Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Jurnalul Annei Frank. 12 iunie 1942 - 1 august 1944

Anne Frank

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 48 puncte.
48,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 48 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Povestea tragica a Annei Frank e bine cunoscuta. Impreuna cu familia ei si alti cunoscuti evrei, Anne a stat ascunsa timp de doi ani (6 iulie 1942–4 august 1944), de teama deportarii in lagar, in asa-numita Anexa a sediului firmei patronate de tatal sau, in Amsterdamul ocupat de germani. Avea 13 ani cand a intrat in Anexa. A tinut aici un jurnal (inceput anterior, in 12 iunie 1942), devenind la un moment dat constienta ca el va reprezenta un document important dupa ce razboiul se va sfarsi. In 4 august 1944, asadar nu mult dupa debarcarea Aliatilor in Normandia, cand finalul recluziunii parea foarte aproape, Anne si ceilalti sapte locatari ai Anexei sunt arestati si mai tarziu deportati cu ultimul transport spre Auschwitz. Cu exceptia lui Otto Frank, toti vor muri. Anne si sora ei se sting de tifos la Bergen-Belsen in februarie sau martie 1945. Eliberat din lagarul de la Auschwitz, tatal Annei va publica si va face cunoscut in toata lumea jurnalul fiicei sale.

Anne Frank este un nume familiar chiar si pentru cei care nu au citit Jurnalul. Il poarta strazi, scoli de pe toate meridianele. Il poarta mult vizitatul muzeu din Amsterdam si fundatia care l-a organizat in imobilul unde se afla Anexa secreta.
Anne Frank si jurnalul ei figureaza pe mai toate listele de excelenta ale veacului XX privitoare la personalitati si la carti - Cei mai importanti oameni ai secolului, Cele mai bune carti publicate in secolul XX, Operele literare definitorii pentru acelasi secol, ca sa numim doar cateva din multele topuri stabilite de specialisti, de ziaristi ori chiar de marele public.
Din 1947, cand s-a publicat pentru prima oara in Tarile de Jos, Jurnalul Annei Frank a fost tradus in peste 65 de limbi. S-a vandut in intreaga lume in peste 30 de milioane de exemplare. La celebritatea Jurnalului au contribuit neindoielnic adaptarile sale teatrale si cinematografice, faptul ca a devenit materie de studiu in multe scoli din lume, ca a fost obiectul unor analize subtile, dar si tinta unor vehemente atacuri.

"Era o tanara scriitoare minunata. Era cineva la cei treisprezece ani ai ei. Parca ai vedea, la viteza marita, un film cu un fat care capata brusc chip si incepe sa stapaneasca lucrurile... dintr-odata, descopera reflectia, brusc, face portrete, schite de personaje, si iata lungi intamplari complicate, povestite atat de frumos, incat par sa aiba in spate zeci de ciorne. Si fara intentia otravita de-a fi interesanta sau profunda. Este ea insasi... Ardoarea, spiritul care o anima  mereu activ, punand mereu lucrurile in miscare... E ca o surioara pasionala a lui Kafka, este fetita lui pierduta." (Philip ROTH, The Ghost Writer)
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24490
Autor Anne Frank
Editura Nu
Nr. pagini 392
Dimensiuni 130 x 200
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (3)

recomandComentariu de Delia
Evaluare
Merita citita! O carte deosebita prin sinceritatea cu care o fata de numai 13 ani isi notează trairile, opiniile referitoare la diferite subiecte, detaliile mediului ostil in care este nevoita sa traiasca captiva datorita razboiului. Acest Jurnal este „o scriere extraordinară realizată de o scriitoare extraordinară în circumstanțe extraordinare”. (Postat pe 13.12.2018)
Slava tinerilor este taria!Comentariu de Miana
Evaluare
M-a impresionat cat de mult a studiat Anna Frank pt varsta ei: 4-5 limbi straine, lectura zilnica de carti consistente... fara a fi privata in acelasi timp de distractia cu cei de varsta ei. O disciplina evreiasca intr-adevar care i-a clasat pe evrei in functii inalte si cu putere de decizie. Ma intreb cum ar fi daca si copiii crestinilor nu s-ar multumi cu notele de 8-9 ci ar lupta sa ajunga printre cei mai priceputi in toate domeniile...Oare ce legi s-ar vota in Ministerul Educatiei, in cadrul Protectiei Copilului etc? (Postat pe 29.07.2018)
evaluareComentariu de Bogdan
Evaluare
Un jurnal atipic datorita imprejurarilor in care se afla scriitoare, dar si datorita varstei ei. Am fost surprins de gandirea patrunzatoare si de preocuparile pe care le avea aceasta fetita la doar 14 ani. (Postat pe 04.03.2018)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.