Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Jurnalul fericirii

N. Steinhardt

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 69 puncte.
69,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 69 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Argument de P.S. Justin Hodea Sigheteanul
Editie ingrijita, studiu introductiv, repere biobibliografice si indice de Virgil Bulat
Note de Virgil Bulat si Virgil Ciomos
Cu "Un dosar al memoriei arestate" de George Ardeleanu

"«Jurnalul fericirii» este in egala masura o opera de bilant existential (asemenea Luntrei lui Caron a lui Lucian Blaga), dar si una conturind devenirea si cristalizarea unei constiinte -- in toate componentele ei: teologica si morala, civica si politica, estetica etc", este de parere ingrijitorul noii editii.

Am intrat in inchisoare orb (cu vagi strafulgerari de lumina, dar nu asupra realitatii, ci interioare, strafulgerari autogene ale beznei, care despica intunericul fara a-l risipi) si ies cu ochii deschisi; am intrat rasfatat, razgiiat, ies vindecat de fasoane, nazuri, ifose; am intrat nemultumit, ies cunoscind fericirea; am intrat nervos, suparacios, sensibil la fleacuri, ies nepasator; soarele si viata imi spuneau putin, acum stiu sa gust felioara de piine cit de mica; ies admirind mai presus de orice curajul, demnitatea, onoarea, eroismul; ies impacat: cu cei carora le-am gresit, cu prietenii si dusmanii mei, ba si cu mine insumi. (N. Steinhardt)

"O carte splendida, amestec inextricabil de notatie cotidiana, amintire, confesiune, hermeneutica, humor, tragedie, istorie, universalitate, metafizica, fiziologie, citate de lectura... N. Steinhardt dovedeste aceeasi uluitoare forta de patrundere in adevarul lucrurilor dincolo de coaja groasa a locului comun. Literatura noastra s-a imbogatit cu o carte de prima mina, la care vom simti nevoia sa ne intoarcem nu o data, in clipe de restriste, dar si de bucurie." (Nicolae Manolescu)
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 23829
Admin N. Steinhardt
Editura Nu
Nr. pagini 750
Dimensiuni 13 x 20 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (2)

Total diferit fata de ce am citit!Comentariu de Ariana
Evaluare
N. Steinhardt face parte din oamenii aceia rari si ,,ciudati" care considera ca a sta in inchisoare pentru Dumnezeu e o onoare. Acest lucru se regaseste pe tot parcursul cartii si cititorul are sansa sa se cerceteze pe el insusi si sa realizeze ca a fi crestin inseamna in primul rand sacrificiu.
Aceasta carte iti schimba perspectiva asupra suferintei si asupra crestinismului. Recomand total! (Postat pe 28.06.2018)
MonologuriComentariu de Lidia
Evaluare
Destul de dificila parcurgerea unui text scris in chinuri, de catre un autor a carui viata nu o pot vedea decat in franturi. Dar la fel de folositor exercitiul. Nu o data, de obicei cand ma astept cel mai putin, imi aduce aminte de bucuria in lucruri simple si in acelasi timp de maretia lui Dumnezeu, inspre care adeseori arata. Lectura recomandata, mai ales iarna :) (Postat pe 10.12.2017)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.