Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Indoiala si credinta

Alister McGrath

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 18 puncte.
18,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 18 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Alister McGrath este azi unul dintre cei mai interesanti teologi contemporani. Este doctor in biofizica moleculara, preot anglican si totodata profesor de teologie istorica la Universitatea Oxford. In aceasta carte de o surprinzatoare simplitate, el pune deoparte tonul academic si ne face sa vedem limpede indoiala ca pe un rau necesar credintei. Multi crestini, sub presiunea culturii in care traiesc, sunt bantuiti de dubii cu privire la Dumnezeu, la Scriptura, la Evanghelie sau la mesajul radical al invierii lui Hristos.
Ca fost ateu convertit, autorul analizeaza atent mecanismele indoielii si transforma treptat cartea intr-o marturisire. Pentru el, indoiala nu este nimic altceva decat simptomul unei increderi tainice intr-o putere nevazuta, care doreste sa prinda radacini adanci. Nu in ultimul rand, McGrath sugereaza ca indoiala poate fi valorizata pozitiv, respectiv ca pe o invitatie la a intelege mai bine resorturile intime ale credintei, ca pe o sansa de a dezvolta mijloace sanatoase de aparare a ei.
O lectura deopotriva accesibila si revelatoare, un adevarat regal.

Prefata

"Cred, Doamne! Ajuta necredintei mele!" (Marcu 9:24) Nu se cunoaste numele celui care i-a adresat lui Isus aceste cuvinte memorabile. Indiferent cine era, cuvintele lui surprind perfect nelinistile multor crestini. Acestia au descoperit in Isus Hristos ceva cu mult mai minunat decat au indraznit vreodata sa creada. Adeseori, in primele zile de credinta, Dumnezeu pare foarte aproape. Totusi, uneori raman indoieli sacaitoare. Pot sa ma incred cu adevarat in Evanghelie? Cu siguranta ca e prea frumoasa ca sa fie si adevarata! Dumnezeu chiar ma iubeste? Pot sa-i fiu folositor in vreun fel? In adancul lor, multi crestini sunt ingrijorati din pricina unor astfel de intrebari, simtindu-se rusinati din cauza lor. Si atunci, le reprima. Si spera ca vor disparea. Uneori se intampla asa, dar cel mai adesea nu.
In cartea de fata incerc sa explic, cat de simplu si clar posibil, ce este indoiala si cum apare ea. Traim intr-o cultura care, din principiu, se indoieste de orice si care adeseori vede angajamentul fata de vreo credinta ca fiind cel mai mare pacat. Totusi, nu e de ajuns sa discutam despre indoiala in astfel de termeni generali. Din acest motiv, voi merge mai departe ca sa discut despre o serie de indoieli specifice si nelinisti pe care multi crestini le traiesc adeseori in primii ani ai vietii de credinta. O sa ofer unele sugestii privind modul in care sa te raportezi la indoiala si sa faci in asa fel incat credinta ta sa fie mai putin vulnerabila in fata ei. Tema majora a acestei carti este simpla: indoiala este o invitatie de a creste in credinta si in intelegere, mai degraba decat una de a intra in panica sau de a ne preocupa excesiv cu ea. Cu totii trebuie sa invatam sa patrundem si sa pretuim "partea luminoasa a indoielii" (Tennyson).
Lucrarea de fata isi are originea in discutiile avute la o casa de cultura cu studentii de la Universitatea Oxford, in decembrie 1988. Am rescris-o in decembrie 2005 pentru a lua in considerare schimbarile culturale majore survenite intre timp si, totodata, propria-mi experienta, mult adancita, de a lupta cu intrebarile care ii framanta pe atat de multi oameni. Nadajduiesc ca ea sa fie o resursa utila pentru cei care se confrunta cu indoieli sau care ar dori sa isi ajute familia si prietenii sa faca fata provocarilor pe care le ridica indoiala.

-- Alister McGrath, Oxford University

Cuprins

Cuvant inainte
Prefata 1. Indoiala - delimitari necesare
2. Indoiala si cautarea in zadar a certitudinii
3. Indoiala in alte conceptii despre lume si viata - ateismul
4. Aspectul personal al indoielii
5. Indoiala cu privire la Biblie: analogii si imagini
6. Indoieli cu privire la Evanghelie
7. Indoieli cu privire la tine insuti
8. Indoieli cu privire la Isus Hristos
9. Indoieli cu privire la Dumnezeu
10. Cum sa facem fata indoielii
11. O perspective mai larga asupra indoielii
Studiu suplimentar
Despre autor
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 22259
Autor Alister McGrath
Editura N/A
Nr. pagini 140
Dimensiuni 15 x 21 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Comentarii (1)

o carte - confirmareComentariu de Briena
Evaluare
Alistar McGrath ne asigura ca nu e o problema sa avem indoieli in viata de credinta, atata vreme cat le admitem si le infruntam. De asemenea, credinta e privita ca un act decizional care conduce la un stil de viata diferit si nu ca pe ceva simtit intr-un anumit context si care apoi se estompeaza. O incurajare si o binecuvantare aceasta carte! (Postat pe 13.01.2019)

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.