Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Galateni. Comentariu expozitiv

John R. W. Stott

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 85 puncte.
Browse
85,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 85 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Autorul vede în Epistola lui Pavel către galateni un mesaj „uimitor de relevant pentru situația actuală din Biserică”. În ea, apostolul „se ocupă de probleme care nu au dispărut; căci, dimpotrivă, principiile din spatele lor au încă o importanță vitală”. Bisericile din Galatia erau tulburate de „o altă evanghelie” care adăuga lucrării lui Hristos condiții pe care oamenii trebuiau să le îndeplinească pentru a fi mântuiți. Galatenii erau îndemnați să meargă pe „altă cale” decât cea deschisă de apostolul Pavel. Prin epistola sa, el ia o atitudine deosebit de fermă și îi avertizează pe credincioși că nu există „o altă cale”, că există numai și numai „o singură cale” și că această cale este Isus Hristos.

Problema din Galatia nu are doar valoare istorică: de atunci încoace, Biserica a cunoscut permanent propovăduitori ai unei alte căi, oameni care, sub o formă sau alta, au încercat să adauge ceva la Evanghelia încredințată lui Pavel. Alții, ca și atunci, i-au distorsionat spusele transformând harul lui Dumnezeu într-o scuză plăcută pentru păcat. Primii sunt îndeobște cunoscuți sub numele de „legaliști”. Cei din urmă, sub numele de „antinomieni”. Prin acest comentariu, John Stott ne invită să analizăm Evanghelia în care am crezut, să redescoperim calea unică spre Dumnezeu prin Isus Hristos, fără a deveni robii unor învățături omenești și fără a cădea în libertinaj.

J.R.W. Stott a fost ordinat în Biserica Anglicană în 1945, după care a slujit în Biserica All Souls, Langham Place din Londra ca ajutor de paroh (1945–1950), ca paroh (1950–1975), iar din 1975 ca paroh emerit. A fost numit Capelan al Reginei (1959–1991) și Capelan Suplimentar în 1991. John Stott este fondatorul și președintele onorific al Institutului pentru Creștinism din Londra. Este autorul a peste patruzeci de cărți, dintre care amintim Esența credinței creștine, Să înțelegem Biblia, Crucea lui Cristos, Creștinul contemporan, Comentariile expozitive și Puterea predicării.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 28365
Autor John R. W. Stott
Editura Casa Cartii
Nr. pagini 196
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Anul publicarii 2022
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia a II-a
Coperta rigida
Legare coasere
Limba Romana
ISBN 978-606-732-220-0

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.