Cautam traducatori din engleza, pentru carte crestina. Experienta constituie un avantaj. Trimite CV la ct@kerigma.ro   

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Hristos - mântuirea. Meditații duhovnicești a Epistola Sfântului apostol Pavel către Tit

Nicolae Moldoveanu

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte.
15,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

MICĂ INTRODUCERE

Sf. ap. Pavel, în numărul epistolelor sale adresate diferitelor comunităţi (biserici) creştine, are şi patru epistole adresate persoanelor dragi, care făceau parte din cei mai apropiaţi tovarăşi ai săi de lucru pe ogorul Evangheliei. Două din aceste patru epistole, sunt adresate lui Timotei, una lui Tit (amândoi sunt numiţi copiii lui în credinţă -1 Tim. 1: 2; Tit 1: 4), şi una adresată lui Filimon, prieten şi tovarăş al său de lucru (Filimon 1).
De la mijlocul sec. al XVIII-lea, cele trei epistole ale sf. ap. Pavel către Timotei şi Tit, poartă numele de "epistole pastorale", căci, zic unii exegeţi, din cuprinsul lor s-ar desprinde ideea că sunt destinate unor păstori bisericeşti (Timotei la Efes - cf. 1 Tim. 1:3, şi Tit în Creta - cf. Tit 1: 5), cu scopul de a-i ajuta în lucrarea lor duhovnicească.
Cine era Tit? Din Epistola către Galateni 2:1 - 3, aflăm că tatăl său era grec şi că n-a fost obligat să se taie împrejur, ca Timotei, fapt care dovedeşte că propovăduirea sa era îndreptată mai mult către păgâni. O veche tradiţie răsăriteană ne spune că el se trăgea din neamul lui Min, regele Cretei, şi că a fost trimis de unchiul său, antipatorul Cretei, la Ierusalim, unde a cunoscut pe Domnul şi a asistat la patimile, moartea, înmormântarea, învierea şi înălţarea Sa. Această tradiţie spune, de asemenea, că a primit botezul din mâna apostolilor, în ziua Cincizecimii. După aceea el a devenit colaboratorul sf. ap. Pavel, şi că, după eliberarea sa din prima captivitate romană, l-ar fi trimis în Creta pentru a organiza şi conduce biserica locală.
Aşa spune tradiţia. Realitatea istorică însă este aceea care se desprinde din cele arătate de Noul Testament şi anume: Tit a fost câştigat pentru noua viaţă cu Hristos chiar de sf. ap. Pavel. Expresia: "Adevăratul meu copil în credinţă..." (Tit 1:4), spusă de sf. ap. Pavel, este mult grăitoare. După ce Tit L-a primit pe Domnul Isus ca Mântuitor al său, s-a predat în întregime Lui şi lucrării Sale, însoţindu-l pe marele apostol al neamurilor în multe din drumurile sale, pentru propovăduirea împărăţiei lui Dumnezeu şi pentru întoarcerea sufletelor, prin credinţă, la Hristos.
Tit a fost întâiul credincios dintre neamuri, care a stat în însăşi cetatea Ierusalimului, între apostolii şi creştinii de acolo, ca părtaş la acelaşi har, şi luând cu ei Cina Domnului.
.............

NICOLAE MOLDOVEANU

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 26052
Autor Nicolae Moldoveanu
Editura Comorile Harului
Nr. pagini 76
Dimensiuni 14,5 x 20,5 cm
Anul publicarii 2018
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia I
Coperta flexibila
Legare brosare
Limba Romana
ISBN Nu

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.