Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

 
 
 
-35%

Indurare aspra

Sheldon Vanauken

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 16 puncte.

Pret normal: 25,00 Lei

16,25 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 16 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

"Povestea unei aventuri a intelectului... povestea unei iubiri." -- Los Angeles Times

CONTINE 18 SCRISORI ALE LUI C. S. LEWIS CATRE AUTOR

O nepretuita carte de memorii -- castigatoare a premiilor National Book Award si Gold Medallion

"Povestea unei aventuri a intelectului si credintei, povestea unei iubiri... O carte profunda, sincera, despre dragostea umana si divina, patrunsa de realitatea unei relatii si a unei cautari, cu intrebari ce nu pot fi ignorate."

--Los Angeles Times

"O carte pentru toti aceia care au trait o mare iubire."

--Christianity Today

"O lucrare inaltatoare, plina de noblete, realizata cu maiestria unui artist adevarat... slefuita de o imaginatie de exceptie si o inteligenta sobra si cu adevarat distinsa."

--New Oxford Review

"O piatra nestemata... un studiu al convertirii, al iubirii omenesti, al durerii, cu un impact extraordinar asupra cititorului."

--Eternity

O incursiune rascolitoare in trecut, de la casatoria idilica a sotilor Vanauken, Sheldon si Jean (Davy), pana la descoperirea credintei crestine, care a dus la infiriparea relatiei de prietenie cu C. S. Lewis, si, in final, tragedia mortii premature care a curmat o mare iubire.

SHELDON VANAUKEN este autorul volumelor "Gateway to Heaven", "The Glittering Illusion" si "Under the Mercy", o continuare a cartii "Indurare aspra".

Pentru vizualizarea site-ului dedicat exclusiv acestui bestseller international, si care anunta turnarea unui film dupa acesta, accesati http://www.aseveremercythemovie.com/

Nota autorului

Scrisorile lui C. S. Lewis adresate mie si publicate in aceasta carte au fost daruite Bibliotecii Bodleian din Oxford. Cu exceptia formulei de deschidere si a celei de incheiere, ultima fiind, invariabil, aceeasi: ‘Al tau, C. S. Lewis’, afara de o singura exceptie care este indicata, scrisorile sunt complete, daca nu exista alte precizari. Toate punctele de suspensie ii apartin lui C. S. Lewis. Apendicele de la sfarsitul cartii indica data si locul de unde au fost expediate scrisorile. Cele doua scrisori din Capitolul IV si prima scrisoare (de salut) din Capitolul V au aparut in brosura mea intitulata ‘Intalnire cu Lumina’, (Encounter with Light) (vezi mai jos) cu permisiunea lui C. S. Lewis si nu au copyright. Legatarii Fondului Patrimonial C. S. Lewis mi-au acordat permisiunea non-exclusiva de a publica in cartea de fata ceea ce s-a mai pastrat din scrisorile adresate mie de catre C. S. Lewis; spre ei se indreapta multumirile mele cele mai sincere. In mod normal, dar nu invariabil, C. S. Lewis foloseste prescurtari de genul shd., wd. si cd. pentru should, would, could; v pentru very si wh. pentru which [ar trebui, s-ar cuveni, s-ar putea, f. pentru foarte, c. pentru care]--toate, cuvinte uzuale--iar scrisorile sunt tiparite asa cum le-a redactat el. Brosura al carei autor sunt, ‘Intalnire cu Lumina’, a fost scrisa prin 1960 si a fost inspirata sau parafrazata dupa un material care apare in Capitolele IV si V. Exemplare ale acestei brosuri se pot obtine de la Wheaton College, Illinois, sau de la Church of the Covenant, Lynchburg, Virginia, Statele Unite.
Poeziile lui Julian sunt publicate cu acordul autorului, Dom Julian O.S.B, Portsmouth Abbey, Portsmouth, Rhode Island.
Toate evenimentele din aceasta naratiune s-au petrecut in realitate, persoanele la care se face referire sunt reale, dialogurile sunt reconstituite--sau citate--din jurnale si sunt foarte aproape de afirmatiile efective. Aveti in fata ochilor o poveste de viata adevarata.

