Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Intrebarea care nu dispare niciodata: De ce?

Philip Yancey

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 32 puncte.
32,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 32 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

O continuare a cartii "Unde este Dumnezeu cand sufar?"

GASIREA UNUI SENS IN MIJLOCUL SUFERINTEI

In cartea sa, devenita clasica, "Unde este Dumnezeu cand sufar?", Philip Yancey ne dadea voie sa ne indoim, ne prezenta motivele pentru care nu trebuie sa abandonam credinta si ne dezvaluia mai multe cai practice prin care putem sa ne apropiem de cei ce sufera.
Acum, la treizeci si cinci de ani de la publicarea primei sale carti, Yancey reia intrebarea "De ce, Dumnezeule?" in trei locuri reduse la tacere de calamitatile care le-au devastat. La un moment dat, toti ne vom confrunta cu incercarea credintei despre care vorbeste Yancey aici, si vom cauta mangaierea si speranta despre care tot el vorbeste.
Da, avem motive sa ne punem, iarasi, intrebarea care nu dispare niciodata: Unde este Dumnezeu cand sufar? Si Yancey ne conduce iarasi la credinta, atunci cand aceasta ne este pusa la incercare in modul cel mai dur cu putinta.

PHILIP YANCEY este editor la revista Christianity Today. El a scris treisprezece carti care au fost premiate cu Medalia de Aur a ECPA, doua dintre acestea fiind rasplatite de catre aceeasi organizatie si cu titlul de Cea mai buna carte a anului. Acestea sunt "Tulburatoarele descoperiri ale Harului" si "Isus pe care nu L-am cunoscut". Patru dintre cartile lui s-au vandut in peste un milion de exemplare. Yancey locuieste impreuna cu sotia lui in Colorado.

UN AJUTOR REAL SI PRACTIC PENTRU CEI CE AU NEVOIE DISPERATA DE EL

Cateodata, buletinele de stiri devin insuportabile. Iarasi un tsunami, un cutremur, o inundatie, un incendiu sau un razboi. Dar de indata ce inchidem televizorul, suna telefonul si suntem anuntati ca cineva a nascut un copil mort sau ca altcuiva i-a revenit cancerul.
Unde esti, Dumnezeule? intrebam. Unde esti?
Yancey exploreaza Intrebarea cu ajutorul unor oameni din intreaga lume. In Newtown, Connecticut, scena atacului armat de la scoala elementara Sandy Hook, soferul unei ambulante spune: "Noi toti cei de la unitatea de pompieri si de pe ambulanta suntem voluntari. Am vazut multe lucruri ingrozitoare, dar pentru asa ceva nu eram pregatiti -- nimeni nu este."
Intrebarea revine in Japonia, unde un tsunami urias a distrus sosele, a rupt poduri si a daramat cladiri. 19.000 de oameni au murit atunci.
Indreptandu-se spre alta parte lumii, Yancey cerceteaza Intrebarea in fosta Iugoslavie, la Sarajevo, unde a izbucnit un razboi civil sangeros in care au fost ucise 11.000 de persoane, printre acestea femei si copii.
Toti cei care va intrebati unde este Dumnezeu in timpul suferintelor extreme, sau unde a fost Dumnezeu inaintea acelui atac armat inexplicabil, ori inaintea acelor calamitati naturale devastatoare, gasiti aici mangaierea care va va face sa sperati din nou. Pe masura ce Yancey isi istoriseste experientele personale de calator pe taramul suferintei, vei fi echipat sa raspunzi la propria-ti suferinta intr-un mod pe care nu l-ai fi crezut niciodata posibil si, in loc sa te indepartezi de Dumnezeu, te vei apropia si mai mult de El.

Cuprins

PARTEA INTAI
Unde este Dumnezeu?
Intrebarea revine
Craciunul indurerat

PARTEA A DOUA
"Vreau sa stiu de ce!"
Intai cutremurul, apoi Valul
Fata tragediei
De ce?
Singura noastra speranta
O mutare a accentului
Uita-te dupa cei ce ajuta
Sa nu faci rau

PARTEA A TREIA
Cand Dumnezeu a adormit
"De ce atata brutalitate?"
O lume oarba si stirba
Strigate dupa ajutor
In vecinatatea noastra
O raza de speranta
Durerea rascumparata
Loc pentru crestere

PARTEA A PATRA
Vindecarea raului
Orasul durerii
La statia de pompieri
Credinta incercata si afirmata
Viata curmata prea devreme
Doua probleme universale
Intrebari dificile
Moarte, nu te lauda

PARTEA A CINCEA
Trei teste extreme

Multumiri
Despre autor
Surse
Alte titluri de Philip Yancey

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 23730
Autor Philip Yancey
Editura Kerigma
Nr. pagini 182
Dimensiuni 11 x 20,2 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (1)

EvaluareComentariu de Ana
Evaluare
O carte in care autorul incearca sa raspunda "De ce"-urilor noastre si in plus te va incuraja sa continui mai departe drumul pe care il ai de parcurs. (Postat pe 01.07.2019)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.