Bine ai venit!

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 
Nou

Judecătorii lui Israel

Iosif Anca

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 26 puncte.
26,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 26 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Prefaţă

Perioada în care poporul Israel, aşezat în Canaan, a fost condus de judecători, acoperă aproximativ trei sute de ani de istorie biblică, de la cucerirea ţării sub conducerea lui Iosua, până la instaurarea monarhiei, odată cu încoronarea lui Saul, sub coordonarea lui Samuel.
In vremea aceea, nu era imparut în Israel. Fiecare făcea ce-i plăcea” (Judecătorii 17:6) şi cum omul este înclinat în permanenţă spre rău, generaţii la rând, „ copiii lui Israel au făcut ce nu plăcea Domnului, au uitat pe Domnul şi au slujit Baalilor şi idolilorv (Judecătorii 3:7). Privind evenimentele în succesiunea lor, în tot acest interval de timp, de la sfîrşitul mileniului II î.e.n. se observă ciclicitatea: păcat -opresiune - pocăinţă - izbăvire şi odihnă. Oamenii de care s-a folosit Dumnezeu în acea vreme, pentru a restabili religia teocratică şi a câştiga independenţa de sub diferite asupriri canaanite au fost judecătorii (Judecătorii 2:16).
Acest studiu descrie personalitatea şi lucrarea fiecăruia dintre aceşti izbăvitori ai lui Israel, de la Otniel - primul judecător, la Samuel - ultimul judecător. Fiecăruia dintre conducătorii pe care cartea biblică Judecătorii, îi prezintă mai pe laig, i-am atribuit un nume, în funcţie de specificul vieţii lor Otniel -biruitorul canaaniţilor şi canaanitelor; Ehud - curaj şi vitejie; Debora - vremea femeilor puternice; Ghedeon - viteazul dintr-o familie slabă; Abimclcc - un rău îngăduit de Dumnezeu; lefta - omul controverselor; Samson - omul tare între bărbaţi şi slab între femei, Eli - omul care a tolerat răul în familie; Samuel - o viaţă dăruită Domnului. Caracterul fiecăruia şi realizările ca judecător sau izbăvitor sunt prezentate de cartea sfântă împreună cu slăbiciunile şi eşecurile, pentru ca din toate să învăţăm să facem binele şi să evităm răul. Studierea vieţii publice şi particulare a acestor bărbaţi şi femei din istoria antică a poporului ales poate contribui la formarea noastră ca oameni ai lui Dumnezeu. în istoria judecătorilor se vede slăbiciunea umană în faţa ispitelor şi modalităţile de protejare a celui ce vrea să rămână credincios adevăratului Dumnezeu, efectul unui mediu corupt şi nevoia separării de oamenii care nu practică o închinare corectă, dar şi atitudinea divină care niciodată nu este indiferentă faţă de cel ce păcătuieşte.
Înţeleptul învăţă din reuşitele şi înfrângerile altora, iată de ce, studiul perioadei Judecătoriilor, care surprinde evidenţe spirituale şi fizice obiective, specifice scrierilor sfinte, ale conducătorilor evrei, dar şi ale naţiunii ca popor chemat să trăiască potrivit legământului sfânt încheiat de Dumnezeu cu ei cu ocazia eliberării din Egipt şi a alegerii lor ca popor misionar, pentru o lume pierdută în bezna păcatului, face parte din pedagogia mântuirii. Din aceste lecţii învăţăm că, de fiecare dată când evreii se îndepărtau de acest ideal, pierdeau binecuvântările divine şi în repetate rânduri gustau din paharul de blestem al păcatului, cu vremuri de foamete, asuprire şi moarte. Numai credincioşia divină s-a dovedit de fiecare dată purtătoarea steagului de eliberare naţională, dar niciodată Iară aprinderea flăcării adevărului Legii lui Dumnezeu şi a sfinţeniei Sale, care ardea funiile fărădelegilor idolatre şi-i elibera, pentru ca în pace să să se bucure de promisiunile divine, păstrate celor ce-L iubesc şi-I sluijesc cu toată inima.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26266
Autor Iosif Anca
Editura Multimedia
Nr. pagini 162
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

ExcelentaComentariu de Un cititor
Evaluare
O carte foarte utila, indeosebi pentru tineri. Ofera explicatii interesante cu referire la intamplari petrecute in trecutul indepartat al lui Israel, dar cu corespondenta chiar pana in epoca prezenta. (Postat pe 17.02.2020)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.