Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Hristos - răscumpararea. Meditații duhovnicești la Epistola către efeseni

Nicolae Moldoveanu

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte.
35,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 35 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

MICĂ INTRODUCERE

Efesul, era un oraş în Asia Mică, una din metropolele lumii vechi de atunci. Aşezarea lui la confluenţa fluviului Caystros cu Marea Egee, era cum se poate mai favorabilă unei înfloriri rapide şi sigure, nu numai sub raport economic, ci pe toate tărâmurile.
Strabon, geograf şi istoric grec, a caracterizat bine Efesul, când a spus că este un hotel comun pentru toţi cei ce veneau din Italia şi Grecia. Prin portul Panormus, absorbea bogăţiile spaţiului mediteranean, iar dinspre uscat, belşugul regiunilor fertile de dincoace de munţii Taurus, se scurgeau spre pieţele lui de desfacere, ca într-un pântec nesăţios. Romanii l-au făcut capitală a provinciei preconsulară Asia, acordându-i o autonomie destul de largă.
Nici pe tărâm cultural şi religios faima Efesului nu era mică. Poeţii Anacreon şi Hipponax, stoicul Zenon, filozofii Heraclit, Democrit, Parmenide, Pitagora, pictorii Appeles şi Parrhasius, au fost cetăţeni ai Efesului -, adevărata patrie a ştiinţelor oculte, a biletelor cu formule magice, care se comercializau acolo în cantităţi colosale.
Dar supremul titlu de mândrie al Efesului era calitatea sa de cetate protectoare a templului şi statuii Dianei (Arthemis Ephesia), pe care localnicii o credeau picată din cer. Templul era una din minunile lumii antice. Comerţul cu reproduceri în miniatură ale templului şi cu statuete ale zeiţei, confecţionate din argint, aur sau lemn, aducea beneficii fabuloase argintarilor. Este explicabilă deci, răscoala produsă de argintarul Dimitrie împotriva sf. ap. Pavel. (F. Ap. 19: 24 şi urm.).
Aici, în această cetate a lumii, marele om al lui Dumnezeu şi neînfricatul mărturisitor al lui Hristos, Pavel, a întemeiat o comunitate creştină, în a doua sa călătorie misionară. (F. Ap. 19: 19). Şi, ca părinte duhovnicesc, care iubea în chip deosebit această biserică, i-a adresat o epistolă. Sf. ap. Pavel nu a scris decât la bisericile întemeiate de el.
In ultimii ani ai vieţii sale, sf. ap. şi evanghelist Ioan, activ în Asia Mică, alesese Efesul ca sediu al spaţiului său misionar. După datele Tradiţiei bisericeşti, acolo s-ar fi sfârşit din viaţă, la adânci bătrâneţe.
.....

NICOLAE MOLDOVEANU

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26053
Autor Nicolae Moldoveanu
Editura Comorile Harului
Nr. pagini 216
Dimensiuni 15 x 21 cm
Anul publicarii 2018
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta rigida
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.