Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Inchinarea si lauda in acord cu Sfanta Scriptura

Simion Buzduga

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 28 puncte.
28,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 28 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

"Inchinarea si Lauda in acord cu Sfanta Scriptura" este o carte scrisa cu multa pasiune pentru ceea ce ar trebui sa insemne si azi adevarata inchinare. Accentul cade pe "inchinare" si "lauda", nu invers, fapt care este bine argumentat biblic.
Pentru a-si sutine demersul Simion Buzduga face o ampla analiza istorica si comparativa a adevaratei inchinari si a falsei inchinari. Adevarata inchinare care vine din vesnicia lui Dumnezeu "umbrita mai apoi de primul pacat al conducatorului inchinarii, Lucifer, Marele Muzician, decazut, expulzat mai apoi, din slavi. Asa a inceput razboiul total al inchinarii" (Capitolul I).
Rand pe rand parcurge cu meticulozitate inchinarea oamenilor lui Dumnezeu in diferite perioade biblice dar si apostazia inchinarii care a adus mari deservicii poporului Domnului atragand nu de putine ori mania lui Dumnezeu (Capitolul II).
Pornind de la modelul desavarsit in inchinare, care fara indoiala este Domnul Isus Hristos, in capitolul III, este prezentata inchinarea Hristocentrica si principiile care stau la baza acesteia. De asemenea nu este lipsita de relevanta si incursiunea istorica care se face privind inchinarea la Templu si Sinagoga si in crestinismul timpuriu, precum si formele muzicale ale inchinarii: cantarea anfionala, cantarea responsoriala, cantarea congregationala si cantarea corala, cantarile oamenilor lui Dumnezeu, Psalmii, forme si genuri muzicale care transced si care pot fi folosite si azi dupa tiparul biblic in inchinare.
Evolutia istorica a muzicii religioase (Capitolul IV) reliefeaza succint drumul parcurs incepand cu Biserica Primara si pana azi, si compozitori care au fost atrasi de subiecte religioase, si pentru unii, anumite lucrari au fost pietre de hotar in relatia lor cu Dumnezeu – de pilda la compunerea corului "Aleluia" din Oratoriul Mesias de Haendel.
Contributia remarcabila a acestei lucrari consta in curajul de a demasca planurile diavolului care s-a infiltrat "pe furis cu erezii nimicitoare" tocmai prin muzica care ar trebui sa fie un mijloc de apropiere de Domnul si nu o modalitate de indepartare de la adevaratele valori Scripturale ale Inchinarii in Duh si Adevar. Prea des se intalneste chiar si in unele servicii divine "vedetismul, duhul de dezbinare, de rebeliune, de faima, carcateristic muzicii babiloniene in inchinarea falsa". Este un adevarat razboi spiritual, asa cum remarca autorul, in capitolul VI.
Finalul cartii, si nu numai, propune o reforma a inchinarii si laudei bazata pe principiile Sfintelor Scripturi, aducand si unele marturii ale unor oameni care au experimentat puterea Domnului prin cantarea inspirata de Duhul Sfant. Multumim Domnului pentru ca El are si azi oameni care se pun la dispozitia Lui si asa cum fiecare reforma religioasa avea un tipar prestabilit care consta in renuntarea la inchinarea pagana, sfiintirea si apoi slujirea, cred ca Domnul vrea ca si prin aceasta voce a unui strajer al Domnului, cei ce sunt chemati la acesta slujire prin lauda sa se apropie de Domnul si sa slujeasca dupa randuielile Domnului si nu dupa standardele lumii.

Prof. dr. Emima Stan

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 24593
Autor Simion Buzduga
Editura Nu
Nr. pagini 410
Dimensiuni 13,5 x 20,5 cm
Anul publicarii Nu
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia Nu
Coperta Nu
Legare Nu
Limba Nu
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.