Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Jubilate. Culegere de imnuri crestine

Jubilate

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 50 puncte.
50,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 50 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Culegerea Jubilate propune o innoire a repertoriului eclesial pe linia bunelor traditii muzicale stabilite de-a lungul istoriei Bisericii. Acest volum de cantari este de folos oricarei comunitati de crestini ca instrument in dialogul cu Dumnezeu. Pe langa functia comunitara, culegerea se poate utiliza si ca o sursa de inaltare spirituala a credinciosilor in cadrul relatiei lor personale cu Dumnezeu.
Cele 110 cantari din Jubilate sunt organizate tematic impreuna cu 28 de texte scripturale destinate recitarii comunitare. Piesele muzicale propuse sunt proaspete si, in acelasi timp, consistente: El Sadai; Te iubesc si-Ti cant; Cristos printre noi; Bunatatile Domnului; increde-te in Domnul; Cum doreste un cerb; O, Doamne-asterne slava Ta; Serv-imparat; Mare e El.
Un considerabil volum de munca a fost investit in gasirea celor mai bune traduceri, atat pentru imnurile clasice, cat si pentru cele mai apreciate cantece actuale din spatiul crestin apusean. Prin urmare, traducerile din Jubilate incearca sa pastreze integritatea textelor originale si totodata sa le imbrace armonios in frumosul limbaj romanesc.
Un element remarcabil care contureaza o etapa in evolutia muzicii de inchinare a evanghelicilor din Romania il constituie compozitiile originale ale unor autori romani. La acestea se adauga 4 lucrari ale prolificului Nicolae Modoveanu. In volum gasim totodata un mare numar de piese scrise de compozitorii de limba engleza cum ar fi: Graham Kendrick (4) sau Twila Paris (4). Din dorinta de a valorifica bogata traditie a imnologiei crestine, culegerea Jubilate ofera cateva din cele mai cunoscute imnuri vechi valoroase, cum ar fi: Cetate tare-i Dumnezeu; Un imn de glorie; Slujesc pe Salvatorul; Fii a mea lumina.
In culegerea Jubilate s-a investit o munca imensa si istovitoare pentru obtinerea dreptului de autor la fiecare piesa publicata.
Tiparirea s-a realizat la standarde europene. Culegerea are coperti cartonate cu un material special pentru acoperire (imitatie de piele).

Prefata

Culegerea de imnuri "Jubilate" se doreste a fi un instrument folositor in dialogul credinciosilor cu Dumnezeu. Imnurile crestine, prin capacitatea lor de a "lega" inima de adevarurile Scripturii, indeplinesc atat un rol proclamator, exprimand adevaruri despre Dumnezeu, cat si unul relational, oferindu-ne posibilitatea de a-I raspunde. De aceea, rolul hotarator in scrierea acestei culegeri l-au avut experientele de inchinare in care Dumnezeu ne-a vorbit, iar noi am raspuns prin harul Lui.
Revelatia lui Dumnezeu prin Cuvant constituie temelia inchinarii noastre, asigurandu-i cadrul unei exprimari creative. Pornind de la acest fapt, am ales sa alternam imnurile cu textele scripturale si sa le organizam tematic.
Culegerea de imnuri "Jubilate" propune o redescoperire a bunelor traditii muzicale stabilite de-a lungul istoriei Bisericii. Ea ofera totodata un cadru proaspat de exprimare a unor cantari noi, o parte fiind traduceri din spatiul evanghelic apusean, iar altele compuse si aranjate de muzicieni si textieri din Romania. Istoria predecesorilor nostri, care au compus imnuri alese, isi continua o desfasurare fireasca prin contributiile muzicienilor contemporani decisi sa-si puna creativitatea in slujba lui Dumnezeu.
Culegerea "Jubilate" reprezinta un material util pentru bisericile care inteleg importanta dimensiunii comunitare a inchinarii. Definiti ca o imparatie de preoti prin meritele Marelui nostru Preot, Isus Cristos, credem ca fiecare din noi poarta responsabilitatea aducerii unei jertfe de lauda, "rodul buzelor care marturisesc Numele Lui" (Evrei 13:15). De aceea, cantarile si textele scripturale sunt concepute si structurate in asa fel incat sa ofere fiecarui credincios posibilitatea participarii la inchinarea intregii comunitati. Pe langa functia comunitara, culegerea se poate utiliza si ca o sursa de inaltare spirituala a credinciosilor in cadrul relatiei lor personale cu Dumnezeu.
Prin structura tematica si prin inserarea indexurilor, culegerea "Jubilate" vine in intampinarea celor care se ocupa de organizarea timpului sau slujbei de inchinare. Indexul tematic constituie un ghid pentru alegerea cantarilor si textelor potrivite pentru o slujba, in mod special pentru cele care urmaresc o anumita tematica. Un alt index extrem de folositor este cel al referintelor biblice pentru textele scripturale. Prin parcurgerea acestuia avem posibilitatea gasirii textelor potrivite cu diferitele momente din desfasurarea timpului de inchinare sau cu mesajul predicii.
Ne rugam ca aceasta culegere sa fie o marturie vie a harului lui Dumnezeu, o sursa de innoire si imbogatire pentru viata de inchinare a crestinilor din Romania.

