Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

În zilele cezarului. Penticostalism și teologie politică

Amos Yong

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 57 puncte.
57,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 57 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

„De fapt, tocmai din pricina privatizării (în cel mai fericit caz), ba chiar (în cel mai rău) a neglijării rugăciunii se înstrăinează teologii de vocația lor, tot așa cum teologia însăși este tot mai exilată ca formă viabilă a cunoașterii (publice).” - Amos Yong

Lucrarea In zilele cezarului este un demers de teologie politică constructivă formulat intr-un dialog permanent cu penticostalismul - una dintre cele mai dinamice mişcări religioase de la inceputul secolului XXI. Amos Yong susţine că numeroasele limbi, practici şi daruri ale creştinismului penticostal pun la dispoziţia comunităţii creştine în general resurse proaspete pentru efortul de a înţelege şi transforma structurile sociale, politice şi economice ale acestei lumii.
Yong urmăreşte să corecteze stereotipiile penticostale, atât în sfera politicului, cât şi a teologiei, precum şi să-i stârnească pe penticostali să-şi dezvolte o gândire teologică politică înrădăcinată în propria lor tradiţie, în loc să adopte un cadru exterior pentru a-şi contura atât concepţia despre teologie, cât şi cea despre politică. In plus, Yong demonstrează că o reflecţie teologică distinct penticostală are potenţialul necesar pentru a aduce mai multă claritate şi pentru a îmbunătăţi credinţa şi praticlle creştine.
In zilele cezarului este o capodoperă de teologie politică penticostală, prima de acest fel, în care Amos Yong, unul dintre cei mai de seamă teologi şi cărturari penticostali din lume, arată modul în care politicul afectează întreaga realitate şi că toate dimensiunile sociale, culturale, economice, religioase şi politice ale existenţei umane sunt integrate şi se întrepătrund în viaţa publică. Yong argumentează convingător că spiritualitatea şi teologia penticostale conţin resurse unice pentru o contribuţie semnificativă la o teologie a angajării sociale şi a transformării lumii contemporane. Această carte reprezintă o lectură obligatorie pentru toţi cei preocupaţi de dimensiunea socio-politică a Evangheliei şi, mai ales, de mărturia creştină şi de contribuţia specifică a acesteia la viaţa publică. Apariţia acestei lucrări de referinţă în spaţiul românesc este o realizare editorială semnificativă pe care o salut cu toată căldura.

-- Prof. univ. dr. fiabil. Corneliu Constantincanu, Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad

Amos Yong este profesor de teologie şi misiune, decan al Facultăţii de teologie şi al Școlii de studii interculturale de la Fuller Theological Seminary, din Pasadena, California. A urmat studii postuniversitare la Western Evangelical Seminary (acum Portland Seminary) şi Portland State University, dar şi la Boston University. A obţinut dreptul de practică pastorală atât în cadrul Assemblies of God, cât şi în cadrul International Church of the Foursquare Gospel. A scris ori coordonat mai bine de cincizeci de volume. Impreună cu soţia lui, Alma, au trei copii şi cinci nepoţi. Amos şi Alma locuiesc în Pasadena, California.


Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26473
Admin Amos Yong
Editura Casa Cartii
Nr. pagini 410
Dimensiuni 13,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2020
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Teologie penticostală
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN 978-606-732-161-6

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.