Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Isus, prin ochii Orientului Mijlociu: Studii culturale în evanghelii

Kenneth E. Bailey

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 100 puncte.
Browse
100,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 100 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Kenneth Bailey ne conduce într-un studiu caleidoscopic al persoanei lui Isus, de-a lungul celor patru evanghelii, pornind de la nașterea Lui. Bailey analizează viața și lucrarea lui Isus, punând accentul pe rugăciunea Tatăl nostru, pe Fericiri, pe felul lui Isus de a Se raporta la femei și zăbovind, mai ales, asupra parabolelor lui Isus. De-a lungul întregii cărți, Bailey își dovedește expertiza de specialist în cultura Orientului Mijlociu pentru a ne facilita o mai profundă cunoaștere a persoanei și importanței lui Isus în cadrul contextului Său cultural. Cu un gest ferm, dar delicat, Bailey ridică straturile întunecoase ale interpretării occidentale moderne pentru a ni-L arăta pe Isus în adevăratul Său context istorico-cultural.
Volumul semnat de Ken Bailey este o lectură obligatorie pentru oricine dorește să studieze în mod serios Noul Testament.

Kenneth Bailey nu aduce perspective noi, ci idei, de cele mai multe ori, la fel de vechi precum Biserica primară și Părinții Bisericii cei din vechime, dar care, se prea poate, să le pară noi multora dintre cititorii lui occidentali. Avem aici ... un set de studii atrăgătoare și interesante care evidențiază lumea reală pe care textele Noului Testament o presupun.

— Edith M. Humphrey, profesor de Noul Testament, Seminarul Teologic din Pittsburgh

De la copilăria petrecută în Egipt la o carieră desfășurată în contextul Orientului Mijlociu, Bailey s-a evidențiat ca principalul exeget cultural al vieții lui Isus. Făcând apel la cunoștințe din antropologia culturală și exegeză, deodată textele evangheliilor prind viață ca povestiri din Orientul Mijlociu așa cum și sunt în fapt.

— Gary M. Burge, profesor de Noul Testament, Colegiul și Școala doctorală Wheaton

În acest studiu extrem de bine documentat și antrenant, Kenneth Bailey ... stă pe umerii exegeților Orientului Mijlociu, pe care puțini dintre occidentali sunt în stare să-i citească. Cartea aceasta va șlefui înțelegerea istorică, va îmbunătăți felul de a predica și va fi motorul pentru noi studii de cercetare ... Este de admirat că, de-a lungul întregii sale analize, Bailey păstrează la locul lor de cinste crucea și mesajul surselor din care s-a inspirat.

— Robert W. Yarbrough, profesor asociat și președinte al departamentului de Noul Testament, Școala Biblică Evanghelică Trinity

Kenneth Bailey, un desăvârșit povestitor și un bun cunoscător și fin observator al culturii Orientului Mijlociu, apelează la experiența sa de peste șaizeci de ani petrecuți în această regiune pentru a ne pune la dispoziție o lucrare de căpătâi despre lumea în care a trăit Isus. Pasiunea lui Bailey pentru istorisirile biblice, pusă alături de scriitura sa limpede fac din Isus, prin ochii Orientului Mijlociu o lectură captivantă atât pentru erudiți, pastori, cât și pentru publicul larg.

— Lynn Cohick, profesor asociat de Noul Testament, Colegiul și Școala doctorală Wheaton

Observațiile pertinente și de mare ajutor pe care le face Bailey m-au cucerit cu multă vreme în urmă... Prin stilul său de a aborda chestiunile, el ne însuflețește pe toți aceia dintre noi a căror muncă are de-a face cu sursele antice să luăm în considerare noi perspective de lucru.

— Craig Keener, profesor de Noul Testament, Seminarul Teologic Palmer și autorul lucrării Comentariu cultural-istoric al Noului Testament

Kenneth Bailey a făcut o treabă deosebită ajutându-ne să ne punem lentilele unui credincios din Orientul Mijlociu și să căpătăm astfel noi înțelesuri asupra a ceea ce a existat dintotdeauna în textul biblic, dar care nu ne-a fost prea clar când l-am studiat numai din perspectiva noastră.

— Mary J. Evans, prorector emerit, Școala Teologică din Londra

Lucrarea lui Kenneth Bailey, Isus, prin ochii Orientului Mijlociu, este bogată în observații exegetice și culturale. El aduce lumină asupra unor chestiuni care de cele mai multe ori sunt omise în cărțile și comentariile asupra vieții lui Isus scrise dintr-o perspectivă occidentală.

— Craig A. Evans, remarcabil profesor de Noul Testament, Colegiul Biblic Acadia și autorul cărții Fabricating Jesus: How Modern Scholars Distort the Gospels

Despre autor

KENNETH E. BAILEY (1930–2016) și-a obținut doctoratul în teologie la Seminarul Concordia, St. Louis. A fost autor, conferențiar și profesor emerit de studii de cercetare a Noului Testament din perspectiva Orientului Mijlociu în cadrul Institutului Ecumenic Tantur din Ierusalim. Timp de patruzeci de ani a locuit și a predat studii de Noul Testament în Egipt, Liban, Ierusalim și Cipru și a scris mai multe lucrări atât în engleză, cât și în arabă, printre acestea amintim Pavel prin ochi mediteraneeni, The Cross and Prodigal, Jacob and the Prodigal, Finding the Lost: Cultural Keys to Luke 15.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 30401
Autor Kenneth E. Bailey
Editura Casa Cartii
Nr. pagini 432
Dimensiuni 15 x 23 cm
Anul publicarii 2024
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-732-267-5

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.