Prezentare
Detalii
Traim intr-o cultura a consumerismului, care preamareste viata traita pentru moment (economia occidentala se bazeaza pe aceasta). Ideea castigului viitor e cu usurinta inlaturata pentru a face loc satisfacerii personale, pe care rareori o amanam; astfel copiii nostri nu traiesc cu o perspectiva eterna.
Cand Amy, sotia lui Ed, a murit datorita acelei tumori, pe etichetele buchetelor de flori de la inmormantare nu scria "Condoleante din partea...", ci ,,Bun venit in noua ta casa" - cuvinte pe care ea insasi le alesese. Ed zice: "Putine lucruri, precum moartea, vor pune viata in perspectiva. Si putine lucruri, precum darea de seama, vor pune ascultarea in perspectiva. Viata aceasta este una de tranzitie. Ea ne poate pregati ca sa fim primiti in noua noastra casa eterna si ne ofera nenumarate oportunitati de a-i invita pe altii sa ni se alature, incepand cu propriile noastre familii."
Sa ne alaturam deci lui Ed si celor dragi lui si sa exploram ce inseamna o casa evlavioasa si cum putem manifesta mai atractiv si omagia cu mai multa persuasiune gloria lui Dumnezeu in familiile noastre.
Cuprins
Introducere
1. Pregatirea de a muri cum se cuvine (Ecleziastul 7:1-14)
2. Privilegiul supunerii unii altora (Efeseni 5:15-33)
3. Rolul sotului in familia evlavioasa
4. Rolul sotiei in familia evlavioasa
5. Inchinarea familiei
6. Strategia catre o familie ce arata harul
7. Centralitatea zilei Domnului in familia evlavioasa
8. Reformarea familiei evlavioase (Neemia 3:1-32)
9. Cum raspunzi in fata tragediei (Isaia 28:29)
10. Reflectii ale unei noi sotii si mame, de Emily Potts Hartman
11. William Perkins
12. Balsam pentru un om bolnav
Bibliografie