Bine ai venit!         

Bine ai venit pe KERIGMA online!

 
 
 

Fantanile inspiratiei

Ionel Tutac

Puncte de fidelitate Acumulezi 29 puncte daca scrii un comentariu la acest produs si 1 punct daca-l evaluezi.
Anunta-ma cand produsul reintra in stoc.
Puncte de fidelitate Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte.
15,00 Lei

Disponibilitate: Indisponibil

Acumuleaza
puncte de fidelitate
si beneficiaza de ele


Recomanda KERIGMA.ro pe retelele de socializare si acumulezi 1 punct de fidelitate pentru fiecare recomandare.

Cumpara acest produs si acumulezi 15 puncte de fidelitate.

Aboneaza-te la newsletter si acumulezi 60 de puncte de fidelitate (valabil doar daca ai cont si doar la prima abonare).


Prezentare

Detalii

Prefata

Inainte de a pleca in luna de miere, Harold J. Ockenga a pregatit un geamantan plin de carti si a dat unui prieten de-al sau, care-l privea cu dispret, urmatorul sfat: "Citeste pentru a umple din nou fantanile inspiratiei".

Orice predicator care doreste sa fie mereu proaspat si interesant in propovaduirea Evangheliei trebuie sa-si petreaca o buna parte a timpului sau printre carti. Cartile ofera inspiratie, stimuleaza gandirea, contribuie la dezvoltarea stilului si il ajuta pe predicator sa transmita o hrana consistenta ascultatorilor sai.

Desi traim intr-un veac materialist, iar unii teologi considera ca folosirea ilustratiilor in predica este o metoda arhaica, se observa un tot mai mare interes din partea ascultatorilor pentru auzirea unor ilustratii in prezentarea mesajului evanghelic.

invatatura Domnului Isus a fost bogata in ilustratii, iar cei mai eficienti predicatori din istoria crestinismului au folosit adeseori ilustratiile in predicile lor. Unii autori considera folosirea ilustratiilor un adevarat criteriu pentru a face diferenta intre predicile mediocre si cele excelente.

Ilustratiile clarifica unele adevaruri biblice, stimuleaza gandirea, impresioneaza sufletul si ii ajuta pe ascultatori sa aplice adevarurile invatate in viata cotidiana. Sunt convins ca putini predicatori romani ignora ilustratiile si aproape toti au trait cu speranta ca vor avea ocazia sa intre in posesia unei noi carti in limba romana in acest domeniu.

Cartea "Fantanile inspiratiei" se alatura celorlalte doua carti scrise anterior de minunatii truditori pe taram literar, binecunoscutii predicatori si scriitori: losif Trifa si Petru Popovici. Cartile lor: "600 istorioare religioase"- losif Trifa (aparuta in 1930 si reeditata in 1938 si 1997) si "Mai multa lumina"- Petru Popovici (aparuta in 1988 si reeditata in 1992) au fost extrem de utile in anii ce s-au scurs pana acum si sper ca la fel de folositoare si in viitor.

Cartea "Fantanile inspiratiei" incearca sa umple un gol existent in acest domeniu in Romania. Multe din ilustratiile cuprinse in aceasta carte le-am folosit in predicile mele, altele sunt adunate sau traduse din carti si reviste romanesti si straine.

Desi n-am sperat ca aceasta lucrare sa vada asa repede lumina tiparului multumesc Domnului ca mi-a dat sanatate si putere de munca. Nu pot uita sacrificiul si intelegerea de care copiii si sotia au dat dovada, acceptand din nou sa renunte la timpul destinat lor pentru a-mi oferi prilejul editarii unei noi carti.

Multumiri speciale se cuvin si tanarului Adrian Bulimar, pentru sprijinul acordat, familiei Ana-Maria si Silviu Lazar, pentru rapiditatea culegerii si tehnoredactarii si tipografiei Multimedia, in special fratelui Ovidiu Ambro, care si-a aratat inca o data dragostea pentru lucrarea Domnului.

Traiesc cu speranta ca utilizand aceste ilustratii colegii mei de lucrare si toti acei ce porpovaduiesc Evanghelia vor de veni mai eficienti in slujirea lor, iar predicile lor vor de veni tot mai interesante si convingatoare pentru multi ascultatori.

IONEL TUTAC
Vezi mai mult

Informatii suplimentare

Informatii suplimentare

Cod 20627
Autor Ionel Tutac
Editura N/A
Nr. pagini 243
Dimensiuni 14 x 20 cm
Anul publicarii N/A
Seria N/A
Volum N/A
Colectie N/A
Editia N/A
Coperta N/A
Legare N/A
Limba N/A
ISBN N/A

Comentarii

Scrie propriul tau comentariu.

Numai utilizatorii inregistrati pot evalua si scrie comentarii. Pentru a evalua si comenta, te rugam sa te autentifici sau sa-ti creezi cont.