Comitetul Editorial

Ghid

Textele scripturale sunt compilatii de citate si parafrazari ale unor pasaje din Scriptura, organizate in jurul unor teme specifice.
Plasarea lor in carte are rolul de a da profunzime si bogatie limbajului inchinarii noastre. Traditia citirii liturgice este una milenara. Il vedem, de exemplu, pe Moise (Deut. 27), care a organizat o slujba dramatica unde poporul Israel, impartit in doua tabere, rostea intr-o maniera dialogala binecuvantarile si blestemele. Apoi, gasim psalmi conceputi special pentru rostirea responsoriala (vezi Psalmii 118, 136). Sfatul dat de apostolul Pavel lui Timotei privind citirea publica a Scripturii (1 Timotei 4:13) dovedeste ca acea practica a fost preluata si aplicata in intalnirile de inchinare ale primilor crestini. Chiar daca exemplele din istoria Bisericii sunt edificatoare, argumentul principal pentru folosirea acestor texte este nevoia de a da un continut adecvat limbajului de inchinare a comunitatii credinciosilor.
Cu cateva exceptii, textele scripturale sunt concepute pentru a fi recitate in maniera responsoriala. Secventa recitarii implica de obicei alternanta dintre un narator (numit si "inchinator") si adunare. Sunt cateva exemple cu o distributie mai complexa (mai multi naratori, cor, femei, barbati, adunare). Includerea mai multor personaje in recitare a avut ca scop sublinierea valentelor de continut si de expresie a textului. Ele sunt scrise in asa fel incat sa permita flexibilitate in distributie, in functie de posibilitatile fiecarei comunitati.
Inserarea acestor texte are si menirea de a stimula creatiile de acest gen, in vederea ancorarii timpului de inchinare cat mai mult in Scriptura. insotite de imnuri, meditatii, marturii, rugaciuni si, bineinteles, de proclamarea Cuvantului, ele pot fi unelte puternice pentru credinciosii care vor sa se inchine in duh si adevar.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21478
Autor Jubilate
Editura Nu
Nr. pagini 210
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (2)

Foarte bunăComentariu de Cristian Melhisedec
Evaluare
Bună carte, are partiturile muzicale (note). Am două volume, sunt încântat. (Postat pe 12.07.2019)
Comentariu de gabriel_ct
Evaluare
am cumparat cartea!Merita investitia, contine cantari cu partitura muzicala pe 4 voci!Poate fi folosita si in cantare solo!Si de ce nu interpretare cu instrumente muzicale!Merge chiar trompeta, recorder etc! (Postat pe 04.08.2010)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.