Cuprins

Prolog: Intoarcerea la Glenmerle
Stralucitoarea Bariera (O dragoste pagana)
Umbra unui copac
Intalnirea cu Lumina
Tu esti Imparatul slavei
Bariera este strapunsa
Sub patura ucigatoare de omat
Calea suferintei
Indurarea aspra
Epilog: Moartea a doua

Postfata: Despre cum am scris aceasta carte
Datele scrisorilor lui C. S. Lewis
Index al poeziilor dupa titlu si primul vers
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 21929
Autor Sheldon Vanauken
Editura Kerigma
Nr. pagini 244
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Comentarii (9)

DuraComentariu de Ariana
Evaluare
Aceasta carte este una extrem de dura. Doi oameni indragostiti care impart totul si care isi promit ca nimic nu va interveni intre ei. Lucrurile se schimba cand convertirea unuia determina o dragoste nebuna pentru Dumnezeu si o intensitate in rugaciune pentru partener. Titlul este foarte potrivit iar ,,povestea" transanta! Merita citita! (Postat pe 16.11.2018)
Comentariu de emanuel
Evaluare
tocmai ce am finalizat citirea...o carte si pt cei casatoriti, si pt cei necasatoriti, pt cei care sufera...O CARTE PE CARE SE MERITA SA DAI BANII..FITI TARI IN DOMNUL (Postat pe 15.09.2011)
Comentariu de ela
Evaluare
am citit aceasta carte cu multa bucurie si tristete, ma bucur ca a fost tradusa si in limba romana,o carte remarcabila (Postat pe 21.03.2011)
Comentariu de Miha P.
Evaluare
Excelenta! Minunata! Ati facut un lucru extraordinar traducand-o in romaneste! Este atat de plina de invatatura! (Postat pe 24.01.2011)
Comentariu de catalin dan?
Evaluare
pe cand o traducere si a celorlalte cari scrise da sheldon vanauken? (Postat pe 15.04.2010)
Comentariu de Eugen Tamas
Evaluare
Buna ziua! Ma numesc Eugen Tamas, am 24 de ani si locuiesc in Oradea. In prezent sunt student la Colegiul Biblic Est European in anul I, sectia teologie. Va scriu acest e-mail legat de cartea "Indurare aspra", pe care am citit-o de curand. Vreau sa va multumesc din toata inima pentru aceasta carte. Este mai mult decat extraordinara. A avut un impact mare in viata mea, ajutandu-ma, pe langa multe alte lucruri, sa gandesc dincolo de barierele confesionale. Am observat ca "Indurare aspra" a aparut in 1977 si ma miram cum cum de i-a luat atat de mult sa ajunga la noi. Ma bucur, totusi, ca dumneavoastra ati tradus-o si ati adus-o astfel in Romania. Sper ca cat mai multi cititori sa o gaseasca la fel de buna. Toate cele bune! Eugen Tamas (Postat pe 02.03.2010)
Comentariu de Eugen
Evaluare
"Indurare aspra" nu este o carte obisnuita. Pe langa fascinanta poveste de dragoste, de a carei miresme placute este caracterizata fiecare pagina, autorul reuseste sa surprinda, intr-un mod natural, pana si asteptarile adeptilor crestinismului "strict intelectual". Este o carte "out of the box", insufletita de un spirit interconfesional. Pentru amatorii scrierilor lui C.S.Lewis nu mai spun - este un "must read". Stilul literar si vocabularul sunt foarte bogate, ceea ce face lectura mai placuta. O recomand cu toata caldura. (Postat pe 02.03.2010)
Comentariu de Rodica
Evaluare
O carte care te inbogateste,nu conteaza varsta... (Postat pe 06.02.2010)
Comentariu de Adriana
Evaluare
Am citit aceasta carte in limba engleza. E extraordinara. O recomand fara nici o retinere. (Postat pe 07.12.2008)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.