentat medic al sufletului ce este, ne diagnosticheaza corect problemele si ne prescrie tratamentul—credinta smerita in Isus Cristos. Nu am fost dezamagita. Nici voi nu veti fi."

-- Elyse M. Fitzpatrick, consilier, orator, autoare a cartii "Give Them Grace"

"In acest ghid realist si provocator privind implicarea lui Dumnezeu in rascum-pararea casniciilor amenintate de complacere, neintelegeri si egoism, Paul Tripp recurge la experienta multor ani de consiliere, de crestere ca sot si de descoperire tot mai profunda a puterii eliberatoare a harului. Mesajul Bibliei referitor la puterea indurarii lui Hristos, care smereste si vindeca, si la prezenta puternica a Duhului Sau in caminul nostru se aude clar si raspicat in aceasta carte. Caracterul practic al doctrinei evangheliei pentru viata cotidiana transpare din felul in care Tripp arata greselile pe care le-a facut in stradania sa de a deveni un sot care il reflecta pe Hristos si din numeroasele exemple de cupluri care au descoperit ca sunt pacatosi casatoriti cu pacatosi. Dar a treia Persoana din cadrul casniciei aduce speranta si schimbare atunci cand asteptarile nerealiste sunt spulberate si cand suntem confruntati cu propriul pacat. Totusi, va avertizez: intrebarile de diagnosticare puse de Tripp sunt de-a dreptul incomode. Chiar si cei care, prin harul lui Dumnezeu, au o casnicie solida, vor simti ca tendintele lor bine inradacinate spre auto-incoronare sunt puse sub semnul intrebarii!"

-- Dennis E. Johnson, profesor de teologie practica la Seminarul Westminster, California

"Paul Tripp indeamna cuplurile sa-si suflece manecile, sa treaca la treaba si sa faca ceea ce este necesar pentru a zidi o relatie care Ii aduce cinste lui Dumnezeu. El prezinta sase angajamente pe care cuplurile trebuie sa si le asume, iar in cadrul fiecarui angajament se gasesc sfaturi intelepte, practice si eficace pentru cladirea unei casnicii iubitoare, care se dezvolta si este invaluita in har."

-- Mary A. Kassian, profesor de studii pentru femei, Colegiul biblic al baptistilor din sud, SUA; autoarea cartii "Girls Gone Wise in a World Gone Wild"

Paul David Tripp este presedintele organizatiei Paul Tripp Ministries si directorul executiv al Centrului pentru viata si ingrijire pastorala din Fort Worth, Texas. El a predat la institutii renumite din lumea intreaga si a scris numeroase carti despre viata crestina, printre care se numara "Instrumente in mainile Rascumparatorului", "Razboiul vorbelor", "Broken Down House" si "Whiter Than Snow". Paul este casatorit de peste patruzeci de ani cu Luella si au patru copii adulti. Pentru informatii suplimentare si resurse vizitati www.paultrippministries.org.

Cuprins

Prefata
1. La ce te asteptai?
2. Motiv pentru a merge mai departe
3. A cui imparatie?
4. Zi de zi
Angajamentul nr. 1: Ne vom dedica unui mod de viata de marturisire si iertare.
5. Spuneti totul pe sleau: Marturisirea
6. Anularea datoriilor
Angajamentul nr. 2: Vom face din dezvoltare si schimbare scopuri zilnice.
7. Smulgerea buruienilor
8. Semanarea semintelor
Angajamentul nr. 3: Vom colabora pentru stabilirea unei legaturi solide de incredere.
9. Asumati-va riscuri
10. Cineva in care se poate avea incredere
Angajamentul nr. 4: Ne vom dedica zidirii unei relatii de dragoste.
12. Sunt gata, sunt dispus si astept
Angajamentul nr. 5: Ne vom trata diferentele cu intelegere si har.
13. Har minunat
14. Inainte de lasarea intunericului
Angajamentul nr. 6: Vom depune eforturi pentru a ne proteja casnicia.
15. Cu ochii larg deschisi
16. Pe genunchi
17. Inchinarea, efortul si harul

