Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Incotro se indreapta istoria

J. W. Montgomery

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 7 puncte.
7,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 7 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Intr-o prezentare logica bine motivata, cunoscutul profesor dr. J. W. Montgomery examineaza cu multa patrundere realizarile si deficientele principalelor filozofii ale istoriei care au influentat intr-un mod hotarator gandirea secolului nostru: Hegel, Spengler, Marx si Toynbee. Ca o nota particulara fata de toate aceste conceptii, perpectiva crestina asupra istoriei se poate caracteriza drept una liniara, dar centrata, in care Dumnezeirea se manifesta la inceput ca si Creator, apoi ca si Mantuitor, iar in final ca Judecator. Istoria avanseaza catre un moment suprem in care "cerurile sunt facute sul ca o carte" si tot ce a fost stricat in istoria umana ca urmare a caderii omului va fi in cele din urma restaurat. Punctul central al istoriei este Isus Cristos. Datorita importantei acestuia, autorul dedica o mare parte a cartii sale discutiilor dintre istoricitatea si divinitatea lui Isus Cristos. Prezenta Lui in istorie s-a manifestat la nivelul lui Histoire sau al lui Geshichte? Si aici profesorul Montgomery discuta pozitiile unora dintre cei mai importanti teologi ai secolului pe aceasta tema: Barth, Tillich, Gordon Clark. In fata metodelor existentialiste care anuleaza distinctia subiect-obiect in cercetarea istorica si reduc intreaga istorie la o forma de subiectivism, negand posibilitatea cunoasterii obiective, Montgomery pledeaza pentru pozitia clasica a istoriei, in care trecutul poate fi cunoscut cu certitudine pe baza documentelor si marturiilor existente. Chiar daca prezentarea istorica contine unele nuante de subiectivism, la nivelul atitudinii fata de cele narate, adevarul evenimentelor si personajelor istorice poate fi testat si dovedit.

Dr. Montgomery este autorul a peste patruzeci de carti din domeniul teologiei, filozofiei, dreptului, al istoriei bisericii si al istoriei ideilor; detine opt licente, intre care un Master of Philosophy in Drept, obtinut la Universitatea din Essex - Anglia, Doctor in Filozofie la Universitatea din Chicago si Doctor in Teologie la Universitatea din Strasbourg.
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20093
Autor J. W. Montgomery
Editura N/A
Nr. pagini 223
Dimensiuni 14 x 21 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.