Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Faptele apostolilor. Credincioși adevărului

David Gooding

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 110 puncte.
Browse
110,00 Lei

Disponibilitate: In stoc

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 110 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Comentariul lui David Gooding asupra scrierii Faptelor nu este lectura preferată o iubitorului de speculație scolastică aridă, dar cu siguranță îl va fascina pe acela care caută incontestabila putere formativă a Cuvântului dumnezeiesc.

-- Conf. univ. dr. habil. Ciprian-Flavius Terinte, Institutul Teologic Penticostal din București

Lumea în care trăim nu diferă în mod esențial de lumea primului secol, ci, dimpotrivă, devine pe zi ce trece tot mai asemănătoare ei. În acest context, Fastele apostolilor ne dau un discret și totodată viguros îndemn de a ne cerceta deschis pe noi înșine, ca să vedem dacă creștinismul pe care îl reprezentăm și Evanghelia pe care o propovăduim nu sunt compromise și sunt cele instaurate de apostolii Domnului nostru Isus Hristos.

Speranța autorului este ca acest nou studiu al Faptelor apostolilor îi va ajuta pe mulți cititori să regăsească, dacă e cazul, gloria, bogăția și minunăția Evangheliei pe care Domnul înviat din morți le proclamă încă lumii prin inspirata operă a lui Luca. El nu se adreseaza experților în învățătura Noului Testament, ci publicului larg inteligent și aplecat spre cugetare.

În lunile petrecute împreună, l-am auzit nu o dată pe dr. David Gooding afirmând: „Teologia nu se face, ci se descoperă!" Cum altfel am putea fi și am putea rămâne credincioși adevărului, decât respectând cu strictețe ceea ce este scris? Acest adevăr răzbate din scrierile lui, iar volumul de față nu face excepție. Parcurgerea lui atentă ne va provoca la a-L mărturisi pe Hristos și va insufla un mai mare respect pentru studierea atentă a Scripturii.

-- Pastor dr. Beniamin Fărăgău, Biserica Creștină Baptistă Iris, Clul- Napoca

David Gooding (1925-2019) a fost unul dintre cei mai remarcabili bibliști evanghelici ai Mari Britanii. A studiat limbi clasice la Universitatea din Cambridge și a fost cercetător post-doctoral la Universitatea din Durham. Între 1959 și 1986, a predat cursuri de limbi clasice, greacă veche și biblistică la Queen's University, din Belfast, Irlanda de Nord. A scris comentarii exegetice asupra cărților Luca, Faptele apostolilor și Evrei. Interesat de spațiul ex-sovietic, în special de Ucraina și de Rusia, a scris - împreună cu profesorul John Lennox - mai multe lucrări de apologetică destinate acestor țări. În anul 1977, a devenit membru al Royal Irish Academy.

Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 28367
Autor David Gooding
Editura Casa Cartii
Nr. pagini 492
Dimensiuni 16,5 x 23,5 cm
Anul publicarii 2022
Seria Nu
Volum Nu
Colectie Nu
Editia a II-a
Coperta rigida
Legare coasere
Limba Romana
ISBN 978-606-732-215-6

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.