Prefata

Nu stiu cum se face de sunt atras sa scriu despre lucruri la care nu ma pricep foarte bine. Casnicia ar fi un prim exemplu. M-am casatorit la douazeci de ani si eram mult prea sigur pe mine. Eram convins de caracterul si de maturitatea mea si credeam ca va fi usor sa fiu casatorit. Nu a fost! Nu a trecut prea mult pana ce egoismul si nerabdarea inimii mele au iesit la iveala. Dar m-am caznit sa neg ceea ce Dumnezeu revela in mod clar. M-am straduit sa ma conving ca nu eu sunt problema. Am devenit maestru in a ma convinge pe mine si m-am straduit din greu sa o conving si pe Luella, sotia mea, ca eu am dreptate si ca ea greseste. Dar Dumnezeu, in harul Sau minunat, nu a renuntat la scopul Sau minunat in ce ma privea, iar Luella era hotarata sa fie sincera cu mine.
Ma indreptam cu pasi repezi spre dezastru si nici macar nu stiam. Sa nu ma intelegeti gresit; nu eram tot timpul un monstru si voiam realmente ca mariajul meu sa mearga. Problema era ca in mine se gaseau inclinatii si trasaturi ce faceau ca o casnicie de felul celei prezentate in aceasta carte sa fie absolut irealizabila. Am analizat, am rationat, am criticat si in majoritatea cazurilor am aratat cu degetul. Insa cale de scapare nu era—eu eram problema. Fusesem inconjurat de har, har care nu-si putea gasi odihna pana cand nu eram eliberat de singurul lucru de care nu ma puteam elibera singur—eu insumi. M-am prabusit dand din picioare si tipand, dar Dumnezeu a fost plin de har, iar Luella plina de rabdare, pana cand am inceput sa privesc in fata acel lucru pe care ma luptasem asa de tare ca sa-l neg: aveam nevoie disperata de schimbare.
Eu si Luella tocmai am sarbatorit inca o aniversare. Cand privim in urma suntem uimiti de tot ce s-a intamplat, de tot ce a facut Dumnezeu. Ne iubim foarte mult unul pe altul si suntem foarte recunoscatori pentru anii petrecuti impreuna. Au fost ani plini si frumosi. Nu am avut prea multe zile plictisitoare. Ne place compania celuilalt si ne place sa ne bucuram de viata impreuna. Insa exista ceva care ne place chiar si mai mult. Il iubim pe Isus si harul Sau transformator. Ii iubim Cuvantul si intelepciunea extraordinara pe care o contine. Stim ca povestea noastra nu este una a succesului matrimonial. Nu, povestea noastra este povestea a doi oameni pe care harul si intelepciunea i-au salvat de nenumarate ori. Am fost iertati de nenumarate ori de harul lui Dumnezeu. Si tot de nenumarate ori am fost convinsi, transformati si indrumati de Cuvantul Sau.
Daca ati putea vedea un film al vietii noastre impreuna, v-ati da seama imediat ca nu am ajuns la destinatie. Suntem salvati in continuare de acelasi har, de aceeasi intelepciune. Dumnezeu inca lucreaza pentru a ni se revela si a ne castiga inima. Ne-am dori sa putem spune ca razboiul iubirii a luat sfarsit in casnicia noastra, dar nu putem. Iubirea de sine inca se pune in calea iubirii pentru Dumnezeu si a iubirii unul pentru altul. Si cand o face, casnicia noastra are de suferit. Inca exista momente in care avem mai multa incredere in instinctele noastre decat in intelepciunea lui Dumnezeu, iar atunci casnicia noastra suporta rezultatele lipsei noastre de intelepciune. Asa ca ne odihnim in intelepciunea si harul lui Dumnezeu, dar in casnicia noastra nu ne odihnim. Cata vreme suntem doi pacatosi care traiesc intr-o lume cazuta, vom avea de lucru.
Uneori asta inseamna a fi gata sa slujim cand acesta este ultimul lucru pe care vrem sa-l facem. Uneori inseamna a fi gata sa ascultam cand instinctul ne spune sa venim cu argumente. Uneori inseamna a fi gata sa iubim, chiar si in acele momente cand celalalt nu pare sa merite. Uneori inseamna a fi gata sa cerem smeriti iertare cand suntem ispititi sa argumentam ca avem dreptate. Uneori inseamna a fi gata sa trecem printr-un moment de tensiune pentru ca adevarul sa fie dat pe fata. Uneori inseamna a fi gata sa trecem cu vederea o mica jignire. Insa un lucru stim cu siguranta: in timp ce ne odihnim in harul lui Dumnezeu, suntem chemati sa-i acordam har celuilalt. Si, in timp ce ne bucuram de intelepciunea lui Dumnezeu, trebuie sa fim gata sa ingaduim acestei intelepciuni sa ne fie ghid clipa de clipa, in raportarea noastra unul la celalalt si in felul in care reactionam unul fata de celalalt.
Nu am vreun sfat genial pe care sa vi-l pot oferi. Daca e sa fiu sincer, cartea de fata este o marturie a propriei mele salvari. Ceea ce va propun voua si casniciilor voastre sunt doua lucruri: harul puternic si transformator al lui Dumnezeu si intelepciunea Sa pentru a va pune viata in ordine. In aceste doua lucruri veti gasi speranta si o schimbare reala pentru casnicia voastra; astfel veti invata si voi ce inseamna sa te odihnesti si sa lucrezi in acelasi timp.

— Paul David Tripp
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24742
Autor Paul David Tripp
Editura Kerigma
Nr. pagini 292
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (8)

Te trezește la realitateComentariu de Antonia
Evaluare
Când am luat-o mă așteptam la altceva... poate să fie mai optimistă. Dar cartea chiar trezește oamenii la realitate! Are un stil foarte, foarte direct (și realist), cum nu am mai întâlnit în alte cărți creștine despre căsătorie.
Cartea este bine scrisă, de un om călăuzit de Duhul Sfânt, care reușește foarte bine să introducă în ea învățături biblice.
Probabil că dacă ar citi-o, mulți tineri ar reflecta mai mult înainte de a face pasul căsătoriei și astfel ar fi mai puține divorțuri printre creștini. După lecturarea cărții, cred că nimeni nu mai poate rămâne cu aceeași imagine idilică, fantezistă despre căsnicie. Văd mulți tineri atât de entuziasmați înainte de căsătorie, tineri care își închipuie că viața lor va fi perfectă doar pentru că se iubesc și sunt creștini. Cu siguranță această carte i-ar ajuta, dar ar trebui citită înainte de căsătorie.
Din punctul meu de vedere, autorul aduce o contribuție de cea mai mare importanță. (Postat pe 04.05.2021)
RecomandComentariu de Anca
Evaluare
Recomand aceasta carte si inainte de casatorie, dar si dupa primul an de casatorie. Vom vedea cate schimbari apar la noi de-a lungul unui an si vom ramane surprinsi ca s-au intamplat lucruri la care spuneam "Nouă niciodată"...si uite ca s-a intamplat...
Imi place mult aceasta carte. Are ideile foarte bine structurate, asa incat iti raman tiparite in minte. Recomand din toata inima! (Postat pe 13.12.2019)
RecomandComentariu de CorinaP.
Evaluare
Mi-ar fi placut sa citesc aceasta carte inainte de căsătorie. Mi-as fi dat seama din timp de asteptările prea mari si sunt sigura ca as fi putut evita multe neplăceri. O carte deosebita din care chiar ai ce invata. O carte care te duce cu gândul la schimbare. (Postat pe 12.12.2019)
de citi inainte de casatorieComentariu de Luiza
Evaluare
Am primit aceasta carte cadou in ziua nuntii, dar mi-as fi dorit sa o citesc inainte de nunta. Exemplele date...le-am simtit pe propria piele. Am pornit la drum cu o mentalitate si anumite asteptari, ca apoi sa ma izbesc de realitate si sa aflu ca nu este asa cum mi-am imaginat. O carte pe care ar fi foarte bine sa o citeasca si studieze ambii parteneri in perioada de logodna. (Postat pe 16.11.2019)
O carte bunaComentariu de Briena
Evaluare
O carte buna, care se bazeaza pe o idee fundamentala - aceea ca noi fiind pacatosi, relatia de casnicie nu poate functiona fara pocainta si schimbare. Contine multe exemple care fac lectura interesanta. (Postat pe 13.01.2019)
Casnicia ca o gradina infloritoareComentariu de Mihai
Evaluare
Am gasit foarte multe indemnuri foarte bune in cartea aceasta.
Intr-una dintre idei compara casnicia cu anumite gradini. Si chiar asa este. Uneori gasesti gradini superbe, alteori vezi gradini neingrijite - si asta se intampla si in cazul familiilor. Uneori vezi familii superbe, infloritoare, alteori ramai dezamagit de modul cum sunt ingrijite.
Apoi cand privesti exemplul din perspectiva personala, .. poti fi provocat sa faci schimbari.
Culegi ceea ce semeni.. (Postat pe 06.12.2018)
interesant!Comentariu de Ana-Maria
Evaluare
O carte care te trezeste la realitate. Recomand! (Postat pe 09.08.2018)
RecomandComentariu de Sorin Adrian
Evaluare
Sunt abia la început cu citirea acestei cărți, dar am citit alte cărți ale lui Paul Tripp, care au fost foarte bune și practice. Așadar, recomand din pricina autorului, ale cărui cărți le recomand cu încredere. (Postat pe 15.09.2017)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.